Asperges zijn weer volop verkrijgbaar en dat is goed nieuws voor iedereen die gezond en voedzaam wil eten. Asperges werden door de oude Egyptenaren al gekweekt omwille van de medicinale eigenschappen. Asperges zijn een bijzonder voedzame groente. Ze bevatten heel veel vitamines, waaronder A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E en K. Ook bevatten ze veel mineralen zoals calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan, molybdeen, seleen en zink. Daarnaast bevatten asperges het aminozuur tryptofaan en behoorlijk wat eiwitten.

Alsof het nog niet genoeg is bevatten asperges ook veel fytonutriënten. Een hele gezonde groente dus, die ons helpt beschermen tegen allerlei ziekten en die ook nog eens helpt met afvoeren van gifstoffen.

In het magazine Lekker Weten van Ekoplaza vond ik dit heerlijke recept:

Wat zit erin?

Voor 4 personen:
16 groene asperges
300 gram gerookte zalm
2 eieren, hardgekookt en fijngehakt
1 bakje tuinkers
50 ml olijfolie
20 ml condimento bianco (soort witte wijnazijn)
1 theelepel fijne mosterd
75 gram veldsla, gewassen en gedroogd
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
1/2 eetlepel bieslook, fijngehakt
Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Hoe maak je het?

Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Droog ze op een keukendoek. Verhit de grillpan en besprenkel de asperges met een halve eetlepel van de olijfolie. Grill de asperges in maximaal 8 minuten rondom beetgaar in de hete pan en zet apart.

Meng de rest van de olfijolie met de condimento bianco en de mosterd tot een dressing. Maak de veldsla aan met 1 eetlepel van de dressing en zet koel weg. Voeg aan de rest van de dressing de peterselie, bieslook, gehakt ei en Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak toe. Meng goed door elkaar. Leg op elk bord een pluk veldsla en plaats daarop de asperges. Beleg met plakjes zalf en drapeer de ei-vinaigrette erop. Garneer met de tuinkers.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This