overnight oatsWat zijn nu weer overnight oats? Ja, dat vroeg ik me een tijdje geleden ook af. Het blijkt een gezonder alternatief voor havermoutpap. Je laat havermout een nachtje weken, zodat je het niet hoeft te koken. Op die manier blijven er meer voedzame stoffen behouden.

Op deze manier kun je dus optimaal genieten van de vitamines en mineralen die van nature in havermout aanwezig zijn. Door het toevoegen van rogge, voeg je nog meer voedzame stoffen toe. De meeste overnight oats laten dit achterwege, maar door het toevoegen van gezonde vetten zoals kokosolie of roomboter, geef je je lichaam direct de benodigde vetten mee om de in-vet-oplosbare vitamines te verwerken. Slim toch?

Er zijn veel plantaardige melkproducten op de markt, kies het liefst voor zelfgemaakte amandelmelk als je geen rauwe melk kunt verdragen. Neem in geen geval sojamelk, daar zitten hormoonverstorende stoffen in.

Wat heb je nodig?

1/2 kom havermout
1/2 kom water, rauwe melk, rauwmelkse yoghurt of amandelmelk zonder toevoegingen
1 eetlepel rogge
1 eetlepel kokosolie of roomboter
Noten, zaden en vruchten die je lekker vindt
Honing
Kaneel

Hoe maak je het?

Meng de havermout met de rogge in water, melk of wat je dan ook gekozen hebt. Voeg de roomboter of kokosolie en de noten, zaden en vruchten toe die je lekker vindt. Laat een nacht staan en breng de volgende ochtend op smaak met honing en kaneel. Eventueel kun je voor meer crunch de noten later toevoegen.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This