Gisteren ben ik samen met een groep van 25 deelnemers gestart met een 15 daagse Gezondheidstest. In deze periode eten we uitsluitend voedzaam, bewegen we regelmatig en ontspannen we ook veel. Wat absoluut vermeden wordt zijn geraffineerde suikers, smaakversterkers, kunstmatige kunststoffen en soja.

Ik doe mee met de groep, zodat ik kan delen hoe ik het doe. Ik heb in eerdere trajecten gezien dat dat helpt. Het geeft inspiratie en houvast en dat is fijn als je graag iets belangrijks, zoals je gezondheid wilt veranderen in je leven.

Ik houd dus ook een dagboekje bij, alleen ik houd het boekje online bij, zodat iedereen kan meelezen.

Mijn eerste dag ben ik gelijk maar begonnen met ontspanning. Ik was vroeg wakker en had al direct vanuit bed wat dingen gepost. Daarna besloot ik om nog even heerlijk te ontspannen in mijn warme bed, want het beloofde een drukke dag te worden. Deze vrijdag had ik 2 lessen te geven, yoga om 9 uur en Zumba om 19 uur. Een goede balans koolhydraten en eiwitten nodig dus. Ik ben begonnen met een chocolade eiwitshake, waar ik het heel lang op vol kan houden. En dat was maar goed ook, want de dag liep compleet anders dan gepland. Zo had ik na de yogales nog en consult en nam een vriendin mijn dochtertje mee naar huis om te spelen met haar zoontje. Omdat ze op de fiets was, gaf ik haar mijn auto mee en had ik na het consult nog een flinke rit op een voor mij veel te hoge fiets 🙂 Bij haar thuis aangekomen, vertelde ik over het project en had ik er een deelneemster bij.

Uiteindelijk waren mijn dochter en ik rond 13 uur thuis en toen heb ik een pokebowl gemaakt van wat overgebleven vis, bruine rijst, komkommer, tomaat, wortel, mango en avocado. Een pokebowl vind ik een uitkomst omdat je de grootte van de kom kunt aanhouden voor een maaltijd. Een kommetje is een perfecte hoeveelheid en daarom werk ik er veel mee.

Wat kantoor werk gedaan en even gezellig thee gedronken met een andere vriendin en lopend naar de supermarkt voor een boodschap. Zo werd het avond. Koken voor het gezin. Mijn dochter had zin in macaroni, dus werd het biologische volkorenmacaroni met heel veel groenten. Ook daar een kommetje van gegeten, dat was voldoende voor de Zumbales die volgde.

‘s Avonds kwam mijn eerste beproeving: bezoek van vrienden en zo stonden er lekkere hapjes en wijn op tafel. Linda heeft zich keurig gehouden aan de challenge: wat nootjes, thee en een zelfgemaakte vruchtensmoothie.

Ik voel me krachtig. In control en blij dat ik deze challenge samen met een leuke groep mensen mag doen. Ik hoop dat er weer heel veel mensen een gezonde leefstijl gaan vinden, die ondersteunend is aan wat ze doen in dit leven.

Alle boxjes aangetikt deze eerste dag: voldoende beweging, ontspanning en voedzaam suikervrij gegeten. Op naar dag 2!

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This