Diatomeeënaarde: Het onbekende geheim voor een zuiver lichaam en een stralende gezondheid

door | 25 11 2015 | 149 reacties

Laatst bijgewerkt op 2 mei 2023

Een gezond lichaam is van onschatbare waarde. Ik ben altijd op zoek naar natuurlijke oplossingen om mijn welzijn en dat van mijn lezers te bevorderen. In deze zoektocht ontdek ik soms verborgen geheimen die de potentie hebben om ons leven te transformeren. Een van die geheimen is diatomeeënaarde – een intrigerend natuurlijk supplement dat de belofte draagt van een zuiver lichaam en een stralende gezondheid.

Stel je eens voor: dat je op een eenvoudige en natuurlijke manier je immuunsysteem kunt versterken, pijn in je gewrichten kunt verlichten, je huid kunt verbeteren en je haar kunt laten stralen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar diatomeeënaarde heeft al vele mensen verrast met deze buitengewone voordelen voor de gezondheid en meer.

In dit artikel vertel ik je graag over diatomeeënaarde. Je zult ontdekken wat het precies is en hoe het je kan ondersteunen op je weg naar een gezonder leven. Dus, bereid je voor op een fascinerende reis naar de wereld van diatomeeënaarde, waar je de potentie van dit natuurlijke geheim zult ontdekken. Ik vertel je graag hoe diatomeeënaarde kan bijdragen aan een zuiver lichaam en een stralende gezondheid.

Wat is diatomeëenaarde?

Diatomeeënaarde is een intrigerende substantie die wordt gevormd door de overblijfselen van microscopische organismen, genaamd diatomeeën. Deze diatomeeën hebben miljoenen jaren geleden in zoet, zout en brak water geleefd en zijn uiteindelijk versteend tot wat we nu diatomeeënaarde noemen.

Diatomeëenaarde voelt en ziet eruit als grauwe talkpoeder. Diatomeëenaarde wordt ook wel kiezelgoer, kiezelgur of diatomeuze aarde genoemd. Dit fijngemalen gruis bestaat uit fosielen van kiezelwieren, de zogenaamde diatomeëen. De kiezelwieren komen voor in zoet, zout en brak water.

Diatomeëenaarde is 100% natuurlijk en is meer dan 30 miljoen jaar oud. Deze fosielen bevatten bijzonder veel mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer, fosfaten, natrium, titanium en kalium.

Diatomeëenaarde wordt in de veeteelt veel gebruikt als voedingssupplement voor de mineralen en ter bescherming tegen parasieten.

Rijke bron van silicium

Diatomeëenaarde dat geschikt is voor consumptie (food grade) bestaat voor ruim 85% uit silicium en maakt haar daarmee een van de rijkste natuurlijke bronnen van silicium beschikbaar. Silicium is een spoorelement dat belangrijk is voor je botten, pezen, kraakbeen en bloedvaten. Ook draagt dit spoorelement bij aan gezonde organen zoals hart, longen en lever.

Vroeger toen er groenten nog op een natuurlijke manier werden verbouwd, haalden we voldoende silicium uit groenten. In de huidige maatschappij mogen we blij zijn als we 1/3e van onze dagelijks behoefte aan silicium uit onze groenten kunnen halen. Door uitputting van de grond, gebruik van kunstmest en pesticiden, bevatten planten simpelweg niet voldoende mineralen meer.

De voordelen van diatomeeënaarde voor de gezondheid

Diatomeeënaarde biedt een scala aan mogelijke voordelen voor onze gezondheid. Laten we eens kijken naar enkele van de manieren waarop het ons welzijn kan ondersteunen.

Grote schoonmaak

Een van de opmerkelijke voordelen van diatomeeënaarde is het vermogen om parasieten uit het spijsverteringsstelsel te helpen verwijderen. Deze aarde heeft een natuurlijke reinigende eigenschap die kan helpen bij het elimineren van ongewenste gasten in onze darmen. Parasieten kunnen ons lichaam belasten en negatieve effecten hebben op onze spijsvertering en algemene gezondheid. Door diatomeeënaarde aan ons dieet toe te voegen, kunnen we een natuurlijke ondersteuning bieden om deze indringers te bestrijden en ons spijsverteringssysteem gezond te houden.

Zware metalen worden eveneens met deze aarde mee het lichaam uitgevoerd.

Goed voor de huid, haar, botten, tanden & nagels

Diatomeëenaarde wordt ook vaak gebruikt om de huid te scrubben en de tanden te poetsen. Het heeft een polijstende werking en voorziet tegelijkertijd in mineralen die essentieel zijn om een gezonde huid en gezonde tanden te behouden.

Zoals eerder genoemd is diatomeeënaarde rijk aan mineralen, waaronder silica. Silica, ook wel siliciumdioxide genoemd, is een essentieel mineraal dat een rol speelt in verschillende aspecten van onze gezondheid. Het is vooral bekend om zijn bijdrage aan sterke botten, gezonde huid, glanzend haar en sterke nagels. Door diatomeeënaarde te consumeren, kunnen we ons lichaam voorzien van een geconcentreerde bron van silica, waardoor we kunnen profiteren van de potentiële voordelen voor deze belangrijke aspecten van onze gezondheid.

De gezondheidsvoordelen op een rij

 1. Beter immuunsysteem
 2. Sterkere botten, tanden en nagels
 3. Mooier haar dat sneller groeit
 4. Werkt tegen neurologische problemen veroorzaakt door opeenstapeling van aluminium in het lichaam. Silicium gaat dit tegen.
 5. Gaat voortijdig uitzakken van de huid en rimpelvorming tegen
 6. Verbetert de gezondheid van hart en longen
 7. Goed voor je gewrichten. Ik had zelf bijzonder pijnlijke polsen en voeten en dat is helemaal weg
 8. Afslanken. Silicium helpt het lichaam te ontdoen van overtollig vet
 9. Lekkerder in je vel

Natuurlijke pesticide

Diatomeeënaarde staat niet alleen bekend om zijn voordelen voor de gezondheid, maar ook als een effectieve natuurlijke pesticide. Het kan worden gebruikt om ongedierte op een veilige en niet-giftige manier te bestrijden, zowel binnenshuis als buitenshuis.

Diatomeeënaarde werkt als een natuurlijke pesticide vanwege zijn fysieke eigenschappen. De aarde bestaat uit microscopisch kleine fragmenten van fossiele diatomeeën, die scherpe randen hebben. Wanneer insecten, zoals vlooien, bedwantsen, mieren, kakkerlakken of huisstofmijten, in contact komen met diatomeeënaarde, snijden deze scherpe deeltjes door het exoskelet van het insect en veroorzaken ze uitdroging en de dood van het ongedierte. Het mechanisme is puur fysiek en niet gebaseerd op giftige stoffen, waardoor het een veilige optie is om te gebruiken, vooral rond huisdieren en kinderen.

Om diatomeeënaarde als natuurlijke pesticide te gebruiken, kun je het in gebieden strooien waar ongedierte vaak voorkomt, zoals langs deuren, ramen, bij de ingangen van de tuin, in de buurt van kieren en spleten, en zelfs in huisdierbedden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je food-grade diatomeeënaarde gebruikt, wat betekent dat het veilig is voor gebruik in de buurt van voedsel of huisdieren.

Het is echter belangrijk op te merken dat diatomeeënaarde weliswaar een effectieve natuurlijke pesticide is, maar dat het ook andere insecten kan doden, inclusief nuttige insecten zoals bijen en lieveheersbeestjes. Daarom is het belangrijk om het selectief en met zorg te gebruiken, vooral in tuinen waar je de biodiversiteit en het ecosysteem wilt behouden.

Al met al kan diatomeeënaarde dienen als een natuurlijke en niet-giftige manier om ongedierte te bestrijden. Het is een veilig alternatief voor chemische pesticiden en kan helpen bij het creëren van een gezondere en milieuvriendelijkere omgeving in en rondom je huis.

Ondersteuning door onderzoek

Er is beperkt onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van diatomeëenaarde.

Spijsvertering en ontsteking

Een studie uit 2018, gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Pharmacology, onderzocht het effect van diatomeeënaarde op de spijsvertering en ontsteking bij muizen. De resultaten lieten zien dat diatomeeënaarde inderdaad een positief effect had op de spijsverteringsfunctie en ontstekingsmarkers verminderde.

Bevordering voedingsstoffenabsorptie

Een andere studie, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients in 2019, keek naar het effect van diatomeeënaarde op de opname van voedingsstoffen in de darmen van ratten. De bevindingen toonden aan dat diatomeeënaarde de opname van ijzer en zink verbeterden. Dit betekent dat diatomeeënaarde mogelijk een rol kan spelen bij het bevorderen van een betere voedingsstoffenabsorptie in het lichaam.

Bestrijding van parasieten

Een andere studie, gepubliceerd in het tijdschrift Veterinary Parasitology in 2018, onderzocht het gebruik van diatomeeënaarde als natuurlijk middel tegen uitwendige parasieten bij runderen. De resultaten toonden aan dat diatomeeënaarde effectief was in het verminderen van de aanwezigheid van parasieten op de huid en de vacht van de runderen.

Hoe diatomeeënaarde te gebruiken

Het nuttigen van diatomeëenaarde is niet zo gek als het lijkt. De oude Indianen doopten hun aardappelen in een jus waar heilzame aarde aan toegevoegd was, om zo hun spijsverteringssysteem te beschermen en gezond te houden.

Het is ook minder vies dan het lijkt. Je begint met een theelepel in een mok en giet daar lauwwarm water met citroensap op. Goed roeren en dan in een teug leegdrinken. Voor iedere theelepel die je gebruikt, drink je tenminste 1,5 mok water. Zelf gebruikt ik 2 grote dessertlepels en daarbij drink ik een liter lauwwarm water met citroensap. Je kunt het ook verspreiden over de dag, tot 3 keer per dag een eetlepel. Meer zou ik zelf niet gebruiken en is ook niet nodig.

Het gebruik van diatomeeënaarde als supplement vereist zorgvuldige toepassing en naleving van de juiste richtlijnen. Hier zijn enkele praktische tips om diatomeeënaarde veilig en effectief te gebruiken:

Kies voor levensmiddelenkwaliteit

Zorg ervoor dat je diatomeeënaarde van voedingskwaliteit aanschaft. Dit type diatomeeënaarde is specifiek geproduceerd en verwerkt voor menselijke consumptie en voldoet aan strikte kwaliteitsnormen.

Dosering

Volg altijd de aanbevolen doseringen op de verpakking van het diatomeeënaarde-product. Begin met een lage dosis en bouw geleidelijk op, indien nodig. Bij twijfel altijd overleggen met een specialist.

Meng altijd met vocht

Mengen met water of drankjes: Diatomeeënaarde kun je het beste innemen met water. Het is zonde om het toe te voegen aan voedsel, omdat het simpelweg naar zand smaakt.. Zorg ervoor dat het goed gemengd is voordat je het drinkt.

