Morgen wordt onze dochter 4 jaar en dan mag ze trakteren bij de antroposofische kinderopvang. Dat moeten dan wel een beetje verantwoorde traktaties zijn, want de meeste kinderen hebben vaders en moeders die heel bewust met voeding omgaan. Nu is dat natuurlijk op mijn lijf geschreven: voedzaam en gezond is my middle name.Vorig jaar had ik cupcakes gemaakt van speltmeel en dadelstroop en dat viel goed in de smaak. Omdat onze Tess gek is op chocola heb ik dit jaar voor chocoladecakejes gekozen en wat ook erg leuk is, is dat ze glutenvrij en lactosevrij zijn. Daarnaast heb ik natuurlijk ook geen geraffineerde suiker gebruikt. Deze goddelijke cakejes zijn gezoet met appelstroop.Als je echt heel veel van chocolade houdt, dan kun je ze ook nog besmeren met een chocolade frosting. Dat maak je door 100 gram pure chocolade (minimaal 85% cacao) au bain marie te smelten. Daar voeg je dan 50 gram kokosmelk aan toe en meng het goed door elkaar. Even wat laten opstijven en smeren maar.