Spaanse visschotel
Een heerlijk voedzaam en slank gerecht
Porties
3
Klaar in:
45 minuten
Kcal:
435
Kosten:
€ 4,25 p.p
Over dit recept
Recept van een vriendin
Het is niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam. De vis zorgt voor de nodige omega 3 vetzuren en gecombineerd met broccoli heb je gelijk een gerecht te pakken wat in de lijst van superfood recepten kan worden opgeslagen.

Geschikt voor:
SlimLin, Pesco-Vegetarisch, Paleo
Allergenen:
Citrus
- 600 gram kabeljauwfilet
- 600 gram broccoli
- 400 gram gepelde tomaten
- 1 dl tomatensap
- 1 citroen, schoongeboend
- 50 ml olijfolie
- 5 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 uien, fijngesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 takjes tijm, gerist
- 3 takjes peterselie, fijngesneden
- Keltisch zeezout, versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
Uit talloze wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat tomaten een sterk gezondheidseffect hebben. Tomaten zijn verzadigd met vitamine C, zink, calcium en ijzer, maar belangrijker nog is dat tomaten zeer rijk zijn aan lycopeen. Deze stof heeft bewezen te werken tegen kanker. Voor het sterkste resultaat is tomatensaus zelfs nog gezonder dan verse tomaten. Dit stofje werkt trouwens ook heel goed tegen huidveroudering.
- Eiwit 38%
- Koolhydraten 28%
- Vet 34%

Hoe maak je het?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Stap 2
Wrijf de visfilets in met fijn Keltisch zeezout, versgemalen peper en citroensap.
Stap 3
Laat de tomaten uitlekken en vang het sap op. Snijd het vruchtvlees klein.
Stap 4
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin zachtjes de knoflook en ui gedurende 5 minuten. Voeg de tomaatstukjes, tomatenpuree en tijmblaadjes toe en bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens het tomatensap toe en laat nog 10 minuten smoren. Roer de peterselie en citroenrasp door de tomaten en breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper.
Stap 5
Doe de vis in een ovenschaal en giet het tomatenmengsel eroverheen. Laat ongeveer 20 minuten in de oven staan.
Stap 6
Kook de broccoli in een pan met ruim water en Keltisch zeezout beetgaar.