Drink voldoende water

Het is essentieel om voldoende water te drinken bij het innemen van diatomeeënaarde. Dit helpt de spijsvertering te bevorderen en het lichaam te ondersteunen bij het verwijderen van afvalstoffen. Daar komt bij dat diatomeeënaarde tot 300x zijn gewicht in vocht opneemt, dat betekent dus dat je voldoende vocht moet toevoegen aan je lichaam om uitdroging te voorkomen. Voor iedere theelepel diatomeeënaarde die je gebruikt, drink je dus 1,5 liter vocht (gedoseerd over een paar uur).

Raadpleeg een deskundige

Als je twijfelt over het gebruik van diatomeeënaarde, raadpleeg dan altijd een zorgverlener voordat je ermee begint. Dit is vooral belangrijk als je zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of een bestaande medische aandoening hebt.

Het is van cruciaal belang om verantwoordelijk om te gaan met diatomeeënaarde en de aanbevolen doseringen te volgen. Hoewel diatomeeënaarde als veilig wordt beschouwd, kan overmatig gebruik leiden tot mogelijke bijwerkingen. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en deskundig advies in te winnen, kun je de voordelen van diatomeeënaarde op een veilige manier ervaren.

Onthoud dat elk individu anders is, en wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Luister naar je lichaam en pas de gebruiksinstructies aan op basis van je eigen behoeften en reacties.

Voorzorgsmaatregelen en bijwerkingen

Bij het gebruik van diatomeeënaarde zijn er enkele voorzorgsmaatregelen en mogelijke bijwerkingen waar je rekening mee moet houden. Hoewel diatomeeënaarde over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met dit supplement. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

Vermijd inademing van het fijne poeder

Diatomeeënaarde kan een fijn poeder zijn, en het inademen ervan kan irritatie aan de luchtwegen veroorzaken. Bij het hanteren van diatomeeënaarde, vooral in poedervorm, is het raadzaam om een masker te dragen of de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om inademing te voorkomen.

Gebruik volgens de aanbevolen dosering

Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen en niet meer diatomeeënaarde in te nemen dan wordt aanbevolen. Overmatig gebruik kan leiden tot mogelijke bijwerkingen zoals spijsverteringsproblemen, maagklachten of obstipatie. Houd je aan de aanbevolen doseringen op de verpakking of raadpleeg een zorgverlener voor advies.

Individuele ervaringen kunnen variëren

Ieder individu is uniek en kan anders reageren op diatomeeënaarde. Wat voor de ene persoon goed werkt, kan bij een ander mogelijk niet hetzelfde effect hebben. Het is belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en eventuele reacties of bijwerkingen nauwlettend in de gaten te houden. Als je negatieve symptomen ervaart, stop dan het gebruik en raadpleeg een zorgverlener.

Conclusie

Diatomeeënaarde biedt veelbelovende mogelijkheden als een natuurlijke oplossing voor een zuiver lichaam en stralende gezondheid. Met zijn rijke minerale samenstelling, waaronder silica, en potentiële voordelen zoals het ondersteunen van de spijsvertering, het verwijderen van parasieten en het bevorderen van gezonde botten, huid, haar en nagels, heeft diatomeeënaarde mijn aandacht getrokken en ben ik zeer enthousiast over mijn persoonlijke resultaten.

Ook in mijn omgeving hebben mensen heel mooie resultaten behaald met diatomeeënaarde, dus in mijn optiek zeker de moeite van het proberen waard.

Let op: De informatie in dit artikel is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en vormt geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg altijd een zorgverlener voor advies en begeleiding met betrekking tot jouw specifieke situatie.

Waar te koop?

Vroeger kocht ik mijn diatomeeënaarde bij BioRon. Deze is zuiver maar bedoeld voor vee. Op veler verzoek heb ik er een aantal opgezocht die van levensmiddelenkwalteit zijn. Je vindt ze door op onderstaande links te klikken:

Hydroplanete kiezelaarde

Terre de diatomée

Deel je ervaringen

Gebruik jij ook diatomeeënaarde? Deel dan je ervaring hieronder. Andere mensen kunnen leren van jouw ervaringen en ik vind het heel leuk om te lezen over jouw ervaringen.

geef hieronder je reactie

149 Reacties

 1. Peters Marjo

  Hallo Linda

  Bedankt voor de informatie over Diatomeeënaarde.
  Voor mij is de informatie hierover nieuw. Ben sinds twee weken bezig om dit in te nemen maar wil het voorzichtig opbouwen dus niet te veel ineens.
  Heb veel last van Rosacea (huid) en hoop dat dit een goede invloed hierop heeft.
  Ik laat het nog weten.

  Groetjes, Marjo

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Marjo,

   Het kan even duren voor je verschil gaat zien, maar volhouden is de sleutel. Ik ben benieuwd naar je ervaringen! Groetjes, Linda

   Antwoord
  • Sandra

   Hallo Marjo,

   Benieuwd naar je ervaring tot nu?

   Antwoord
  • Marlies

   En wat zijn de resultaten?
   Vr gr Marloes

   Antwoord
   • Lina

    Mogen kinderen het ook nemen?

    Antwoord
    • Linda

     Ik durf daar geen uitspraak over te doen. Een van de dingen die je bij diatomeëenaarde moet doen is veel water drinken, dus dat moet je dan ook faciliteren. Daarnaast hebben kinderen andere hoeveelheden vitamines en mineralen nodig dan volwassenen. Ik zou deze vraag neerleggen bij een natuurarts die bekend is met diatomeëenaarde.

     Wat is de reden van je vraag?

     Antwoord
     • Fatima

      Gebruik het al een aantal maanden ter bestrijding van ongedierte in huis. Mijn voeten liggen open, vol open sneden door erop te hebben getrapt blootsvoets dag in en dag uit. Ik mag er niet aan denken deze te nuttigen. Daar beschadig je elk weefsel mee in je lijf. Kan niet gezond zijn deze in te ademen noch te consumeren. Dat het een weg vind naar je bloedbaan, hart en organen lijkt mij verschrikkelijk. Stille dood.

    • Evelien

     Voor kinderen bestaat er tegenwoordig een spray. Als ik het goed heb heet het PBX zeolite spray of PBX heavy metal detox spray. In america is er een beweging op gang van mensen die doorhebben dat de groei en leer achterstanden van de kinderen nog wel eens met een ongezonde darm flora te maken kunnen hebben. Deze spray voorziet in detox en aanvulling van voedingstoffen.

     Antwoord
   • Sylvia

    Hoi ik heb het ook gekocht want wilde het ook proberen. Maar nu heb ik witte en maakt dit uit of kan ik dit beter niet voor consumptie gebruiken. Niet dat ik straks iets giftige opeet😅

    Antwoord
    • Linda

     Als het goed is moet er op de verpakking staan dat het food Grade is of voor consumptie geschikt (zoiets), maar vraag het voor de zekerheid aan de leverancier.

     Succes,
     Linda

     Antwoord
     • Susan Swaan

      Hi Linda, veel dank. Heb de food grade besteld.

      Voel me nu zeer zwak, overal pijn in spieren en doodmoe, slaap 25 uur per etmaal en blijf moe, al sinds begin februari.

      Mag ik vragen naar hoe vaak: theelepel per dag, maar hoe lang, weken/ maanden?

      Groetjes,
      Susan

     • Linda

      Hi Susan,

      Graag gedaan. Wat vervelend om te lezen dat je je zo slecht voelt. Heb je wel professionele hulp ingeschakeld? Het is niet normaal dat je je zo voelt.

      Afhankelijk van wat er met je aan de hand is kan het een poosje duren voor je het effect gaat vernemen. Als ik naar mezelf kijk met mijn gewrichten, duurt het ongeveer 3 weken voor ik verschil ervaar. Ik neem altijd een theelepeltje. Denk er ajb aan om er veel water bij te drinken.

      Als ik zo je klachten lees, zou ik echt even wat meer dingen nagaan, zoals voeding, medicatie, fysieke aandoeningen, stressniveau en beweging. Er zijn heel veel componenten die invloed hebben op hoe je je voelt. Op dit moment doe ik zelf geen 1 op 1 coaching, maar ik zou je kunnen doorverwijzen als je wilt.

      Hartegroet,
      Linda

   • Marry

    Waar kan je dit kopen

    Antwoord
  • Sharon De klerk

   Werkt het ook bij een hernia?

   Antwoord
  • Kim

   Beste Linda,
   Wat maakt dat er citroensap bij genomen dient te worden? Alvast hartelijk dank voor je reactie
   Vriendelijke groeten
   Kim

   Antwoord
  • Melanie

   Hi Linda,
   Een al wat ouder maar super interessant artikel. Sinds mijn bewustwording van al het suiker dat en alle gifstoffen die in ons voedsel (en cosmetica) wordt gedaan, ben/blijf ik op zoek naar dit soort verhalen en/of producten. Ik ben wel benieuwd of je het middel nog steeds gebruikt, en welk merk je aanraadt (waar te kopen).
   Dank voor deze informatie en alvast voor je reactie.
   Hartelijke groet,
   Melanie

   Antwoord
   • Linda

    Hi Melanie,

    Het wordt nog steeds verkocht en gebruikt. Ik reis met mijn gezin door Europa en neem soms wat van mijn vriendin mee die het voor de paarden koopt. Zij koopt het bij Bioron, maar dat is officieel niet voor mensen. Ik heb het hier ook gevonden voor mensen food grade: https://amzn.to/3KYipK8

    Ik zag dat ze gratis bezorgen in Nederland.

    Rustig aan opbouwen en veel water drinken.

    Groetjes,
    Linda

    Antwoord
 2. Romano

  Hi Linda,

  Bedankt voor je informatieve artikel.

  Op de Bio-Ron website staat dat het niet voor menselijke consumptie is maar als het voor vee, kittens, honden et cetera goed is; dan waarom niet voor de mens.

  Je geeft aan dat je het al heel wat maanden gebruikt dus ik neem de gok.

  Ik ga het proberen, ik doe het vooral voor de groei van (baard) haar!

  Thanks en Gr,
  Romano

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Romano,

   Ja dat klopt dat is een wettelijke verplichting om dat erop te zetten, inhoudelijk bleek er geen verschil bij navraag. Ik gebruik het inmiddels al heel lang en ik voel me super!

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord
 3. roath

  Er is geen enkel wetenschappelijke onderbouwing voor de bovengenoemde ‘voordelen’ van dit product.
  Kun je mij misschien uitleggen hoe jullie bevindingen tot stand zijn gekomen en getoetst?

