Als je jarig bent, hoort daar een taart bij. Ik hou erg van chocolade, maar niet van suiker en verwarmde melk. Ik vond een heerlijk recept, dat ik een klein beetje heb verbouwd om zo helemaal gezond te zijn. De taart is gemaakt met amandelmeel en kokosblosemsuiker. Hij is vrij van glute, geraffineerde suiker en melk.

Kokosbloesemsuiker scoort laag op de glycemische index, namelijk 35, hierdoor wordt het veel langzamer opgenomen in het bloed, dan geraffineerde suiker. Zo krijg je gedoseerd energie en krijg je na je taartje geen suikerdip. Kokosbloesemsuiker bevat ook veel vitamines en mineralen zoals: B1, B2, B3, B6, kalium, magnesium, zink, boor, koper, zwavel en ijzer.

Amandelmeel bestaat uitsluitend uit gemalen amandelen en amandelen zijn vezelrijk en rijk aan vitamine E. Goed voor je huid en op je verjaardag wil je er natuurlijk graag goed uitzien. Ook bevatten amandelen vitamine C, fosfor, calcium, magnesium en ijzer.

Wat heb je nodig?

6-7 el gezeefde cacao
120 ml kokend water
2 tl vanilla extract
180 gram amandelmeel
1/2 tl baksoda
1 snufje sel de gris (fijn Keltisch zeezout)
160 ml olijfolie
180 gram kokosbloesemsuiker
3 eieren

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 170 graden Celsius of 160 graden voor een hete luchtoven. Leg een stuk bakpapier op de bodem van een ingevette springvorm. Mix met een vork, de cacao met het kokende water in een kom tot een dik vloeibaar geheel. Roer vervolgens de vanille erdoor en laat afkoelen.

Meng vervolgens in een kom het amandelmeel, de baksoda en het zout goed door elkaar. Meng in een andere kom de kokosbloesemsuiker, olijfolie en eieren tot een luchtige massa. Voeg vervolgens het lauwe chocolademengsel toe. Als dit goed door elkaar zit, voeg je het meelmengsel toe. Mix tot het een mooi beslag is. Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in 45 minuten gaar. De kern van de taart mag wat zachter blijven. De randen moeten wat loskomen van de rand.

Laat de taart 10 minuten afkoelen en snijd dan langs de randen los, voordat je de springvorm verwijdert. Keer voorzichtig om  en trek het bakpapier eraf. Zet de taart vervolgens weer met de bodem op een schaal. Je kunt de taart versieren met wat frambozen.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This