De meningen over de gezondheidsvoordelen van kokosolie zijn verdeeld. De laatste keer dat ik op de site van het Voedingscentrum keek, werd kokosolie afgeraden, omdat het een hard vet is bij kamertemperatuur en dat zou een teveel aan cholesterol veroorzaken, net als roomboter. Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat mijn ervaring een heel andere is. Het zijn niet de natuurlijke vetten die een te hoog cholesterol veroorzaken, maar de enorme hoeveelheden suikers die wij in de Westerse wereld naar binnen schuiven.

Extra virgin kokosolie, mits ongeraffineerd en van biologische afkomst, blijkt bijzonder behulpzaam als je wilt afslanken en helpt om slank te blijven. Kokosolie versneld het afslankproces en maakt het een stuk makkelijker. Ongeraffineerde pure biologische extra virgin kokosolie is een product dat valt in de categorie “wondermiddeltjes”. Het enige dat je hoeft te doen is ‘s-morgens en aan het eind van de middag een eetlepel kokosolie nemen. Zelf verwerk ik in de ochtend de kokosolie in een smoothie of mijn powerdrankje. Ik los het dan op in een beetje warm water, alvorens het toe te voegen aan mijn drankje. Je kunt er ook iets in bakken of het op een andere manier in een gerechtje verwerken. De allerstoersten onder ons, slikken gewoon in een keer een eetlepel vol weg. Zonder de lepel dat dan wel, maar toch, het blijft stoer!

Als je dit iedere dag doet gedurende 30 aaneengesloten dagen, dan is de kans heel groot dat je de volgende veranderingen gaat ervaren:

  • Hoge bloeddruk verdwijnt
  • Doorbloedingsproblemen verdwijnen
  • Wisselende stemmingen – toedeloe!
  • Depressies verminderen
  • Geen obstipatie meer
  • Geen pijn meer in gewrichten of aanzienlijk verminderd
  • Cholesterol wordt genormaliseerd
  • Geen last meer van zure oprispingen of maagzuur, of in ieder geval een heel stuk minder

En hier is de grote verrassing voor als je overgewicht hebt: je bent waarschijnlijk 4 tot 5 kilo lichter! Deze wonderolie 😉 heeft een wel heel positief effect op je lichaam. De vele heilzame eigenschappen zijn overweldigend. Het schijnt zelfs zo te zijn dat kokosolie kanker kan helpen voorkomen en de groei ervan kan stoppen.

Verschillende mensen die zich door mij hebben laten coachen, waren al na 3 dagen gebruik van kokosolie aangenaam verrast. Broeken en rokken begonnen spontaan af te zakken en dat was nog maar na 3 dagen. Dus als je je afslankproces wilt versnellen en wel blij wordt van de mogelijke gezondheidsvoordelen, dan zou ik zo snel mogelijk met de kokosolie beginnen. ‘s-Morgens en aan het einde van de middag een eetlepel. En ja, echt alleen de biologische ongeraffineerde variant.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This