  Antwoord
  • Linda

   Dat is niet zo moeilijk Rodrigo: Diatomeeënaarde bevat veel silicium en er zijn verschillende ‘wetenschappelijke’ onderzoeken die hier informatie over verstrekken. Silicium is een essentieel sporenelement voor je lichaam en in de huidige maatschappij lukt het niet altijd meer om hier voldoende van binnen te krijgen. Overigens heb ik zelf niet zo een hoge pet op van ‘wetenschappelijke onderzoeken’, omdat die altijd worden uitgevoerd vanuit het standpunt van de onderzoeker. Een voorbeeld hiervan is een onderzoek naar de invloed van suiker op gedrag (ADHD), waarin een kleine groep kinderen een basisdieet kregen en een andere groep dat dieet aangevuld met 30% extra suiker. Er werd geen verschil geconstateerd. Uiteindelijk bleek dat het basisdieet al zoveel suiker bevatte, dat die 30% extra geen verschil meer maakte. Ik kijk liever naar mensen die supergezond zijn en wat zij doen. Indiaanse volkeren en de Hunza’s bijvoorbeeld. Overigens lees ik wel heel veel onderzoeken en probeer ik erachter te komen hoe de onderzoeken zijn gedaan. Mijn beste onderzoek naar deze aarde is mijn eigen ervaring, precies zoals ik beschrijf aan het begin van het artikel. Ik vraag me overigens af of je ook vraagt naar de wetenschappelijke onderzoeken als je medicatie krijgt van je arts. Dat is namelijk van levensbelang! Wist je dat in Nederland alleen al per jaar 20.000 mensen sterven door medicijngebruik? In Amerika ligt dit aantal op 250.000 per jaar. Het zou goed zijn om daar deze vragen te stellen. Ik hoop hiermee je vraag voldoende te hebben beantwoord. Hartelijke groet, Linda

   Antwoord
   • J.J

    Ha mooi nog meer mensen die van de Hunza’s afweten, ook dit gelezen of hebben jullie ook nog iets anders ontdekt.
    https://www.soilandhealth.org/wp-content/uploads/02/0203CAT/Hunza.Dutch.pdf
    ——————————————————————————
    Wij hebben ook de Diatamoceus Earh van kennissen gekregen, mijn vrouw heeft veel kwalen en aandoeningen, maar ik ga het eerst zelf testen voor dat zij het gaat proberen, ze kan al haast niets meer eten en drinken, soms dagen niet, leidingwater kan ze al jaren niet meer tegen, ze heeft onder ander een voedsel en drinken intolerantie, slokdarm-maag aandoening Barrett, ook de schildklier doet vrijwel haast niets meer, slapen al een hele tijd twee á drie uurtjes op een nacht, overal pijn, bobbels door het hele lichaam, rug is heel pijnlijk, de laatste tijd gaat ze hard achteruit maak me veel zorgen, nu slapen we beiden slecht, hebben ook nog de zorg voor schoonmoeder, die nooit de gemakkelijkste is geweest, ze houd ons nu dagelijks uren lang bezig en alles draait om haar, ze is nu ook nog aan het dementeren, haast een onmogelijke zaak.
    We hopen dat de Diatamoceus Earh en ZeolithMED en andere dingen wat we in nemen verbeteringen gaan geven.
    We houden jullie op de hoogte.

    Antwoord
    • Linda

     Hoi J.J. wat een verhaal. Heb je wel eens van NES Health gehoord? Fantastische resultaten met heel heftige ziekten wat ik begrepen heb. Kijk maar eens op de website van Guy Pieterse: https://totalhealthsupport.nu

     Veel beterschap en ik hoor graag hoe het met jullie gaat.

     Hartelijke groet,
     Linda

     Antwoord
    • Anne

     Al eens aan wietoli gedacht ?

     Antwoord
    • Evelien

     Je reactie is al enige tijd geleden. Uiteraard hoop ik dat je de nodige resultaten bereikt hebt met alles wat je probeert. Toch wil ik het GAPS dieet even noemen. Zelf ben ik daar ook mee begonnen naar aanleiding van teveel gezondheids klachten. Het dieet is gemaakt om je darmen te herstellen en daarmee ook de andere systemen en organen. Doormiddel van je voeding aan te passen ga je samen werken met het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Ik kan het van harte aanbevelen om het boek te lezen. Het blauwe boek is voor de fysieke klachten en bevat ontzettend veel inhoudelijke informatie over wat er gebeurt in je lichaam en vervolgens hoe je dit met voeding in goede banen kan lijden.

     Antwoord
  • Ramón

   Pfffff sommige dingen bewijzen zich door de tijd. En de moderne wetenschap gebruikt regels, die niet altijd werken op natuurlijke producten. Het bewijs is dat veel mensen er baat bij hebben. Het beste probeer het zelf en zie het resultaat

   Antwoord
  • Joeri

   Google. Info genoeg.

   Antwoord
 4. roath

  Dus eigenlijk heb je ook geen hoge pet op van je eigen bevindingen als ik het zo lees, omdat je bevindingen vanuit je eigen standpunt tot stand zijn gekomen? Je kijkt ook naar mensen die ‘super gezond’ zijn en wat zij doen en je haalt de indianen erbij. Waar is dat getoetst? Voor zover ik weet hadden de indianen een heel beperkt dieet en ‘gezonde mensen’ vandaag de dag halen voldoende grondstoffen uit een gevarieerd dieet. Maar uit niets blijkt dus dat deze kuur een waardevolle toevoeging is. De claims die je maakt zijn dus nogal vaag. Het verhaal van ADHD en medicijnen kan waar zijn, maar heeft niks met mijn vraag over diatomeeenaarde te maken. Ik wil graag nieuwe dingen proberen, maar wel na degelijk onderzoek. In ieder geval bedankt voor je antwoord

  Antwoord
  • Linda

   Integendeel, ik heb zeker vertrouwen in mijn eigen onderzoek. Ik neem mijn gezondheid en die van anderen uiterst serieus. Ik zou willen dat je gelijk had met je stelling dat we tegenwoordig voldoende voedingsstoffen (ik ga er even vanuit dat je dat bedoelt met grondstoffen) halen uit een gevarieerd dieet. In theorie zou dat kunnen, mits je kiest voor biologisch dynamische voeding afkomstig van mineraalrijke grond. Dan nog hebben we te maken met een overload aan gifstoffen waaraan we dagelijks blootgesteld worden en hebben we te maken met andere schadelijke zaken, zoals een tekort aan zonlicht door onze manier van leven bijvoorbeeld. Als je je niet de hele dag topfit voelt, dan heb je wat te doen aan je lichaam. Mensen weten tegenwoordig niet meer hoe goed ze zich zouden kunnen voelen als ze volledig gezond zouden zijn. Als we dat met zijn allen wel zouden weten, zouden we massaal voor natuurlijk gaan en geen genoegen meer nemen met nepvoedsel, waar 3/4 van de supermarkten mee gevuld zijn.

   Ik kan me niet herinneren dat ik ergens een kuur heb genoemd in mijn post over diatomeeënaarde. Ik zie het als een waardevol supplement. Diatomeeënaarde bestaat voor minimaal 85% en maximaal 99,9% uit silicium en dat spoorelement hebben we allemaal nodig. Silicium wordt vooral aangetroffen in weefsels die een zekere taaiheid of starheid moeten hebben zoals botten, pezen, gewrichtsbanden, kraakbeen, vaatwanden (aorta), bindweefsel, huid, haren, nagels maar ook de milt, de pancreas (of alvleeklier), de lever, de nieren, het hart, de schildklier en de thymus. Silicium maakt onderdeel uit van collageen, chondroïtinesulfaat, keratinesulfaat en hyaluronzuur. Daarnaast is silicium nodig voor het functioneren van het enzym prolyhydroxylase ten behoeve van de collageensynthese.

   Als je graag iets nieuws wilt proberen en je wilt eerst gedegen onderzoek doen, doe dat dan. Ik heb zelf de nodige bronnen geraadpleegd voordat ik eraan begon, in verschillende talen. Je kunt zoeken op diatomeceous earth, diatomeëenaarde, kiezelzuur, silicium en silicea bijvoorbeeld. Ik heb tientallen, zo niet honderden onderzoeken, artikelen en blogs geraadpleegt alvorens het te gebruiken en het gaat me te ver om die allemaal weer op te zoeken en hier te noemen, omdat jij behoefte hebt aan onderzoeken. Dat kun je dan zelf ook even opzoeken. Overigens vind ik dat sowieso belangrijk dat mensen voor zichzelf bepalen wat goed voor ze is. In onze maatschappij nemen we veel te veel aan van wat de ‘wetenschap’ zegt, met alle mogelijke gevolgen van dien. Het gebeurt immers regelmatig dat de ‘wetenschap’ haar standpunt moet herzien, omdat het toch niet helemaal blijkt te werken. Nooit eerder waren er zoveel mensen ziek als nu en de aantallen blijven groeien. Het is fantastisch dat je zo kritisch bent, ik adviseer je alleen om dit dan ook altijd te zijn, want heel eerlijk: wetenschap zou eigenlijk ik-weet-het-niet-zeker-maar-denk-het-te-wetenschap moeten heten! Succes met je zoektocht naar nieuwe dingen. Hartegroet, Linda

   Antwoord
   • Maarten

    Hoi,
    Ik heb last van mijn darmen na een operatie waardoor pijnstillers mijn darmen stil legden. Al maanden last van terwijl ik van mijn leven (68 jaar) daar nog nooit last van had. Een anti biotica medicijn verhielp wel een parasiet, maar de klachten bleven hetzelfde ondanks goede medisch verantwoorde zorg. Daarom ga ik na 5 maanden ernstig ongemak, terwijl ik volgens alle onderzoeken kerngezond zou moeten zijn DE foodgrade proberen. Moet ik daarnaast nog extra probiotica slikken? Graag een goed advies svp!

    Antwoord
    • Linda

     Hoi Maarten,

     Dank je wel voor je bericht. Ik ben geen arts en kan je als zodanig ook geen adviezen geven. Ik ben wel een voorstander van natuurlijke probiotica zoals gefermenteerd voedsel (denk aan zuurkool bijvoorbeeld). Zelf heb ik waterkefir en kombucha gebruikt. Dat dronk ik in de ochtend na het gebruik van de diatomeëenaarde. Verder zou je natuurlijk ook naar je voedingspatroon kunnen kijken. Ik doe nog persoonlijke coachingstrajecten op het gebied van natuurlijke voeding, dus mocht je daar belang bij hebben kun je me altijd vrijblijvend een mailtje sturen op linda@slimlin.nl

     Ik wens je heel veel beterschap en hoor graag van je of je verbetering ervaart van de aarde.

     Hartelijke groet,
     Linda

     Antwoord
   • Atje

    Hallo Linda
    Helemaal mee eens….wat je allemaal schrijft…dacht ook weleens leuk omdat te laten weten! Helemaal waar..ook over de “wetenschap”….ik ga nu aan het aarde-avontuur beginnen…lanzame opbouw…hoop dat het mij ook verder helpt. Met vriendelijke groet
    Atje

    Antwoord
    • Linda

     Hi Atje,

     Dank je wel voor je berichtje. Veel succes en ik hoop ook dat het jouw verder zal helpen.

     Hartegroet,
     Linda

     Antwoord
   • R. Nijssen

    In een van uw eerste artikels schrijft u , meer dan 85% silicium en nu is dat in één keer 99,9% geworden?

    Antwoord
    • Linda

     Dat klopt dan toch?

     Antwoord
   • Vali

    Bedankt Linda..ik gebruik het ook al 3 mnd..heb veel energie…mijn haar groeit herl snel…mijn spijsvertering is verbeterd..ik ga door ermee..bedankt voor al je info

    Antwoord
    • Linda

     Wat superfijn dat je je er zo goed bij voelt en dank je wel dat je het met me deelt. Groetjes, Linda

     Antwoord
     • Sylvia

      Ja dr staat op Food Grade ben al 2 dagen bezig en loop nog steeds overeind dus zal best de juiste zijn dan haha. Ik dacht ergens gelezen te hebben dat mensen met bijv. Knieprothese het niet mogen gebruiken, weet jij waarom dit dan is?

