masala omeletAan Indiase kruiden wordt geneeskracht toegewezen. Deze omelet is vanwege de eieren al heel voedzaam, mits je kiest voor biologische eieren. Door het toevoegen van kruiden als masala, kurkuma, komijn en koriander, wordt deze omelet een echt powergerecht.

Kurkuma heeft volgens de Indiase geneeskunde een antioxidante en ontstekingsremmende werking. Kurkuma kan de lever beschermen tegen giftige stoffen, zou beschermen tegen allerlei soorten kanker, is heilzaam voor de darmen en ogen. Komijn bevat veel ijzer, mangaan, magnesium en calcium. Komijn werd door de Grieken en Romeinen als geneesmiddel gebruikt, voor onder andere een goede spijsvertering. Ook koriander helpt de spijsvertering en is rijk aan vitamines en mineralen. Als je last hebt van slapeloze nachten, dan kan koriander je wellicht helpen.

Behalve dat deze omelet erg gezond is, is hij ook lekker en pittig, perfect als lunch om er daarna weer tegenaan te kunnen.

Wat zit erin?

1 eetlepel olijfolie
2 eieren, losgeklopt
1 lente-uitje in dunne plakjes
1 rode of groene chilipeper, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel masala
1/2 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn

Optioneel: verse koriander, grof gehakt

Hoe maak je het?

Als je een grill hebt, verwarm deze dan voor.

Verhit in een koekenpan de olie en fruit hierin het lente-uitje, chilipepertje, knoflook en kurkuma tot de lente-ui en pepertje zacht zijn. Voeg vervolgens de andere specerijen toe en laat een minuutje mee fruiten. Roer af en toe door. Verspreid het goedje over de pan en giet de losgeklopte eieren erover. Schud de pan, zodat de struif aan de onderkant sneller stolt.

Zet de omelet als hij bijna gaar is onder de hete grill, zodat ook de bovenkant stolt, of doe het deksel op de pan om de bovenkant te laten stollen.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This