amandelmelkDe meeste amandelmelk die je in de supermarkten kunt kopen (ook biologisch), bevatten bijzonder weinig amandelen en zijn vaak gezoet met suiker of suikervervangers. Zo bevat Provamel amandelmelk maar 7% amandelen en dat is jammer want amandelen zijn juist zo gezond. Ze veel vitamines en mineralen, namelijk vitamine A, B1, B2, B6, B11 en E, alsmede kalium, calcium, natrium, magnesium, selenium, ijzer, koper, zink en fosfor.

Als je het principe van SlimLin wilt hanteren dat je alles kunt eten, mits het voedzaam is, dan kies je voor zelfgemaakte amandelmelk. Indien goed gepland, is het een fluitje van een cent om het te maken.

Wat zit erin?

1 liter water
250 gram rauwe amandelen met of zonder vlies

Optioneel voor extra smaak en zoetigheid:
4 dadels, ontpit
1 theelepel vanille extract
Snufje Keltisch zeezout

Hoe maak je het?

Laat de amandelen tussen de 24 en 48 uur weken in het water. Hoe langer je de amandelen laat weken, hoe romiger je melk wordt.

Giet de amandelen af en spoel ze af. Doe ze in je blender met 1 liter vers water (eventueel met de extra ingrediënten) en mix de ingrediënten op hoge snelheid ongeveer 2 minuten. Zet een vergiet op een maatbeker en leg daarin een kaasdoek of theedoek en giet het amandelmengels er langzaam doorheen. Vouw de kaasdoek dicht en pers al het vocht er verder uit.

Bewaar de droge pulp voor lekkere crackers of gewoon als amandelmeel om je gerechten mee te bestrooien.

Giet de amandelmelk over in een goed afsluitbare fles. Je kunt de amandelmelk ongeveer 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren.

Tips

Voeg een beetje rauwe cacaopoeder toe voor een lekkere chocolademelk.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This