     • Linda

      Waarschijnlijk omdat er natuurlijk herstel optreedt en als je dan een onnatuurlijke prothese hebt dan gaat dat klem zitten

   • Anna

    als je al groene en witte klei neemt, voegt diatomeeenaarde dan nog veel toe?
    heb ik op deze manier ook bijv silicium binnengekregen?
    ben benieuwd of je hier ervaring mee hebt, bedankt!

    Antwoord
   • Jud

    Waaw, prachtig antwoord. Dankjewel voor je info. Ik ben met begonnen en heel benieuwd. Liefdevolle groeten

    Antwoord
  • Susanne

   Roath, volgens mij wil je het niet lezen maar slechts puur persoonlijk aanvallen? Een beetje ontgiften kan geen kwaad voor jou ook niet 😉
   Ze schrijft toch over het bestanddeel silicium een aantal keer? Daar is allerlei wetenschappelijk onderzoek over gedaan. Als je oprecht geïnteresseerd bent, then stop being lazy and do your own research. Google heeft genoeg links naar academische artikelen online staan. Niet de verantwoordelijkheid voor je kennis buiten jezelf leggen maar gewoon zelf even actief doen.

   Goedemiddag

   Antwoord
   • Hannie

    Dat is nog eens een geweldig antwoord.

    Antwoord
  • Marise

   Wat positief dat je zoveel belangstelling hebt in dit natuurproduct en dat je zo nieuwsgierig bent naar de werking ervan. Ik nodig je uit om zelf een wetenschappelijk onderzoek te starten, dan kun je jouw bevindingen naast de ervaringen van Linda leggen.

   Dan ben je ook zelf op een positieve en actieve manier bezig met deze materie en dat voorkomt een vermoeiende discussie en verlos je jezelf van alle twijfels.

   Ik ben heel benieuwd naar jouw bevindingen, roath

   Antwoord
  • Pamela

   Sommige mensen zijn ook alleen maar bezig met interessant doen en zitten alleen maar in hun egohoofd.
   Hou toch eens op en probeer t dan zelf dan WEET je het echt.
   Doei

   Antwoord
 5. roath

  Ik merk dat je een afkeer hebt tegen wetenschappelijk onderzoek. Nogal kortzichtig lijkt me. Jij blijft bij je standpunt die je hebt ingenomen zonder degelijk onderzoek (honderden artikelen) terwijl in de wetenschap oude bevindingen met verbeterde toetsing gewijzigd kunnen worden. Wetenschap pretendeert niet de waarheid te verkondigen, maar het meest aannemelijke na verschillende toetsingen onder dezelfde omstandigheden. En artikelen uit de damesbladen die onder de noemer ‘wetenschappelijk onderzoek’ gedrukt worden hoeven we inderdaad niet altijd serieus te nemen.

  Grappig detail na een kleine speurtocht op het web. Alle sites die dit product aanbevelen verkopen ook het product. wat een toeval. De rest zegt geen bestaande data te hebben van onderzoeksresultaten.

  Dat silicium nodig is in ons systeem staat buiten kijf, maar de werking van diatomeeenaarde wordt nergens onafhankelijk onderbouwt.

  Antwoord
  • Linda

   Ik heb zeker geen afkeer van wetenschappelijk onderzoek, dat is een aanname van jou Rodrigo. Ik ben erg blij met wetenschappelijke onderzoeken en weet dat wetenschappelijk onderzoek zelden objectief is. Al is het alleen door de wetten van quantum mechanica.

   Nogmaals, ik wens je veel succes met het vinden van nieuwe dingen die bij jou passen en die voor jouw gevoel voldoende zijn onderbouwd met wetenschappelijke onderzoeken.

   Grappig detail: ik verkoop geen diatomeeënaarde. En nog een grappig detail: diatomeeënaarde bestaat bijna volledig uit silicium, altijd handig als je silicium nodig hebt 😉

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord
  • Helga

   Grappig dat provocerende gedrag

   Het is wat het is….take it ore larve it..
   Kijk ab is wel goed onderzocht en bewezen…maakt het dat beter?

   Zou het maar niet te vaak gebruiken in ieder geval😉

   Antwoord
   • Linda

    Hey Helga,

    Dank je wel voor je reactie. Zoveel mensen zoveel meningen. Ieder moet doen wat voor hem of haar goed voelt. En onderzoeken zeggen ook niet altijd alles. Luisteren naar je lichaam is wat mij betreft de beste optie.

    Fijn weekend.

    Groetjes,
    Linda

    Antwoord
    • Helga

     Hallo…
     Voor mij is het wel een bewezen natuurmiddel….
     Heb het toegepast bij steeds terug kerende darmpoliepjes bij één van m’n hondjes…en zij is nu al een dikke 2jaar darm-poliep vrij en een heel alert vrolijk hondje geworden…zit duidelijk beter in haar velletje. Doe nu jaarlijks een kuur van een twee à 3maand…
     En….ik zelf ben ook gestart.

     Antwoord
     • Linda

      Hoi Helga,

      Wat goed om te lezen. Het lijkt erop dat steeds meer mensen het gaan ontdekken.

      Groetjes,
      Linda

  • Helga

   Sorry…maar ik heb hier wel bewijzen dat het een goed werkend middel is,ook al is het medisch niet bewezen.
   Dat heeft ook mijn Dierenarts vermeld maar heeft me wel in m’n eigenwaarde gelaten en gesteund om het uit te testen en zie mijn hondje dat last had van steeds terugkerende darmpoliepjes. is nu al twee jaar poliep vrij en een speels vrolijk hondje geworden. Toeval of niet…voor mij een vaststaand feit dat het werkt mits gesteund door gezonde voeding. Groetjes

   Antwoord
   • Regine

    Hoe heb je dit dan toegediend aan je hond , door zijn voeding of op een andere manier . Kun je het ook oreventief gebruiken maar mischien is dit een vraag voor Linda

    Antwoord
  • helga Van der meer

   Roath,

   Jij leest niet goed..

   Diatomeeënaarde is goed onderzocht en bewezen niet schadelijk voor mens en dier er

   Het constant terugkomen met een aanval is volkomen zinloos

   Er is genoeg wetenschappelijk bewijs hierover te vinden..

   Bovendien, je moet het niet proberen hé,

   Het is maar net wat je wilt. Als ik jou was zou ik lekker antibiotica blijven gebruiken…., veel beter wetenschappelijk onderbouwd

   Antwoord
 6. Gon

  Ik begrijp je skeptisch celebrale manier van redeneren.
  Vaak zijn de reviews anecdotisch roath want onderzoek is duur, (zelfde verhaal als bijv.met LDN)
  belangrijk is:
  Foodgrade DE; met mate niet gevaarlijk + geen heftige bijwerkingen mits je het opbouwt.
  Check youtube maar eens: reviews van mensen die de voordelen *aan den lijve* ondervinden.
  Kortom baat het niet etc.

  Antwoord
 7. Monique

  Hi Linda, waar bestel jij de diatoma aarde? Monique

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Monique,

   Ik koop het zelf bij Bio-ron, wat dus formeel alleen voor dieren is en toch zo zuiver van kwaliteit dat ik geen reden zie waarom ik het zelf niet zou kunnen gebruiken.

   Hartegroet,
   Linda

   Antwoord
   • dAAn

    Hey Linda,

    koop jij nu (2020) nog steeds je diatomeeenaarde bij Bio-ron? Of te wel het product is niet veranderd? Ik heb ze nml gemaild maar het antwoord is me niet helemaal duidelijk. Alvast bedankt !

    Antwoord
 8. Petra

  Lieve Linda,

  Vandaag ben ik begonnen met Diatomeeënaarde. Vanochtend 1 theelepel. Eerlijk is eerlijk, het voelt wel gek om iets in te nemen wat volgens de verpakking bedoeld is voor dieren. Maar in de afgelopen jaren heb ik je leren kennen als iemand die niet zomaar iets ‘roeptoetert’. Daarom vertrouw ik volledig op jouw persoonlijke advies aan mij om Diatomeeënaarde te gaan gebruiken.

  Een advies dat ik van je kreeg naar aanleiding van een geheel onverwacht bezoek van jullie aan ons. Een zonnige dag, een gezellig gesprek, lekker stukje vlaai, gezellige mensen. Van het een kwam het ander….. en nu dus ‘aan de Diatomeeënaarde’.

  Ik hou je graag op de hoogte van mijn eigen bevindingen.

  Lieve groet,
  Petra

  Antwoord
 9. Johannes

  Hallo Linda,

  Erg interessant dit voedingssupplement en het is gewoon waar dat we tegenwoordig niet meer voldoende de hoognodige voedingstoffen binnenkrijgen, als gevolg waarvan men op latere leeftijd de meest rare ziekten en symptomen krijgt, waar doktoren geen raad mee weten en dan in de medische draaimolen terecht komt.

  Proef ondervindelijk hebben we een supplement door onze zoon laten gebruiken (colostrum) omdat hij aanvankelijk aan colitus ulcerosa leed. Dankzij dit goedje EN aanpassing naar gezonder en bewuster eten hebben we dat nagenoeg 100% onder controle. Ook dit supplement mocht op een gegeven moment niet meer genoemd dat het geschikt is voor menselijke consumptie, wel voor dieren. Wat een bull shit, hier blijkt ALLEEN maar hoe machtig de farmaceutische industrie is. Ik zeg zeker niet dat we de medische wetenschap opzij moeten zetten alleen is het tegenwoordig helaas niet meer geneeskunde maar medicijnkunde en pakt men niet oorzaken aan maar is het symptoom bestrijding. Wat de dokter zegt is waar gaat tegenwoordig niet meer op, men neemt klakkeloos zaken aan, gewoon niet (meer) doen, de informatie en kennisdeling ligt aan onze voeten (internet) dus ga op onderzoek uit.
  De doktoren kwamen er bij onze zoon niet goed meer uit toen en wilden eigenlijk als laatste remedie een stuk darm verwijderen met als gevolg een stoma op 19 jarige leeftijd. Zelfonderzoek en logische denkwijze over natuurwerking en natuurwetten maakt het dat onze zoon zeer goed vooruit gaat, zonder stoma! Hij is nu 23 jaar!
  Back to nature !!
  Succes !

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Johannes,

   Gek genoeg was jouw bericht blijven hangen en heb ik hem net pas gevonden. Wat fantastisch dat je zoon zonder stoma verder kon dankzij jullie zoektocht naar natuurlijke middelen! Ik wens jullie veel geluk en gezondheid toe en dank je wel voor je mooie bericht!

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord
 10. Joanna

  Waar kan ik diatomeeënaarde voor mensen kopen.?

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Joanna, ik heb daar eerlijk gezegd nooit naar gezocht. Voor mij is zuivere diatomeeënaarde voldoende, ook als dat initieel voor dieren wordt gebruikt. Zuiverder dan zuiver kan niet. Je zou eens kunnen zoeken op kiezelgoer, dat is de naam die gezondheidswinkels gebruiken. Veel succes!

