Het was een weekend van uitersten voor mij. De training was intensief en heeft heel veel losgemaakt. Normaal kom ik heel energiek uit de modules, maar deze keer ben ik intens moe. Ik heb besloten het even te laten zijn, want blijkbaar heb ik even tijd nodig voor mezelf. Vroeger ging ik door en negeerde mijn lichaam volledig en ik denk ook dat dat de grootste oorzaak was van mijn ziekteperiode destijds. Als je niet naar je lichaam luistert, worden de signalen steeds sterker en uiteindelijk begint het heel hard tegen je te schreeuwen. Oftewel een klein pijntje word een ernstige ziekte, als je je lichaam blijft negeren. In mijn boek “Waarom je dik en ziek wordt van diëten” schrijf ik uitgebreid over het belang van ontspanning. En ondanks het feit dat mijn ego me continu wijst op alle dingen die nog moeten gebeuren, kies ik toch voor een rustige dag. De was kan ik morgen ook wel opvouwen, de administratie loopt ook niet weg en het is ook prima om de dag door te brengen in een oude slobbertrui.

Voor wat betreft voeding is mijn weekend prima verlopen. Ik heb wel een heel klein glaasje rode wijn gedronken op zaterdagavond, in het kader van bezinning. Zaterdag was een dag van vele inzichten en om dat allemaal even op een rij te krijgen vond ik een moment met mezelf en een glaasje wijn een heel goed idee. Mijn ontbijt bestond zowel zaterdag als zondag uit een eiwitshake. Lekker makkelijk en voedzaam. De lunch heb ik ook makkelijk gehouden door volkoren speltbrood mee te maken. De andere cursisten en trainer hadden soep, tahin, eieren, komkommer, tomaten en allerlei soorten fruit meegenomen, dus er was een prima lunch samen te stellen. En tussendoor wat fruit, om de hersenen optimaal te ondersteunen.

Zaterdagavond heb ik biefstuk met champignons, sla en  gebakken aardappeltjes gegeten. Zondagavond kreeg ik van mijn man een heerlijk bord nasi met veel groenten, kip en ei. Alles zonder zakjes, pakjes en geraffineerde suiker.

Ik merk dat ik allebei de dagen toch te weinig heb gedronken. Ik heb ook allebei de dagen een kopje zwarte koffie gedronken en dat zou ook wel eens te maken kunnen hebben met mijn energiedip van vandaag. Ook heb ik allebei de dagen niet voldoende beweging gehad, dus ook dat heeft zijn weerslag.

Ik vind het reuze interessant om te zien hoe kleine dingen grote gevolgen kunnen hebben voor hoe je je voelt. Ik denk dat het in alle gevallen belangrijk is om te accepteren wat er gebeurt en vandaar uit bij te sturen en dat te creëren wat je wel wilt.

Heb je mijn post over geloof ook gelezen? Daarin schrijf ik hoe belangrijk het is waar je in gelooft als het gaat om je gezondheid. En natuurlijk geldt dat voor alle dingen in je leven. Ik ontspan nog even verder en ben nog steeds benieuwd naar jouw ervaringen.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This