Voedzame crackers van lijnzaad
Een heerlijke variant op brood die voedzaam en vezelrijk zijn
Porties
6
Klaar in:
60 minuten
Kcal:
215
Kosten:
€ 0,27 p.p
Over dit recept
Recept van de Gezonde Foodie
Deze heerlijke voedzame crackers passen perfect in een koolhydraatarm dieet en zijn ook geschikt voor mensen met een glutenallergie. Of gewoon omdat ze superlekker zijn, voedzaam en vezelrijk.
De basis van deze cracker is lijnzaad en omdat lijnzaad plakt als het nat wordt, kun je er crackers van maken. Je hoeft dus geen vet toe te voegen en dat is fijn, want de zaden zelf zitten bordevol gezonde vetten.
De crackers zijn heerlijk met bijvoorbeeld avocado en tomaat of als je zin hebt in een zoetje met puur fruitbeleg.
Geschikt voor:
SlimLin, Vegetarisch, Vegan, Koolhydraatarm, Suikervrij, Glutenvrij
Allergenen:
Zaden
- 180 ml water
- 1 theelepel Keltisch zeezout
- 125 gram lijnzaad
- 25 sesamzaad
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram pompoenpitten
Voedingswaarden
In deze crackers zit sesamzaad. In Sesamzaad zit veel koper, wat in de winter helpt om warm te blijven bijvoorbeeld.
Verder zit er oliezuur in sesamzaad wat bloeddrukverlagend werkt.
- Eiwit 17%
- Koolhydraten 10%
- Vet 73%
Hoe maak je het?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Stap 2
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en laat een half uurtje staan.
Stap 3
Stort het mengsel op een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel en maak zo plat mogelijk.
Stap 4
Zet in de oven en bak gedurende 30 minuten af.
Stap 5
Snijd crackers met bijvoorbeeld een pizzasnijder (kan ook voordat je het in de oven zet) en laat afkoelen.