Zelfgemaakte ijsthee met bubbels

Een heerlijke verfrissende vervanging voor frisdrank

Porties

5

Klaar in:

130 minuten

Kcal:

43

Kosten:

€ 0,50 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

Een tijdje terug zat ik heerlijk op het terras van een saunacomplex en bestelde een huisgemaakte ijsthee van munt en dat was de beste keuze die ik kon maken. Wat een heerlijk drankje en helemaal SlimLin-proof! Natuurlijk wilde de maker ervan het geheim niet prijsgeven en moest ik zelf gaan experimenteren. En mijn creatie komt heel dicht bij het drankje wat ik op die zonnige middag bij de sauna had gedronken. Eigenlijk…. is mijn drankje lekkerder.

Ik heb gebruik gemaakt van honing om de ijsthee te zoeten. Behalve dat honing lekker zoet is, is het ook heel gezond. Honing heeft een bacterie- en schimmelremmende werking, dankzij de enzymen die bijen aan honing toevoegen. Daarnaast beschermt honing tegen kanker en hart- & vaatziekten, verhoogt het je uithoudingsvermogen en sportprestaties, omdat honing de glycogeenvoorraad in de spieren langer op peil houdt en daardoor ook de herstelperiode na het sporten verkort. Ook reguleert honing de bloedsuikerspiegel dankzij de ideale balans van fructose en glucose in honing. Dat is dus heel wat anders dan suiker, waardoor je bloedsuikerspiegel onmiddellijk uit balans raakt. Alsof de voordelen nog niet groot genoeg zijn, is honing ook nog een probiotioca en die de darmflora in balans houdt. Sommige honingsoorten bevatten zelfs zeer grote hoeveelheden ‘vriendelijke’ bacteriën, waaronder 6 soorten lactobacilli en 4 soorten bifidobacteria.

Mede door de honing is dit drankje gezond, lekker en super verfrissend voor op een warme lentemiddag (zomermiddag mag natuurlijk ook).

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch

Allergenen:

 Citrusfruit

Wat zit erin?
  • 1 liter bruisend bronwater
  • 3 eetlepels biologische honing
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1 eetlepel gember, geraspt of fijngesneden
  • 3 takjes verse munt, grof gesneden of gekneusd
  • Een klein beetje heet water

Hoe maak je het?

Stap 1

Doe de citroensap en honing in een mok en giet er wat heet water overheen, zodat de honing kan smelten. Het is belangrijk dat je eerst het citroensap erbij doet, omdat de honing niet te heet mag worden. Op die manier blijven de voedzame stoffen behouden. Roer tot de honing is opgelost in het citroensap met warme water.

 

Stap 2

Doe de munt en gember in een glazen fles en voeg de honing-citroenoplossing toe. Vul de fles aan met het bruisende bronwater en zet weg in de koelkast.

Laat het liefst een nacht in de koelkast staan. In ieder geval tenminste 2 uur.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This