Gisteren schreef ik je waarom een detox kuur zo gezond is en waarom iedereen dit minstens 1 keer per jaar zou moeten doen. Dit bericht vind je hier. Nu ik op de laatste dag van mijn detox kuur zit, verheug ik me op de dagen die komen gaan. En eigenlijk is deze dag al feest, omdat ik langzaam wat meer vaste groenten en fruit ga toevoegen. Zo heb ik vanmiddag een avocado gegeten en het leuke van detoxen is dat normaal voedzaam eten, zo onwijs lekker smaakt. Een voordeel van detoxen die ik niet heb beschreven, is namelijk dat je smaak weer helemaal terug komt en daardoor smaken groenten en fruit ineens heel intens (zoet). De avocado was goddelijk en daarom verheug ik mij op mijn eigen after detox party, want een feest is het om morgen weer lekker te gaan eten.

Opbouwen is belangrijk

Als je na een detox kuur weer gaat eten, is het belangrijk om dit rustig op te bouwen. Als je op de derde detox dag al wat meer vaste groenten en fruit at, dan kun je na de detox kuur wel wat rijst toevoegen en nog meer groenten. Je zou ook wat eiwit kunnen toevoegen in de vorm van linzen of kikkererwten. De dag erna misschien wat vis of ei. Ook kun je wat vetten toevoegen in de vorm van avocado of een klein beetje kokosolie of olijfolie. Niet te veel tegelijk, anders heb je kans dat je diarree krijgt.

Genieten

En geniet dan van alles wat je toevoegt. Proef de volle smaken van het eten dat je tot je neemt. Een banaan is bijvoorbeeld ook een groot feest na je detox. Eigenlijk is alles waar je op mag kauwen een groot feest en hoe meer jij geniet van je eten, hoe beter jouw stofwisseling wordt. Ten eerste omdat je langzamer eet als je geniet en ten tweede omdat je lichaam de verschillende smaken en texturen goed kan waarnemen. Wist je dat je eerder voldaan bent, als je verschillende smaken tot je neemt? Je brein koppelt verschillende smaken en texturen aan voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Daarom is suikerverslaving ook zo een probleem, je krijgt dan veel te veel zoet binnen ten opzichte van andere smaken.

Als je vaker detox kuren doet, dan zul je merken dat je steeds meer van natuurlijk voedsel gaat genieten en dat je steeds meer een afkeer krijgt voor kant-en-klaar producten. Je smaak wordt zo goed, dat je de chemische ingrediënten in kant-en-klaar producten gaat proeven en dan vind je ze niet meer lekker. Misschien zul je die producten even missen, maar het is natuurlijk fantastisch voor jou en je gezondheid dat je eindelijk oprecht kunt genieten van natuurlijke producten.

Voedzaam eten

Wat je ook doet na je detox, kies vanaf nu voor voedzame producten. Door voedzaam te eten, geef je je lichaam de gelegenheid om in balans te blijven. Met de juiste voedingsmiddelen, kan je lichaam zich iedere dag op een natuurlijke manier ontdoen van gifstoffen en ook de voedingsstoffen tot zich nemen. Zelf kies ik zo veel mogelijk voor biologische producten of voor producten van boerderijen waarvan ik zeker weet dat ze op een natuurlijke manier werken. Dat is essentieel omdat groenten en fruit alleen alle voedingsstoffen bevatten, die jij nodig hebt, als ze niet bespoten zijn. Voor vlees en vis geldt, dat je zeker wilt weten dat er geen medicijnresten inzitten en dat het afkomstig is van gezonde dieren. Ziek vlees op je bord, betekent ziekte voor jou. Je kunt beter 1 keer per week een goed stuk vlees eten, dan de hele week troep die je lichaam vergiftigt.

Het leuke van overwegend voedzaam eten is, dat je steeds minder vaak hoeft te detoxen. Ik zeg overwegend, want we zijn allemaal mensen en een keer lekker uit eten of een heerlijke traktatie is voor iedereen feest, toch?

Iedereen die met me mee heeft gedaan aan de detox 3 daagse, wens ik voor morgen heel veel plezier met de after party! Op je gezondheid!

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This