Een paar dagen geleden vroeg ik op Facebook wie er bereid zou zijn ‘s morgens de dag te beginnen met iets dat naar modder smaakt. Niet veel mensen zagen dit zitten. Ik denk dat als mensen weten wat het effect van diatomeëenaarde op hun gezondheid kan hebben, er veel meer mensen die hap modder niet meer zo erg vinden.

Ik gebruik het nu zelf bijna drie kwart jaar en ik denk dat ik het bewijs ben van wat diatomeëenaarde allemaal voor je kan doen. Ik heb geen last meer van mijn gewrichten, mijn immuunsysteem is enorm verbeterd, mijn huid is beter, mijn haar is mooier, mijn nagels zijn sterker, ik heb geen last meer van een spastische darm, mijn menstruatie is minder pijnlijk en ik ben minder vergeetachtig dan eerst. Imposante lijst toch? Oh ja, en ik voel me een stuk fitter.

Wat is diatomeëenaarde?

Diatomeëenaarde voelt en ziet eruit als grauwe talkpoeder. Diatomeëenaarde wordt ook wel kiezelgoer, kiezelgur of diatomeuze aarde genoemd. Dit fijngemalen gruis bestaat uit fosielen van kiezelwieren, de zogenaamde diatomeëen. De kiezelwieren komen voor in zoet, zout en brak water.

Diatomeëenaarde is 100% natuurlijk en is meer dan 30 miljoen jaar oud. Deze fosielen bevatten bijzonder veel mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer, fosfaten, natrium, titanium en kalium.

Diatomeëenaarde wordt in de veeteelt veel gebruikt als voedingssupplement voor de mineralen en ter bescherming tegen parasieten.

Rijke bron van silicium

Diatomeëenaarde dat geschikt is voor consumptie (food grade) bestaat voor ruim 85% uit silicium en maakt haar daarmee een van de rijkste natuurlijke bronnen van silicium beschikbaar. Silicium is een spoorelement dat belangrijk is voor je botten, pezen, kraakbeen en bloedvaten. Ook draagt dit spoorelement bij aan gezonde organen zoals hart, longen en lever.

Vroeger toen er groenten nog op een natuurlijke manier werden verbouwd, haalden we voldoende silicium uit groenten. In de huidige maatschappij mogen we blij zijn als we 1/3e van onze dagelijks behoefte aan silicium uit onze groenten kunnen halen. Door uitputting van de grond, gebruik van kunstmest en pesticiden, bevatten planten simpelweg niet voldoende mineralen meer.

Grote schoonmaak

Diatomeëenaarde reinigt je lichaam van binnenuit. Zware metalen die we allemaal massaal in ons lichaam hebben, worden met deze aarde mee het lichaam uitgevoerd. Eventuele parasieten in je darmen of andere ongenode gasten, zullen uit je lichaam verdwijnen.

Goed voor de huid en tanden

Diatomeëenaarde wordt ook vaak gebruikt om de huid te scrubben en de tanden te poetsen. Het heeft een polijstende werking en voorziet tegelijkertijd in mineralen die essentieel zijn om een gezonde huid en gezonde tanden te behouden.

Nog meer gezondheidsvoordelen

  1. Beter immuunsysteem
  2. Sterkere botten, tanden en nagels
  3. Mooier haar dat sneller groeit
  4. Werkt tegen neurologische problemen veroorzaakt door opeenstapeling van aluminium in het lichaam. Silicium gaat dit tegen.
  5. Gaat voortijdig uitzakken van de huid en rimpelvorming tegen
  6. Verbetert de gezondheid van hart en longen
  7. Goed voor je gewrichten. Ik had zelf bijzonder pijnlijke polsen en voeten en dat is helemaal weg
  8. Afslanken. Silicium helpt het lichaam te ontdoen van overtollig vet
  9. Lekkerder in je vel

Oh ja, diatomeëenaarde werkt ook heel goed als natuurlijke pesticide voor in je moestuin. Het dood vlooien en andere kleine insecten, zoals huisstofmijt. Het stuift wel enorm, dus het is een flinke klus om er in huis mee te werken tegen ongedierte.

Diatomeëenaarde nuttigen

Het nuttigen van diatomeëenaarde is niet zo gek als het lijkt. De oude Indianen doopten hun aardappelen in een jus waar heilzame aarde aan toegevoegd was, om zo hun spijsverteringssysteem te beschermen en gezond te houden.

Het is ook minder vies dan het lijkt. Je begint met een theelepel in een mok en giet daar lauwwarm water met citroensap op. Goed roeren en dan in een teug leegdrinken. Voor iedere theelepel die je gebruikt, drink je tenminste 1,5 mok water. Zelf gebruikt ik 2 grote dessertlepels en daarbij drink ik een liter lauwwarm water met citroensap. Je kunt het ook verspreiden over de dag, tot 3 keer per dag een eetlepel. Meer zou ik zelf niet gebruiken en is ook niet nodig.

Bouw het langzaam op, ga niet direct het maximum nuttigen. Diatomeëenaarde heeft een sterk ontgiftende werking en als je direct vol gas gaat, kun je erg ziek worden, omdat je lichaam versneld afvalstoffen gaat lozen.

Translate »