Hoeveel water drink jij?

In mijn omgeving zijn verbazend veel mensen die niet van water houden. Ze drinken liever koffie, thee, limonade, melk, bier, wijn en frisdrank.

Wat zij niet weten is dat je lichaam schoon water nodig heeft, zonder toevoegingen voor heel veel lichaamsfuncties. Andere dranken dragen daar niet aan bij, omdat het lichaam dan eerst van alles moet filteren voordat het water gebruikt kan worden.

Uitgedroogd

Bijna iederen in Nederland is tegenwoordig in meer of mindere mate uitgedroogd. Het schijnt zelfs zo te zijn dat veel ziektes kunnen worden teruggeleid naar een tekort aan water. 

Andersom betekent dat dus ook dat je veel ziektes zou kunnen verhelpen met water. Dit doet me denken aan het verhaal van een arts in de gevangenis die mensen begon te behandelen met water, uitsluitend schoon water. Volgens het verhaal zijn de mensen die hij behandelde hersteld.

Ayurveda

In de Ayurvedische geneeskunde wordt geadviseerd om iedere dag voldoende water te drinken, vanwege de geneeskracht.

De hoeveelheid water die je zou moeten drinken is afhankelijk van een aantal dingen, zoals je leeftijd, de hoeveelheid stress in je leven, het weer, je voeding en ook wat voor type spijsvertering je hebt.

Water is na zuurstof de belangrijkste levensbehoefte van de mens. We bestaan voor meer dan 70% uit water, dus is het essentieel om regelmatig water tot je te nemen om in balans te blijven.

De Ayurvedische leer zegt dat het slim is om water 10 minuten te koken alvorens het te drinken. Je mag het warm of op kamertemperatuur drinken. Door het koken zou water worden verrijkt met meer energie.

De kwaliteit van het water wordt als het ware fijner, waardoor het je lichaam beter kan reinigen, een van de belangrijke functies van water. Doordat je water drinkt met meer energie, helpt het ook tegen vermoeidheid.

Mensen die voldoende water drinken, hebben minder last van spijsverteringsproblemen en hebben een mooiere huid. Als je wilt afvallen is het ook belangrijk om voldoende water te drinken, zodat je lichaam ook in staat is om afvalstoffen die vrijkomen tijdens het afslankproces, af te voeren.

Je dag beginnen met water

Door je dag te beginnen met een groot glas water (liefst 2), geef je je lichaam een enorme voorsprong. Water drinken op je nuchtere maag, heeft de volgende voordelen:

  • Je metabolisme wordt onmiddellijk gestart en als je kiest voor lauw water, dan gaan je darmen ook direct aan het werk.
  • Je lichaam wordt gestimuleerd om nieuwe lichaamscellen aan te maken
  • Het helpt je lymfesysteem in balans te houden. Je lymfesysteem is het systeem dat je beschermt tegen indringers van buitenaf, heel belangrijk dus
  • Helpt je lever om zichzelf te reinigen

Citroen of limoen in je water

Als je water echt niet trekt, dankun je een beetje citroen of limoensap in je water doen. Door een halve citroen of limoen uit te knijpen boven je eerste glas water, geef je je lichaam een heerlijk verfrissende boost.

Citroenen en limoenen (van biologische afkomst) bevatten heel veel energie en dat neem je dan onmiddellijk tot je. Bovendien bevatten citroenen en limoenen veel vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem.

Ze hebben een gunstig effect op je gewicht, stimuleren het lichaam zich te reinigen, zorgen voor een frisse adem en stimuleren je spijsvertering. Een goede aanvulling dus op je glaasje water.

Andere drankjes

Natuurlijk kun je gedurende de dag ook andere dranken drinken, alhoewel ik je niet adviseer om frisdranken te drinken. Ik kies zelf liever voor kruidenthee en zelfgemaakte ijsthee van gember, limoen, honing en water.

Wat ook een goede vervanging is voor frisdrank is diksap met bruiswater of vruchtensap met bruiswater. Ik drink zelf graag bruiswater met druivensap (ongeveer 2/3e water met 1/3e sap).

Koffie

Zoals je wellicht weet is koffie een drank die het lichaam uitdroogt. Voor iedere bak koffie die je drinkt, zul je een glas water moeten drinken om te compenseren. Hetzelfde geldt voor aloholische dranken.

Op je gezondheid

Dus als je je fitter, vitaler, gezonder en gelukkiger wilt voelen dan is water een must om te drinken of je het nu lekker vind of niet.

Mensen die dagelijks voldoende water drinken zijn minder vaak ziek en zien er gezonder en jonger uit. Dus waar wacht je nog op? Pak een lekker fris glas water.

geef hieronder je reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zijn we al vrienden op social media?

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This