De geneeskracht van je lichaam is groter dan je denkt

Waar is toch dat vertrouwen in het zelfhelend vermogen van ons lichaam gebleven? Het is een vraag die ik mezelf regelmatig stel en ook nu weer, nu de Corona maatregelen weer worden aangescherpt. Ik hoor veel mensen die heel angstig zijn voor het virus en wachten op de vaccinatie die alles moet gaan oplossen.

Een goed geteste vaccinatie kan nog wel even op zich laten wachten. Meestal duurt dat tussen de 10 en de 15 jaar. En laat me je een ding meegeven: Als je 10 tot 15 jaar in grote angst blijft leven, dan is dat een heel grote aanslag op je lichaam.

Angst is de grootste bedreiging voor je immuunsysteem

De maatregelen die genomen worden om het virus in te dammen zijn helaas niet zo gezond voor ons. Alleen al de hoeveelheid negatieve berichten die je dagelijks via het nieuws om je oren krijgt, zijn slecht voor je gezondheid. Ze houden je in angst en anst is de grootste bedreiging voor je immuunsysteem.

Angst blokkeert je vermogen om na te denken, het maakt je wereld kleiner en kan daarmee leiden tot eenzaamheid en depressie. Angst laat je dingen doen, die je normaal gesproken niet zou doen.

Gisteren had ik een coachingsgesprek met iemand die al vanaf maart thuiswerkt. Zij doet werk, waarbij ze normaal gesproken bij mensen thuis komt. Zij voelt zich niet fijn, heeft het contact met mensen nodig om lekker in haar vel te zitten.

En dat geldt voor alle mensen. Sociale contacten zijn cruciaal voor een goede gezondheid van de mens.

Vertrouw op je lichaam

In de huidige maatschappij heerst een veel gevaarlijker virus dan Corona. Het is het virus dat ons doet denken dat we middelen van buitenaf nodig hebben om ons gezond te houden.

Dat is jammer, want jouw lichaam is een magische machine die heel goed in staat is zichzelf te genezen.

Als je jezelf in je vinger snijd in de keuken, dan plak je er een pleister op. Na een paar dagen is de wond helemaal genezen. Dat kan jouw lichaam helemaal zelf.

Jouw lichaam zet voedsel om in lichaamscellen. Jouw lichaam doet hetzelfde als wat Jezus deed. Die veranderde water in wijn. En jij bent hele dagen voedsel aan het omzetten in lichaamscellen. Spruitjes, appels en kokosolie worden allemaal gezonde lichaamscellen. Hoe wonderlijk is dat?

Waarom wachten op een vaccin, als je lichaam tot dit alles in staat is? Jouw lichaam kan heel goed met virussen omgaan, mits je immuunsysteem op orde is.

Daarom vraag ik me ook af waarom de overheid ons niet bestookt met informatie over hoe je je lichaam gezond kunt houden. Waarom we geen wetten krijgen waarin staat dat voedingsmiddelen gezond en voedzaam moeten zijn. Waarom we geen verplichting krijgen om dagelijks in beweging te komen.

Versterk je immuunsysteem

De beste bescherming tegen enge virussen is een goed werkend immuunsysteem en daar kun jij helemaal zelf voor zorgen.

Ook als het gaat om besmetting met een bacterie of virus weet je lichaam héél goed wat het moet doen. We hebben allemaal miljarden bacteriën en virussen in ons lichaam. De meeste hiervan zijn nuttig of onschuldig. De varianten die niet onschuldig zijn, worden door ons immuunsysteem opgeruimd.

Wist je dat virussen, bacteriën, schimmels en andere microben de bouwstenen van ons immuunsysteem zijn? We hebben ze dus nodig. We zijn ook continu ‘besmet’, ze leven in ons en houden ons immuunsysteem scherp.

Versterken doe je o.a. met voeding

Als je dus bang bent en je wilt jezelf beschermen tegen het Corona virus, dan moet je aan de bak met gezond eten. Gezonde voeding is de sleutel naar een sterk immuunsysteem.

Jezelf vol eten met rommel en boos worden op mensen die geen mondkapje dragen is niet OK.  Je zult nu echt zelf in actie moeten komen. Als iedereen zijn of haar immuunsysteem versterkt, dan hebben killervirussen geen kans meer.

Dus als je echt jezelf en je omgeving wilt beschermen, dan ga je nu aan de slag met je voeding. Geen geraffineerde suiker meer en maaltijden maken van natuurlijke ingrediënten zoals groenten, fruit, noten, zaden, vette vis, eieren en/of vlees van dieren die een goed leven hebben (gehad).

Als je meer info wilt over hoe je gezond kunt leven om je immuunsysteem te versterken, download dan mijn gratis ebook hier.

 

geef hieronder je reactie

2 Reacties

 1. Mieke

  Wat fijn om dit te lezen, ben een vrouw van 71 jaar en wil niet gevaccineerd
  worden, ik hoefde er nog niet eens over na te denken.
  Ik vertrouw op mijn eigen immuunsysteem, eet gezond, fiets en wandel, heb leuke hobby”s enz. Hartelijke groet Mieke.

  Antwoord
 2. klik hier

  Heb je een verzameling munten die een beetje dof en vies zijn geworden? Geen zorgen, we hebben eenvoudige en betaalbare manieren om ze weer te laten stralen zonder gedoe. Volg deze simpele stappen en bewonder binnenkort je glanzende muntenverzameling!

  1. Basisreiniging met Zeepwater

  Vul een bakje met warm water en voeg een paar druppels milde afwasmiddel toe.
  Laat de munten voorzichtig weken in het zeepwater.
  Gebruik een zachte tandenborstel om voorzichtig vuil en aanslag weg te borstelen.
  Spoel de munten af met schoon water en droog ze zorgvuldig af met een zachte doek.
  2. Azijn- en Zoutoplossing

  Maak een oplossing van gelijke delen azijn en water.
  Voeg een snufje zout toe aan de oplossing.
  Laat de munten een paar uur weken in deze oplossing.
  Spoel de munten grondig af en droog ze af.
  3. Citroensap voor Koperen Munten

  Voor koperen munten kun je citroensap gebruiken.
  Knijp wat citroensap uit en wrijf het zachtjes over de munten.
  Spoel af en droog af zoals gewoonlijk.
  4. Gebruik GEEN Schurende Middelen

  Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen, staalwol of harde borstels, omdat deze de munten kunnen beschadigen.
  5. Vernis Vermijden

  Gebruik geen vernis of lak op je munten, omdat dit de waarde kan verminderen.
  Tips:

  Werk op een zachte ondergrond om krassen te voorkomen.
  Hanteer munten altijd voorzichtig om vingerafdrukken te minimaliseren.
  Nu je munten weer stralend schoon zijn, kun je vol trots je verzameling laten zien. Onthoud dat de waarde van munten niet alleen in hun glans ligt, maar ook in hun geschiedenis en zeldzaamheid. Veel plezier met je schone munten!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Immuunsysteem - Love Journey - […] immuunsysteem heel veel ziektes zelf kan overwinnen. Ik vertrouw vanaf nu steeds meer op mijn eigen immuunsysteem. Als welk…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zijn we al vrienden op social media?

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This