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord
 11. Patricia

  Hai Linda,

  Lost de diatomeeënaarde op in het water of blijft het zanderig? Ik hoop op het eerste, want dan gooi ik het door mijn ochtendsmoothie, maar ik vrees het laatste 🙂

  Hartelijke groet,
  Patricia

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Patricia,

   Je vrees is werkelijkheid helaas. Het lost niet op, je moet het ook direct na het roeren opdrinken. Wat ik zelf doe is er wat sole doorheen, dan is het minder vies, gek genoeg. En dan zo min mogelijk water en daarna gewoon een glas water erachteraan.

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord
  • Sylvia

   ik gooi het ook door mijn smootie en je proeft er niets van en blijft ook niets achter. Ik heb wel die van Nateral Heroes misschien is dit het verschil

   Antwoord
 12. sakura/reyhan

  Welke merken en sites zijn goed om te nemen/bestellen?? biologische
  Ik heb gehoord dat het ook goed is voor huisdieren

  Alvast bedankt groetjes reyhan en sakura

  Antwoord
  • Linda

   Ik koop zelf graag bij Bio-ron, alleen dat is formeel voor dieren doch zuiver genoeg voor mij.

   Antwoord
   • Emma

    Bij Bio-ron staat er nu nadrukkelijk bij dat het niet bedoeld is voor humane consumptie. We schrijven inmiddels 2019. Is er iets veranderd in de bevindingen-uitwerkingen?

    Antwoord
    • Linda

     Hallo Emma,

     Ik heb mijn zak van 8 kg een paar jaar geleden gekocht en die gebruik ik nog steeds. Dank je wel voor de melding. Je zou er een telefoontje aan kunnen wagen om te vragen of de samenstelling is veranderd.

     Voor wat betreft de bevindingen is er wat mij betreft niets veranderd. Ik ben nog steeds heel enthousiast over de effecten, voor mezelf en mensen om me heen. Een goede vriend van mij, waarvan de vingers waren kromgetrokken, die kan zijn handen weer pijnloos gebruiken. Hij drinkt iedere ochtend water met diatomeeënaarde.

     Waar wil jij diatomeeënaarde voor gebruiken?

     Groetjes,
     Linda

     Antwoord
 13. Judith

  Hallo Linda ,
  Ik begrijp dat je wel moet weten welke soort je inneemt, zag oa. op de site, isditwelgezond.nl dat er twee soorten zijn, een van de twee is giftig, dus tja, welke moet je nou nemen? Ik denk niet de giftige, maar dat schijnt wel de pure vorm te zijn…..

  Verder vind ik het heel interessant, maar kwam eigenlijk via mijn kat hier terecht, die wil ik geen chemisch ontworm middel geven, deze aarde schijnt preventief te werken.
  Nu ben ik geprikkeld om er zelf ook mee te gaan experimenteren.
  Groetjes Judith.

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Judith,

   Er is inderdaad een variant die wordt gebruikt om zwembaden schoon te maken. Deze variant is verhit op hoge temperatuur en daardoor gekristalliseerd. Dit maakt hem ongeschikt voor consumptie voor mens en dier. Dat moet ook op de verpakking staan. Let daar dus op. Als je voor jezelf of je huisdier diatomeëenaarde koopt, let er dan op dat het food grade is.

   Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Groetjes,
   Linda

   Antwoord
   • CALENDULA

    Wat ook een goede ontwormer (onder andere giardia) is MSM methyl sulfonyl methane, goed voor mensen en dieren, en doet nog veel meer goed voor je lichaam.
    kat dosis 250mg per 5 kg per dag
    hond dosis 500mg per 10kg per dag
    https://www.agradi.nl/pharmahorse-msm-1kg.htm human foodgrade op de pharma horse website

    Ik ben er net achter gekomen dat in Duitsland, waar heel-aardes de normaalste zaak van de wereld waren, dus om te eten, de lavas en groene bentonite nu alleen nog maar gebruikt mogen worden voor kosmetika, maar de samen stelling is niet veranderd!
    Yppie!!

    Voor de goede orde heb ik net mijn darm zweren genezen met bullichs heilerde(duitsland), een andere heel-aarde.
    Wat zou ik van mijn huisarts geregen hebben zo iets als duspatal een anti-choline wat dementie bevorderd!!!!!

    Mijn dieren doen het fantastisch op DE, katten waarvan ik dacht dat ze zuurstof beschadiging achtige klachten hadden zijn nu meer dan 50-75% meer Kat.
    Wat dat inhoudt mag je zelf concluderen.

    Linda prachtig artikel en ik dank je voor het delen van je ervaringen.

    Wow ik kan niet geloven hoe zeer mensen de overheden, pharma en co blijven geloven.
    Na alle doden en fiascos die deze hebben veroorzaakt. Vioxx, hpv vaccinatie etc.etc.etc.

    https://richsoil.com/diatomaceous-earth.jsp
    Diatomaceous Earth (food grade): bug killer you can eat!

    http://www.essentialminerals.co.uk/epages/es156429.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/es156429/Categories/Diatomaceous_Earth
    Ik koop het hier en deze is grauw wit!

    Ik koop die van bio ron niet. Ik denk inderdaad dat daar iets anders bij zit.

    Cheers,
    Calendula

    Antwoord
    • helga Van der meer

     Calendula

     🙌🙌🙌…

     Niks aan toe te voegen

     👌

     Antwoord
 14. Wieteke Jansma

  Beste Linda,

  En wat is het verschil in uitwerking met Groene Leem/klei? Weet jij dat misschien?

  Ik kom bij deze website via een zoektocht naar Kiezelaarde (hadden we vroeger altijd in huis). Dat is niet meer verkrijgbaar. Het reformhuis gaf aan dat het niet meer verkocht werd. Via googlen kwam ik er achter dat kiezelaarde bijna hetzelfde is als diatomeeer aarde (al zie ik wel percentageverschillen en zie ik bij kiezelaarde ‘gezuiverd’ staan en bij diatomeeer niet… Dus met verder zoeken kwam ik ook bij de groene klei uit.

  Nu weet ik het niet meer 🙂

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Wieteke,

   Groene klei is echt aarde, diatomeeenaarde zijn fossielen. Ze hebben allebei een reinigende werking, alleen zal groene klei geen parasieten doden en dat doet diatomeeenaarde wel. Ik heb het allebei in huis en gebruik de groene klei voornamelijk voor mijn huid. Als het gemaakt wordt voor menselijke consumptie wordt het gezuiverd, maar ik vind het juist wel fijn dat er nog wat klei bij zit, omdat daar veel mineralen inzitten en dat kan mijn lichaam goed gebruiken.

   Je kunt jezelf dus de vraag stellen wat je precies wilt bereiken en daar je productkeuze op afstemmen.

   Veel succes,

   Linda

   Antwoord
   • Monique vousten

    Ik heb het gekocht voor bloedmijt bestrijding bij de kippen.
    Toen las ik jou bericht en dacht,als dat zo goed is ..dan kan ik het zelf ook gebruiken door het te drinken ..ik heb fybromialgie, chronische rugklachten en een hoge bloeddruk( medicatie) verder ben ik te zwaar en meer bewegen lukt niet ivm m’n klachten.
    Nu zie ik steeds het woordje food graden voorbij komen…maar dat staat er niet op…ik heb t nu twee keer gedronken…maar mijn gedachte is dat diatomeenaarde.. diatomeenaarde is,hoe je t ook noemt.
    Moet ik perse food grade hebben?

    Monique

    Antwoord
 15. Ilona

  Kan je het ook in capsules doen? deze zijn te koop in de gro chop,
  want ik zie op tegen de smaak
  Wilde het mijn hond gaan geven, tegen vlo en teek,
  deze heeft vers vlees, en wil alles op natuurbasis
  met google kwam ik op je site, vind het reuze interessant,
  ik doe dit ook met het magnesium kristalpoeder van Himalaya en met OptiMSM
  en dat gaat goed voor mezelf, zag de 2kg verpakkingen,
  bij een eko 4 petz voorbij komen, denk, vraag het hier

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Ilona,

   Sorry voor de late reactie, ik ben een paar dagen niet online geweest. Met zulk mooi weer is het lekker om in de tuin te werken. Als jij het in capsules kunt doen, is dat geen probleem. Wel is het belangrijk om bij diatomeeenaarde voldoende water te drinken. Die behoefte zul je minder hebben met een capsule, vandaar dat ik het even extra noem.

   Groetjes,
   Linda

   Antwoord
 16. Ilona

  Hoi Linda,

  Vandaag thuis gekregen, via Bio-Ron
  Ga het samen met de hond uitproberen,
  heb ook het zout besteld, dus we gaan goed drinken
  Komt goed, laat je het over een

  paar maanden weten hoe het gaat
  Dank je voor alle info

  Groetjes, Ilona

  Antwoord
  • Linda

   Super Ilona! Ik hoor graag van je hoe het gaat.

   Groetjes,
   Linda

   Antwoord
 17. Imeon

  Hoi,

  Las in de reacties dat de reguliere geneeskunde nog steeds wel veel goed dingen kan doen. Ik was het hier tot voor kort mee eens, totdat ik actief in aanraking kwam met holistische geneeswijzen op allerlei manieren (biofysisch, fytotherapie en het kopstuk: een artikel over een Duitse reguliere huisarts die op alternatieve wijze opgegeven kankerpatiënten beter maakt (lukt niet altijd helaas, maar ja all of nothing in dat soort gevallen lijkt mij)). Dus voor mij liever geen gewone geneeswijze meer…

  Supergoed artikel trouwens! Maar ik had er wel een vraagje over: Als je (of in mijn geval mijn huisdier) het inneemt met natte voeding zoals extra natgemaakte natvoeding (ben bang dat het diertje anders te weinig drinkt en uitdroogt want hij heeft ook diarree) helpt het dan nog wel tegen parasieten? Of kan ik beter eerst de DA verstrekken met een heel klein beetje van die voeding zodat het niet zo nat wordt (bijv. slechts een theelepeltje) en dan de rest van het bakje natvoer er direct achteraan geven?

  Ik hoor het graag.

  Groetjes
  Imeon

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Imeon,

   Dank je wel voor je waardevolle reactie. Ik zou je graag een goed antwoord willen geven, maar mijn gevoel zegt dat je het beste hierover even contact opneemt met een dierenarts die op natuurlijke wijze werkt. Je kunt eerst ook even contact opnemen met Bio-Ron, die kunnen je misschien ook advies geven of in ieder geval in contact brengen met een geschikte arts. Zodra er diarree in het spel is, vind ik dat er even moet worden gekeken naar wat er nog meer speelt.

   Overigens wordt de werking van de aarde niet minder door het te mengen met water. Ik neem het zelf in met heel veel water, dat is juist perfect omdat je zo gelijk je lichaam van het benodigde vocht voorziet. En wat ook geld is dat je altijd rustig aan moet beginnen, maar nogmaals een goede arts kan je hier voor je huisdier een goed advies over geven.

   Veel succes en beterschap voor je dier. Ik zou graag horen wat je hebt gekozen.

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord
 18. Nima

  Hoi linda,

  Zelf heb ik, voordat ik jouw mooie artikel tegenkwam, ook op internet artikelen en onderzoeken gedaan naar diatomeeënaarde. Helaas is dit veelzijdige product niet verkrijgbaar in Nederland.

