Morgen wordt onze dochter 4 jaar en dan mag ze trakteren bij de antroposofische kinderopvang. Dat moeten dan wel een beetje verantwoorde traktaties zijn, want de meeste kinderen hebben vaders en moeders die heel bewust met voeding omgaan. Nu is dat natuurlijk op mijn lijf geschreven: voedzaam en gezond is my middle name. Vorig jaar had ik cupcakes gemaakt van speltmeel en dadelstroop en dat viel goed in de smaak. Omdat onze Tess gek is op chocola heb ik dit jaar voor chocoladecakejes gekozen en wat ook erg leuk is, is dat ze glutenvrij en lactosevrij zijn. Daarnaast heb ik natuurlijk ook geen geraffineerde suiker gebruikt. Deze goddelijke cakejes zijn gezoet met appelstroop. Als je echt heel veel van chocolade houdt, dan kun je ze ook nog besmeren met een chocolade frosting. Dat maak je door 100 gram pure chocolade (minimaal 85% cacao) au bain marie te smelten. Daar voeg je dan 50 gram kokosmelk aan toe en meng het goed door elkaar. Even wat laten opstijven en smeren maar.

Wat zit erin?

Voor 12 stuks: 65 gram kokosmeel 30 gram cacaopoeder 2 theelepels baksoda 1/2 theelepel kaneel 1 theelepel vanille extract 5 kleine eieren of 4 grote 60 ml kokosolie 3 eetlepels appelstroop Snufje Keltisch zeezout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Meng de kokosmeel, cacaopoeder, baksoda, kaneel en Keltisch zeezout goed, in een kom. Voeg vervolgens de kokosolie, eieren, appelstroop en het vanille extract toe en mix met een mixer tot een mooie gladde massa. Vul je cups met het deeg en zet ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer na 25 minuten of ze al gaar zijn. Zo niet steeds verlengen met 5 minuten.
Translate »

Pin It on Pinterest

Share This