Zalm met spaghetti van courgette
Een fris en voedzaam gerecht dat er ook nog eens gezellig uitziet
Porties
3
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
560
Kosten:
€ 3,67 p.p
Over dit recept
Recept van Boodschappen
Ik vond dit recept in het magazine Boodschappen van mei 2016 en vond het perfect passen bij SlimLin old school waarbij je vlees en vis niet combineert met aardappels, pasta of rijst.
Ik vond het zo leuk, omdat er pasta was gemaakt van courgette. Het ziet er gezellig uit en is bovendien gezond en voedzaam.

Geschikt voor:
SlimLin, Ketogeen, Koolhydraatarm, Pesco-vegetarisch
Allergenen:
Vis
- 4 zalmfilets
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 8 eetlepels olijfolie
- sap van 1 citroen
- 2 theelepels honing
- 1 vanillestokje, opengesneden en merg eruit
- 2 courgettes, in linten geschaafd
- 1 handje basilicumblaadjes
- Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
Zalm is gezond, mits het wilde zalm is of gekweekt zonder antibiotica. Dat laatste wil je absoluut niet ongevraagd binnenkrijgen. Antibiotica verstoort je darmflora en dat heeft vergaande gevolgen voor je lichaam.
Kies dus bij voorkeur voor wilde zalm.
- Eiwit 18%
- Koolhydraten 9%
- Vet 73%

Hoe maak je het?
Stap 1
Meng het citroensap met 6 eetlepels olijfolie, de azijn, honing en het vanillemerg tot een marinade. Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper. Verdeel deze marinade over de zalmfilets en laat tenminste 15 minuten intrekken.
Stap 2
Breng een pan water aan de kook met wat Keltisch zeezout en kook hierin de courgettelinten 3 minuten. Giet af en spoel even kort af met koud water. Laat goed uitlekken.
Stap 3
Verhit de overgebleven olie in een in een koekenpan en bak hierin de zalm circa 2 minuten per kant. Neem de zalm uit de pan en voeg de achtergebleven marinade toe. Verwarm en laat de saus een beetje inkoken tot hij mooi stroperig is.
Stap 4
Serveer de zalmfilets op de courgettepasta en besprenkel met de marinade. Garneer met de basilicum.