  Bij Bio Ron heb wel, ik deze besteld en opgehaald. De vrouw (verkoopster) die ik heb gesproken hierover kon mij vertellen dat deze natuurlijke variant 69% silicium bevat en dat het 100% natuurlijk is. Dat heeft mij enigzins verbaasd omdat verschillende bronnen die ik heb gelezen mij vertellen dat de silicium gehalte in zuivere diatomeeënaarde tussen 89% en 98% is. Ook de kleur doet me vermoeden dat dit vermenged zou kunnen zijn met een andere (natuurlijk) product. De kleur van de diatomeeënaarde van Bio Ron is donker en klei kleurig. Dit en het feit dat het precentage silicium 69% ten samen met de kleur en mijn ervaring bij toepassing, doet mij vermoeden dat dit mogelijk vermengd is met een andere natuurlijk product.

  Zelf wil ik dit product toepassen in mijn tuin voor effectief bestrijden van ongewenste insecten en voor binnen planten, als voor huisdieren, zelf nuttigen en bestrijden van tapijt en matras etc……

  Ik heb tot op heden wel kunnen vaststellen dat deze variant geen of weinig effect heeft tegen vliegjes in de aarde van binnen planten. Alleen bij extreme hoeveelheden en herhaaldelijk aanbrengen van deze aarde doodt het enkele vliegjes. Ook zal ik dit variant niet snel gebuiken voor mijn tapijt vanwege de kleur en de onbekende vermengde andere natuurlijke product.

  Omdat ik niet kan vaststellen waarmee deze diatomeeënaarde vermengd is kan/zal ik het zelf ook niet cosumeren. Op de verpakking staat nog dat het 100 zuiver diatomeeënaarde is en nog staat de samenstelling aangeduid helaas.

  Zoals ik vertel heb de verkoopster gevraagd heb naar de percentage silicium en was toen beetje verbaasd was met 69%, en zij mij ook niet kon vertellen wat overige was (behalve dat het zuiver en natuurlijk is, zuiver diatomeeënaarde kan het naar mij idee niet zijn), heb daarom doorgevraagd waar het product van hen vandaan omt. Zij vertelde me dat zij het inkopen bij een groothandel in Rotterdam. Verder is dus niet bekend wat het oorsprong is zodat zo meer informatie kan achterhalen.

  Mijn vraag aan jou is welke kleur is de diatomeeënaarde die jij haalt? ( hetzelfde zou ik denken als dat van mij) gezien het feit dat jij ook deze product bij Bio Ron verschaft. Klopt dit?

  Kan jij mij meer informatie verschaffen over dit oorsprong van dit variant en meedenken samenstelling? (graag in precentages)

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Hartelijke groet,

  Nima

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Nima,

   Dank je wel voor je uitgebreide reactie. Ik koop idd mijn Diatomeeenaarde bij Bioron en toen ik een grote zaak kocht, had ik heel andere percentages doorgekregen. De kleur van mijn aarde is grauw grijs. Een bedrijf mag alleen zuivere diatomeeenaarde op de verpakking zetten als dat ook zo is, zodra er gemengd is met iets anders moet dat erop staan. Overigens kan het percentage silicium wisselen, aangezien het een natuurlijk product is. Doorgaans zit er ook magnesium, calcium en andere mineralen in. Ik begrijp je terughoudendheid in gebruik. De enige manier om 100% zeker te zijn van de samenstelling, zou je het zelf kunnen laten analyseren.

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord
  • Joan

   Beste Nima,

   Mij was dit ook opgevallen, op engels sites kan je wel vinden waardoor de diatomeeën aarde deze kleur krijgt, namelijk door toevoeging van kleine hoeveelheid bentoniet klei. Dit is iets wat mensen ook los kopen om hun lichaam te reinigen, dus niet gevaarlijk 🙂

   Antwoord
 19. Cindy

  Bedankt voor je artikel, ben nu zelf 2 weken aan het lezen wat ik kan vinden over diatom, heb isteren de stap gezet en besteld.
  Ik kwam erop na een pup te hebben aangekocht die giardia positief getest werd, aangezien we meerdere dieren hebben en al die kuren van de DA nog niet geholpen hebben (alle diertjes testen hier nog steeds positief op giardia).
  Verder hebben ze nu extra maag en darmproblemen van de medicatie.
  elke dag huis stomen van boven tot onder, alles ontsmetten, katten dwingen medicatie te nemen gaat niet in je koude kleren zitten, resultaat: ik werd ziek, dat resulteerde in een verminderd immuunsysteem en dat resulteerde dan weer in een besmetting met giardia…
  Wens me succes!

  Antwoord
 20. Francois

  Beste Linda, ik gebruik zelf ook Foodgrade diatomeeenaarde en heb er veel baat bij. 3 x per dag een telepeltje met voldoende water is goed te doen. Ik vind het topstuk. Binnenkort moet er wel een toelating op van het CTGB wat ik erg vreemd vind.

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Francois, wat fijn om te horen dat je er ook zoveel baat bij hebt. Van die toelating had ik nog niet gehoord, dat is idd een vreemde zaak. De overheden blijven me verbazen. Zwaar giftige chemische stoffen worden zomaar toegelaten en natuurlijke producten moeten allerlei zware checks ondergaan.

   Antwoord
 21. Leonora Sanapo

  hallo!
  in mijn zoektocht naar diatomeeen aarde kwam ik ook hier terecht,zeer waardevol artikel en feedback.Er is nog veel meer te vinden op internet in het engels ” diatomecious earth”
  Ik bestelde van de week 1kg van bio ron via eco shop voor dieren
  tot mijn verbazing stond er 69% silicium op de verpakking,ik heb gelijk gemaild met de winkel om te vragen hoe dit zit,zij antwoorde dat dit volgens bio ron een foutje was maar nog niet is aangepast,ik heb mijn katten er nu mee behandelt en ben toch wel overtuigd om het zelf ook te gaan proberen.

  groet Leonora

  Antwoord
  • Linda

   Dank je wel voor je waardevolle aanvulling!

   Antwoord
 22. Corina

  Hoi Linda,

  Voor degenen die het bij andere winkels zoeken.
  Ik heb het bij Bol besteld en was zeer snel in huis.
  Die ik heb smaakt nergens naar en is wit.
  Ik zag dat de leverancier Ietsgezond.nl is.
  En daar kun je het ook bestellen ze hebben ook geen verzendkosten.

  Ik ben er vandaag mee begonnen dus ik zal het meemaken. Ik combineer het met een ketogene voedingswijze en hoop hierdoor nog meer voordelen te behalen.

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Corina,

   Ik ben benieuwd naar je resultaten.

   Groetjes,
   Linda

   Antwoord
 23. Ben Skippers

  Beste Linda,

  Ik ben ook sinds kort op zoek naar diatomeeënaarde tegen (de meeste voorkomende) witte parasieten in de ontlasting.

  Op de site van Bioron staat nog steeds 69%

  “Vrijwel allemaal namen die wijzen op het silicium / kiezel wat, na ijzer, het meest voorkomende mineraal element op deze aarde is en hoofdbestanddeel van dit product, minimaal 69 %.
”
  Dit duidt er op dat er toevoegingen in het product zitten, waarover alsnog niets is gemeld op de Bioron site. Wellicht is de toevoeging ook gewoon geschikt voor humane consumptie, maar het feit dat er zo wordt gerommeld is voor mij een reden voor wantrouwen (ik had gewild dat het anders was)
  http://www.bio-ron.com/producten/verzorging/diatomeeenaarde.html

  Bij https://ietsgezond.nl/supplementen/98-diatomeeenaarde-1000g-5906395603015.html hebben ze blijkbaar wel witte diatomeeënaarde, met 85% silicium. Op die site staat wel dat het geschikt is voor menselijke consumptie. Het merk is Perma Guard. Op Amazon zijn 199 reviews geplaatst en allemaal zeer positief: https://www.amazon.com/Perma-Guard-Diatomaceous-Earth-Food-Grade/dp/B002XMTXX8#customerReviews Het is 2x duurder, of beter gezegd, 2x minder spot-goedkoop 🙂 Wellicht een goede alternatieve optie?

  Antwoord
  • herman

   Beste Linda,
   Na alle verhale gelezen te hebben, denk ik dat de aarde van bio-ron net zo geschikt is als die van perma guard. Deze laatste heb ik overigens nu een half jaar lang gebruikt en is nu op. De plaatjes van bio-ron lijken erop dat duiden dat er grote stukken in zitten, terwijl de perma aarde leek op talkpoeder. kun je me laten weten of dat van bio-ron ook zo is, of moet je die eerst met een vijzel vermalen?

   In afwachting op je reactie,

   groet,

   Herman

   Antwoord
   • Linda

    Hoi Herman,

    Mijn ervaring is dat het ook als talkpoeder is, volgens mij kunnen er ook geen grote stukken in zitten. Wellicht lijkt het wat bij elkaar geklonterd ofzo. Ik heb zelf al een tijd geen aarde gekocht, omdat ik een 8 kilo zak heb en die gaat wel even mee haha.

    Hartelijke groet,
    Linda

    Antwoord
 24. barbara

  last van acne? 2x per dag een DA maskertje op je gezicht smeren en het word stukken minder

  Antwoord
 25. Danny

  Goeiedag,

  Ik geef momenteel mijn katten human foodgrade diatomeeënaarde.
  En wij nemen zelf de Bio Ron diatomeeënaarde.
  Als we zelf de human foodgrade nemen, dan kunnen we niet meer naar de wc…
  Mijn katten hebben giardia, daar gebruiken we het momenteel bij hun voor. En ook omdat het gewoonweg gezond is.
  Omdat het zo gezond is, zijn wij het zelf dus ook gaan gebruiken.
  In eerste instantie kreeg ik heel veel pukkels langs mijn haargrens.
  Maar dat gaat nu beter, denk een soort ontgifting…
  Ik heb het idee dat het afvallen makkelijker gaat door de inname van de aarde.
  Mijn man heeft ook minder last van zijn darmen. Hij had namelijk erg veel last van zijn darmen, en ging meerdere keren per dag naar de wc, en had dunne ontlasting.
  Nu heeft hij normale ontlasting, en gaat nog maar één keer per dag. Ook heeft hij minder buikpijn.

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Danny,

   Dank je wel voor het delen. Super waardevol en natuurlijk fantastisch dat jullie er zoveel voordelen van ervaren.

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord
 26. barbara

  Diatomeeen aarde heeft ook zeker een ontstekings remmend effect,mijn zoon maakt iedere dag een maskertje van DA tegen zijn acne,het is hierdoor een stuk minder geworden,meer wat droge pukkeltjes inplaats van rode ontstoken puisten,en zelf gebruik ik het nu 3 maanden,iedere ochtend in een glas lauw warm water 3 mg met daar achteraan nog een paar glazen water want zeer uitdrogend,en natuurlijk de hele dag door veel water drinken want ik merk wel dat ik er erg veel dorst van krijg,ben benieuwd naar de resultaten over een jaar of wat,denk ik?

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Barbara,

   Dat klopt absoluut. Een vriend van mij heeft jicht en sinds hij diatomeeënaarde gebruikt heeft hij geen jichtaanvallen meer gehad. Overal waar hij gaat, neemt hij zijn potje aarde mee en hij is er zielsgelukkig mee.

