Stamppot rucola met tomaat

Stamppot is makkelijk te maken en je kunt er altijd lekkere verse groenten in kwijt, zoals tomaat en rucola

Porties

3

Klaar in:

30 minuten

Kcal:

430

Kosten:

€ 2,40 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van een vriendin

Ik kreeg dit recept eens van een vriendin, die het volgens mij weer uit de Allerhande had gevist.

Omdat ik zelf geen melkproducten gebruik, koos ik voor kokosmelk in plaats van gewone melk.

Kokosmelk bevat veel vitamines en mineralen en helpt het immuunsysteem te versterken.

Geschikt voor:

SlimLin, Suikervrij, Vegan, Veganistisch

Allergenen:

Noten

Wat zit erin?
  • 1 kg aardappels, geschild in blokjes
  • 50 ml kokosmelk, warm
  • 100 ml water, warm
  • 90 gram rode pesto, zonder rommel
  • 150 gram rucola
  • 125 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Voedingswaarden

Rucola bevat heel veel vitamine K, alsmede A, B11 en C.

Naast vitamines bevat rucola ook veel mineralen.

Volgens een Romeinse dichter zou rucola een afrodisiac zijn. Geen idee of dat waar is trouwens 🙂

  • Eiwit 21% 21%
  • Koolhydraten 39% 39%
  • Vet 40% 40%

Hoe maak je het?

Stap 1

Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. 

Stap 2

Als de aardappels gaar zijn, giet ze dan af en stamp fijn met de melk en pesto tot een mooie gladde puree. 

Stap 3

Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper.

Stap 4

Zet de pan terug op het vuur en voeg de rucola en tomaatjes toe. Warm al omscheppend nog ongeveer 3 minuten door.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This