Zelfgemaakte mayonaise met limoen
De lekkerste mayonaise maak je natuurlijk gewoon zelf
Porties
Meerdere
Klaar in:
10 minuten
Kcal:
90 per el
Kosten:
€ 2,25 voor een potje
Over dit recept
Recept van SlimLin
Het gebeurt wel eens dat je eidooiers over hebt en die kun je niet zo goed invriezen als eiwit. Dan is het wel zo fijn als je die kunt gebruiken, maar het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat je iets lekkers hebt gemaakt waar je een lekkere frisse limoenmayonaise bij wilt serveren.
Het recept is redelijk eenvoudig en lekker gezond, dus je kunt het gebruiken als gezond vet.
Geschikt voor:
SlimLin, Vegetarisch, Paleo, Suikervrij
Allergenen:
Ei, citrusfruit, mosterd
- 2 stuks ei, alleen de dooiers
- 1 theelepel limoensap
- 1 eetlepel mosterd zonder suiker
- 200 milliliter olijfolie
Voedingswaarden
Als ik zelf mayonaise maak gebruik ik altijd olijfolie. De meeste mayonaises die je in de winkel kunt kopen, bevatten zonnebloemolie of raapzaadolie. Hier zit voornamelijk omega 6 in en we hebben juist meer omega 3 nodig in onze voeding. Olijfolie bevat meer omega 3 vetten.
- Eiwit 1%
- Koolhydraten 1%
- Vet 98%
Hoe maak je het?
Stap 1
Meng de eidooiers met het limoensap en de mosterd. Roer goed door elkaar.
Stap 2
Begin stevig te kloppen en voeg langzaam in een klein straaltje de olijfolie toe totdat je een mooie gladde saus hebt. Eventueel kun je de mayonaise verder op smaak brengen met limoensap of limoenrasp.