   Ik hoop dat het voor je zoon ook helemaal zal verdwijnen, maar zo te lezen gaat het al een heel stuk de goede kant op.

   Hartegroet,
   Linda

   Antwoord
   • josien

    hoi Linda,

    Mij is altijd geleerd dat een mens mineralen niet in hun ongebonden vorm kan opnemen, maar planten wel. Dus kun je alleen de mineralen in je lichaam opgenomen krijgen door planten, waar het mineraal een verbinding mee is aangegaan. Kun je me dat uitleggen?

    Antwoord
    • Linda

     Hoi Josien,

     Om precies te zijn zou er van zogenaamde metallische mineralen (metalen uit steen en rots) maximaal 5% worden opgenomen door het menselijk lichaam. Diatomeëen zijn heel oude fossiele skeletjes van eencellige algen. Ik neem aan dat ik hiermee je vraag beantwoord heb.

     Hartelijke groet,
     Linda

     Antwoord
 27. Irene

  Dag Linda,

  Als je antibiotica moet nemen, antidepressiva, antiaritmica, om het even welke soort medicatie, loop je geen gevaar dat de absorptie van de medicamenten verlaagd kan zijn ? Het kan zeer gevaarlijk zijn bij een ernstige ziekte. Wat is jouw mening of ervaring ermee ?
  Groetjes
  Irene

  Antwoord
  • Linda

   Ja, die kans is altijd aanwezig als je voeding(ssupplementen) tot je neemt die een ontgiftende werking hebben. Daarom adviseer ik altijd om te overleggen met je arts als je aan de medicatie bent, je kunt zoiets dan onder begeleiding doen en wellicht zelfs medicatie afbouwen naarmate je gezonder wordt.

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord
  • Linda

   Hoi Harry, dank je wel voor je waardevolle bijdrage! De resultaten waar Dr. Berg over spreekt heb ik idd bij heel veel mensen gezien.

   Hartegroet,
   Linda

   Antwoord
 28. Piet

  Volgens mij worden hier silicium en selenium door elkaar gehaald. Silicium is gewoon zand, selenium is een sporenelement!

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Piet,

   Dank je wel voor je reactie. Er wordt hier wel degelijk silicium bedoeld. Silicium is een ondergewaardeerd spoorelement, dat ook wel kiezelzuur wordt genoemd. Kiezelzuur is na zuurstof het meest voorkomende element op aarde. Heermoes (equisetum arvense) behoort tot een van de plantensoorten die zeer rijk is aan kiezelzuur. Ook brandnetel heeft een hoog siliciumgehalte. Van de granen zijn gierst en haver het meest kiezelzuurrijk.
   Er bestaan ongeveer 90.000 siliciumverbindingen zoals zand, rots, kwarts en kristal. Dus het klopt als je zegt dat er een siliciumverbinding is die zand heet. Er zijn er alleen nog veel meer. Silicium is essentieel bij de vorming van bindweefsel.Hoge concentraties silicium zijn te vinden in bindweefsel en de daarvan afgeleide weefsels, waaronder bot, kraakbeen, pezen, huid, haar, nagels, de aorta, grote bloedvaten, lymfevaten, lever, nieren en longen.

   Antwoord
 29. Ilona

  Slik het nu 2 jaar, samen met mijn hond,
  bij hem doe ik het door het vlees, met nog wat kruiden,
  voor mezelf doe ik het in capsules
  En mijn hond geen wormen nooit,
  en mijn reuma, en ziekte van Crohn, gaat goed,
  zal niet genezen, maar heel dragelijk,
  en mijn haar, niet normaal, ben nu 56 en tot mijn middel,
  wilde jaren niet groeien, maar slik het voor de reuma,
  kan het aanraden, en nog steeds via Bio-Ron

  Antwoord
  • Linda

   Klink super! Ik ga het zelf ook weer oppakken, ben er een tijdje mee gestopt en merk dat mijn haar wel weer een oppepper kan gebruiken.

   Antwoord
  • Elvira

   Hoeveel capsules gebruik je per dag voor jezelf, Irma?

   Antwoord
 30. Renske

  Vraagje; je doet het in capsules. Zijn die los te koop? Zo ja, heb je tips? Denk namelijk dat ik dat dan ook voor de hond doe :)…. die krijgt brokken en dan is het ‘zand’ minder goed te vermengen. ga het zelf ook proberen; zie die dikkere lokken wel zitten!

  Antwoord
  • Linda

   Ik heb zelf de aarde los en niet in capsules. Ik denk dat je er wel capsules van kunt maken en capsule hulzen kun je idd gewoon kopen. Google maar eens op lege capsules. Veel succes en ik hoor graag hoe het voor je werkt.

   Groetjes,
   Linda

   Antwoord
 31. Madelon

  Hoi Linda, ik heb diatomeenaarde ook van Bio-Ron, maar klopt het dat er een soort benzinesmaak aan zit?

  Antwoord
  • Linda

   Hey Madelon, nee dat lijkt me vrij vreemd. Ik vind het gewoon naar zand smaken. Wellicht even contact opnemen met Bio-ron?

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord
 32. Wim

  Ik vraag me af of het goed is om DA te gebruiken als men ook geactiveerde kool neemt. Wat denk je?

  Antwoord
  • Linda

   Eerlijk gezegd zou ik die twee niet combineren. Ik ben sowieso een voorstander van 1 ding tegelijk.

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord
 33. J.J

  Jammer ik heb een stukje geplaatst maar is niet opgenomen.

  Antwoord
 34. J.J

  Nu is het wel gelukt,
  Mijn vrouw heeft heel wat klachten en aandoeningen.
  Misschien eerst het belangrijkste door verwaarloosde zuurbranden door de huisarts, heeft zij de slokdarm maag aandoening Barrett gekregen de maag zit vol ontstekingen zo erg dat ze in het ziekenhuis niets van de maag konden ontdekken.
  De gevolgen haast niets meer kunnen eten en drinken, soms verschillende dagen niets, van zuurremmers krijgt ze ook ontzettende zuurbranden, het enige waar ze wat baat bij heeft is zuiveringszout (Natriumbicarbonaat) tegen de zuur.
  Ze leid dan ook aan uitdroging ondervoeding, door gebrek aan bouwstoffen heeft ze allerlei klachten waar onder botontkalking, behoorlijke rugpijn met fracturen is het gevolg, het schiet haar ook zomaar in de rug, één verkeerde beweging en uren kan ze zich niet meer bewegen.

  Wij hebben van een kennis de diatomeeenaarde gekregen en hopen dat het aanslaat, nagels zij heel dun en broos, ook het haar is dof dun en is ook veel aan het uitvallen, ook de huid is dun en ook ontsteking gevoelig en kan niet goed tegen leidingwater, die ze ook al jaren niet meer kan drinken, dagelijks drinkt ze Bar-Lu-Duc 2L, ook koken doet ze in dit water.

  Ik hoop dat het ook gaat helpen tegen de ontsteking gevoeligheid voor al de maag/slokdarm.

  Voor de rest slaapt ze heeeel slecht twee á drie uurtjes op een nacht dat gaat ook al een tijd lang zo, dus ook heeel vermoeid.

  Overal in het lichaam bobbeltjes.
  Zo dat was het stukje van de ijsberg.

  Antwoord
 35. J.J

  We hebben ook deze poeder: https://www.amazon.de/Zeolith-Detox-Pulver-400g-zertifiziertes-Medizinprodukt/dp/B00NGRAOMS
  maar ik vraag me af of mijn vrouw dit wel kan gebruiken naast de medicatie voor haar schildklier Euthyrox haalt de Zeolith ook de werkzame stoffen uit het lichaam?
  Dat kan ze er beslist niet bij hebben, je hoeft het ook niet aan de arts te vragen die wijst het sowieso af.

  Misschien Linda iets kan vinden waar we wijzer van worden.
  Ik ken wat talen maar mijn Engels en Duits blijft wat bij het spreken, lezen gaat me slecht af.
  Als de anderen met tips komen graag onderbouwen.

  Antwoord
  • Patricia

   Dag Linda

   Eerst en vooral wil ik je bedanken voor je waardevolle info, zonder had ik er nooit aan gedacht het zelf in te nemen, ik
   had het aangekocht voor onze dieren.
   Ik heb nog een vraagje
   Kan de diatomeeënaarde in warme voeding gedaan worden of verliest het dan zijn werking?

   Groetjes
   Patricia

   Antwoord
   • Linda

    Hi Patricia,

    Dank je wel voor je leuke reactie. Ik heb het zelf nooit gedaan, omdat ik ‘zand’ in mijn eten niet zo lekker vind, maar technisch gezien moet het kunnen, aangezien de kracht van mineralen niet veranderd door temperatuur.

    Groetjes,
    Linda

    Antwoord
 36. J.J

  Ik zou haar ook graag willen helpen om de trage schildklier weer aan de gang te krijgen.
  Schildklier medicatie is dus Euthyrox 88 mg

  Antwoord
  • Linda

   Hoi J.J.

   Ik zou echt even contact opnemen met Guy Pieterse van Totalhealthsupport.nu Ik ben ervan overtuigd dat hij verder kan helpen.

   Veel sterkte en beterschap voor je vrouw.

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord
   • J.J

    Ik heb ook wel vertrouwen in jou Linda, je zal vast wel iets voor ons kunnen doen, ook al is het een beetje.

    “Alle beetjes helpen” is een gezegde.

    Antwoord
    • Linda

     Dank je wel voor je vertrouwen J.J. Helaas durf ik geen advies te geven op het gebied van ziekte beelden en combinaties van middelen, ook al zijn ze natuurlijk. Het lichaam is een complex systeem en zelfs artsen weten nog lang niet alles. Ik kan jullie niet begeleiden, omdat ik geen arts ben. Guy kan jullie wel begeleiden en monitoren.

     Hartelijke groet,
     Linda

     Antwoord
 37. Johan

  Hallo Linda,

  met grote interesse je artikel gelezen. Bedankt. Heb nog wel een paar vragen: Waarom was je even gestopt met gebruiken? Gebruik je nu weer dagelijks diatomeeenaarde? Ik gebruik het nu ook sinds een aantal weken. Alvast bedankt voor je reactie.

  Antwoord
  • Linda

   Hoi Johan,

   Ik was even gestopt omdat ik er niet aan dacht. Waarschijnlijk had mijn lichaam er geen behoefte aan. Sinds een paar weken gebruik ik het weer dagelijks en merk het direct aan mijn haar en nagels.

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord
 38. J.J

  Niet eens een reactie hebben wij gekregen van Guy.
  Ik heb onze correspondentie mee gestuurd, maar geeft schijnbaar geen indruk.
  Wij hebben al niets aar artsen en ziekenhuizen en dit werkt ook al niet, een trieste boel tegenwoordig, je schiet nergens wat mee op, maar dikke premies willen de ziekenfondsen wel opstrijken, en eigenbeidragen vind ik ook geen goed idee, want hoeveel ziekten complicaties krijgen mensen wel door fouten van dit systeem, gebrekziekten door onvolwaardige voeding op verarmde grond, fouten die gemaakt worden door het zorg stelsel, daar draaien we allemaal voor een deel zelf voor op, door hoge premies eigenbeidragen.
  Maar ja de politiek gaat zijn gang.

