Alle excuses zijn hetzelfde

Afgelopen vrijdag en zaterdag zat ik in een business training van Veronique Prins en dat is een echte kick-ass coach. Ze wind er geen doekjes om en zegt wat ze denkt. Zo haalde ze een uitspraak aan van Jim Rohn: ‘Alle excuses zijn hetzelfde’

Het is waar, alle excuses zijn hetzelfde en alle excuses leiden naar hetzelfde resultaat, dat je niet doet wat je eigenlijk wilt doen. En zo is het ook met je gezondheid.

Hoeveel excuses heb jij al gemaakt om het van jezelf te accepteren dat je niet goed voor jezelf zorgt? Hoeveel excuses heb jij al gemaakt om het te rechtvaardigen dat het je deze keer weer niet is gelukt om jouw gezondheidsdoelen te bereiken?

Wat waren je excuses toen je op de bank neerplofte in plaats van dat je ging sporten zoals je met jezelf had afgesproken? Hoeveel afspraken met jezelf heb jij gebroken? Hoe betrouwbaar ben je voor jezelf?

Voor de meeste van ons die deze training volgden, was het antwoord op deze vragen schokkend. We realiseerden ons dat we meer afspraken met onszelf braken dan ons lief is.

Ik vroeg mezelf af, stel dat een van mijn vriendinnen zoveel afspraken met mij zou breken, zou ze dan nog een vriendin van me zijn? En eerlijk gezegd, denk ik van niet. Dus waarom pik ik dat dan van mijzelf? 

Als je zou breken met een vriendin die de afspraken met jou niet nakomt, wat zal er dan een innerlijk conflict ontstaan in jezelf als je de afspraken met jezelf niet nakomt. Dat is de reden dat je je niet lekker voelt, dat je lullig tegen jezelf doet als je in de spiegel kijkt.

Is de basis voor zelfliefde niet dat je op jezelf kunt rekenen? Dat als je met jezelf afspreekt dat je 3 keer in de week gaat sporten, dat je dat ook doet? En dat als je jezelf belooft dat de taartjes gewoon even bij de bakker blijven, dat je dan niet zaterdagochtend denkt: Ach, het is zaterdag, lekker weekend, een taartje kan geen kwaad…

Je wilde toch van die vetrol op je buik af? Waarom zit je dan gebak te eten op zaterdag? Je maakt het jezelf alleen maar moeilijker, want suiker is super verslavend voor de meesten van ons. Dus als je vandaag een taartje eet, wil je er morgen ook een.

Dus de vraag is, wanneer ga jij jezelf serieus nemen? Wanneer ga jij je eigen beloftes nakomen? Wanneer ga jij dat lichaam creëren waar je al jaren van droomt? Wanneer komt de dag dat jij in de spiegel kijkt, zonder te balen van jezelf? Wanneer stop je met excuses maken?

geef hieronder je reactie

2 Reacties

 1. Carola

  Hmmm dat is een goeie Linda! Vaak maak ik afspraken met mezelf, vooral dat ik ergens aan ga beginnen. Maar dan blijft het vaak bij 1 of een paar keer of ik doe het helemaal niet. pfff.

  Antwoord
  • Linda

   Dan hoop ik dat dit voor jou net zo een eyeopener mag zijn als dat het voor mij was Carola!

   Groetjes,
   Linda

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zijn we al vrienden op social media?

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This