Stamppot Biet met Appel

Een lekkere stamppot die geliefd is door kinderen vanwege het zoete appeltje

Porties

3

Klaar in:

30 minuten

Kcal:

413

Kosten:

€ 1,87 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van Ekoplaza

Ik vond dit recept een aantal jaar geleden in een magazine van de Ekoplaza. 

Onze dochter is gek op bietjes, dus verschillende recepten met bietjes zijn in ons huishouden erg welkom.

Het appeltje geeft een fris zoete smaak en is natuurlijk ook erg gezond.

Geschikt voor:

SlimLin, Suikervrij

Allergenen:

Mosterd

Wat zit erin?
  • 500 gram bietjes, gekookt en geraspt
  • 500 gram aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 theelepel mosterd, afgestreken
  • 1 eetlepel kookvocht van de bieten
  • 100 gram gerooktespekjes

Voedingswaarden

Bietjes zijn supergezond en vooral in de winter, is het een echte superfood. Bietjes zou je in de winter eigenlijk 2 keer per week moeten eten. Ze zijn goed voor je bloed en helpen je spijsverteringssysteem gezond te houden. Ze bevatten veel vitamine C en een brede reeks vitamines uit de B-familie. Ook bevatten ze magnesium, een mineraal dat je helpt om goed te slapen.

  • Eiwit 17% 17%
  • Koolhydraten 56% 56%
  • Vet 27% 27%

Hoe maak je het?

Stap 1

Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar in een ruime pan met kokend water, voeg na 5 minuten de appelstukjes toe.

Stap 2

Bak ondertussen de spekreepjes uit in een koekenpan. Voeg na een paar minuten de ui toe en bak deze even mee tot hij glazig ziet en de spekreepjes mooi gekleurd zijn.

Stap 3

Giet de aardappels en appelstukjes af en voeg de bietjes mosterd en kookvocht toe.

Stap 4

Stamp alles door elkaar. Voeg dan de spekreepjes en uitjes toe en roer nog even goed door.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This