  Als ik weer schrijf zal ik het hier niet meer over hebben maar het zat me even hoog.
  Want we voelen ons voor de zoveelste keer in de steek gelaten.

  Antwoord
  • Linda

   Hoi J.J.,

   ik begrijp je reactie helemaal. Ik ben ook niet zo te spreken over het reguliere zorgsysteem. Guy is geen reguliere arts. Ik zal hem laten weten dat je gemaild hebt. Hij heeft net een nieuwe website, wellicht dat er iets niet goed gaat met de mail. Overigens heeft hij zoveel goede resultaten met mensen dat hij het ook erg druk heeft. Wanneer heb je hem gemaild? Stuur me anders even een kopie van de mail op linda@slimlin.nl, dan zorg ik dat hij het krijgt. Ik ken hem persoonlijk.

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord
 39. J.J

  Stom ik heb het al totaal verwijderd, Linda.
  Wel heel fijn dat je ons wit helpen.
  We wonen trouwens helemaal in stad Groningen.
  Ik had de totale correspondentie van ons op gestuurd met de vraag wat hij voor ons zou kunnen doen dat mag jij ook doen.
  Ik kan me haast niet meer voorstellen dat iemand iets voor ons doet of zou kunnen doen.

  We zijn haast ons hele leven aan het overleven, en zijn er ook nog eens goed in maar sommige dingen gaan te lang duren als je het op je eigenhoutje gaat doen, ik ben haast dagelijks bezig om dingen te ontdekken voor ons belang.

  Je hebt ons email adres je mag ons gerust via deze weg benaderen.

  Mhg,
  J.J

  Antwoord
  • Linda

   Hey J.J. ik zal je hulpvraag uitzetten bij Guy. Veel succes en beterschap. Ik hoop dat jullie binnenkort kunnen gaan leven ipv overleven.

   Hartegroet,
   Linda

   PS Hebben jullie ook je voeding aangepast, want met voeding kun je heel veel veranderen in het lichaam

   Antwoord
 40. J.J

  Prachtig Linda je inzet voor je medemens, als we door jou bemiddelingen baat hebben zullen we dat hier beslist melden.
  Wat wij zelden doen vlees, zuivel, snoeperij, nooit gerook, mijden ook rokerige ruimten, drinken niet.

  Ik ben me al aan het verdiepen wat zoal aan bouwstoffen uit de natuur kan halen, daar zit nog ongelofelijk veel in dat zou het zelf genezende werking van het lichaam kunnen ondersteunen.
  We hebben nu ook een goede waterfilter met actieve koolfilter, dat water kan ze wonder boven wonder verdragen.

  Werkzame kruiden door het eten: Kurkuma in combinatie met zwarte peper en olijfolie, Cayennepeper, kerrie waar ook fenegriek in zit.
  Mijn vrouw kan amper medicatie verdragen, wel is ze afhankelijk van de schilklier Euthyrox, maar helemaal goed gaat dat ook niet ze heeft last van de bijverschijnselen, voor haar hevige zuurbranden, gebruikt ze al een tijd zuiveringszout, natriumbicarbonaat, zuurremmers kan ze beslist niet tegen.

  De slokdarm maag aandoening Barrett is ook gekomen veel zuurbranden door scheurtje in middenrif en maagklep sluit niet goed, en de huisarts heeft er steeds geen aandacht aan geschonken, net als bij mij plas problemen, maar geen onderzoeken op de PSA waarden, tot mijn vrouw een keer had gezegt is het nu niet een keer de tijd om het te laten onderzoeken, en toen tegen haar wil heeft ze het laten doen, en het was te hoog, dus prostaatkanker, met uitzaaien naar twee lymfklieren, na veel geknoei in het ziekenhuis met liegen over de hoogte van de PSA, naar Duisland gegaan en daar is het zaakje er uit gehaald.

  Mijn vrouw heeft zelf haar posttraumatische dystrofie voet gerevalideerd een zeer pijnlijke geschiedenis, maar het lopen gaat aardig goed, ze moet in beweging blijven, maar ook weer niet te veel, maar zelfs dat kan heel verrassen uitpakken.
  Ja mijn vrouw is geweldig, ondanks een was lijst van kwalen en klachten en zeer weinig slapen, meestal twee á drie uurtjes op een nacht, zet ze maar door, en zingt ze en maakt grapjes, doet haast alles in huis, ik mag haast niets doen want ze wil in beweging blijven, en voor haar eigen waarde.

  Antwoord
 41. Rosalinda

  Hallo Linda,
  ik ben altijd op zoek naar natuurlijke producten die zowel goed voor mens en dier zijn. Via een collega hoorde ik van Diatomeeënaarde wat hij gebruikte voor de hond.
  Ik ben dan zo’n iemand die dan ook gaat kijken wat het eventueel voor de mens ook kan doen.
  Via via kwam ik nu net op jouw artikel en ik ga vanaf vandaag ook, samen met me dieren aan de diatomeeenaarde.
  Dankjewel voor het zeer duidelijke verhaal wat me over de streep heeft getrokken.

  Antwoord
  • Linda

   Heel graag gedaan Rosalinda, ik hoop dat het je minstens zoveel goeds brengt als dat het mij gebracht heeft. Hartegroet, Linda

   Antwoord
   • Julia

    87% Zuivere kiezelaarde uit kiezelalgen (Diatomeen) is te verkrijgen van het merk Flügge, van Salus Haus GmbH. Vroeger verkocht Mariandl de poedervorm maar nu alleen in capsules. Mijn oude tante 90 jaar gebruikte de poeder voor haar prachtige lange grijze haren. Je kunt het in water oplossen 3x per dag.

    Antwoord
 42. Isabelle

  Ik gebruik de Diatomeënaarde nu iets meer dan een jaar. Ik moet zeggen dat ik tot april van dit jaar er niet zoveel vertrouwen in had. Mijn nagels bleven contant splijten. Mijn haar groeide ook niet beter en harder dan anders.

  Echter, heb ik nu al iets meer dan een maand echte mooie en stevige nagels die harder te lijken groeien en bovenal niet meer splijten of gemakkelijk inscheuren. Ook mijn haar lijkt sneller te groeien en ziet er gezonder uit.

  Ook voor de vlooien bij de hond heb ik het gebruikt. Ze was na een paar dagen vlo vrij! Dus ook dat werkt héél goed. Geen chemische middelen. Alleen een tijdelijk iets stug aanvoelende en wat wittere (ze is helemaal zwart van vacht kleur) hond.

  Antwoord
  • Linda

   Dank je wel Isabelle voor je waardevolle reactie. Hier hebben veel mensen wat aan, soms duurt het even voor je resultaat ziet en ondertussen is je lichaam hard aan het werk om alle tekorten aan te vullen 🙂

   Antwoord
 43. Nienke

  Ik zag dat natuurlijkvlooienmiddel dit verkoopt en het is geschikt voor menselijke consumptie

  Antwoord
 44. Brigitte

  Hoi Linda,

  Ben een week geleden gestart met desertlepel per dag, nadat ik de diatomeeenaarde in eerste instantie tegen de bloedluis had gekocht. Benieuwd wat het gaat doen voor ondermeer overgangsperikelen; menstruatie, mopperende pezen en gewrichten, huid, haar en nagels.
  Vraag die ik van vriendinnen krijg is hoe het met de opname van de mineralen zit? Ervaringen welkom

  Antwoord
  • Linda

   Super Brigitte, het kan even duren voordat je resultaat bemerkt. Volhouden is de sleutel.

   Mijn ervaring is dat de mineralen in mijn lichaam goed worden opgenomen.

   Antwoord
   • Marlie

    Hai Linda,

    Gebruik je het dagelijks en dan altijd of periodes dat je het dagelijks in neemt?

    Antwoord
 45. Caroline

  Dag Linda,

  ik ben sinds een week bezig met DA en neem daarnaast ook MSM. Reden : besmetting met Borrelia. De DA neem ik 2 x daags een koffielepel met als resultaat darmverstopping. Nochtans drink ik de hoeveelheid water die u opgeeft. Een tip om iets anders te doen ? Hoeveel mag ik innemen om zo snel mogelijk de parasieten uit mijn darmen en lijf te krijgen ?

  Antwoord
 46. Lisette Elders

  Beste Linda,

  Ik heb al vele jaren last van ringworm op mijn benen en heb van alles geprobeerd.
  Sinds enkele weken wrijf ik 2 keer per dag diatomeeënaarde op de plekken en het lijkt te helpen. Ik ben er nog niet af, maar er ontstaan geen nieuwe plekken en de bestaande plekken trekken weg.
  Hopelijk is dit het middel om eindelijk van mijn ringworm af te komen. Ik ben hoopvol!

  Lisette

  Antwoord
 47. Noella

  Goede avond Linda

  Zou dit werken tegen maagzuur?
  Ik heb een maag breuk dus heb veel last van maagzuur. Ik neem reeds een tijd maagzuurremmers.
  Bedankt en een fijne avond

  Antwoord
 48. Maurits

  Hoi Linda

  Ik gebruik DIATOMACEOUS EARTH voor mijn Colitis ulcerosa en ik kon echt duidelijk verschil merken. De klachten verdwenen binnen een dag of 3-4 als sneeuw voor de zon. Ik vraag mij af als je dit de hele tijd door kan gebruiken, of dat je een keer een lange periode moet stoppen? Ik heb ooit gelezen dat er nog een zuivere vorm bestaat dan foodgrade, iets met pharmagrade, maar daar kan ik op internet niks over vinden? Weet jij toevallig een leverancier? Laatste vraag, kan je diatomaceous earth innemen met supplementen?

  Antwoord
 49. Marry

  Bio-Ron mail gestuurd, maar zij zeggen dat het niet voor mensen gebruikt kan worden en er ook geen Food Grade op staat.
  Waar kan ik het dan bestellen?
  Hallo Marry, Dank je wel voor je mail. Wij verkopen alleen diatomeen aarde feedgrade en niet foodgrade. Feedgrade is bedoeld voor dieren.

  Met hartelijke groet, Sylvia IJsbrandy

  Bio-Ron

  Antwoord
 50. Evelien

  Hay, bedankt voor je artikel.
  Toch loop ik even spaak op mijn zak met diatomeen aarde.
  Ol de zak die ik heb staat niet dat het food grade is, het is van eco conseils. Er staat ergens onderaan in kleine letters dat het ook nog wel eens intern gebruikt kan worden.

  Kan ik er dan gewoon vanuit gaan dat het ok is? Want die regelgeving wat wel en niet op een verpakking mag staan maakt het eigenlijk alleen maar onduidelijker.
  Ik begreep uit je artikel dat het geen smaak heeft……
  Die van mij heeft wel smaak. En niet een fijne. Hahaha.
  Ik heb het door de kefir gemixt er van uit gaand dat die smaak sterker zou zijn. Hahaha. Maar nu vraag me wel af, als dit niet food grade is. Then what? Het is evengoed een puur product toch?
  Ik hoop dat je me op weg kan helpen. Alvast bedankt!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This