Soep van venkel & courgette
Experimenteren met ingrediënten in de soep levert soms verrassende gerechten op, zoals deze heerlijke soep.
Porties
3
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
402
Kosten:
€ 1,96 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Een van mijn beste vriendinnen is een meester in het maken van soep en gebruikt daar van alles voor. Toen ze met een bos venkelloof kwam aanzetten, leek het me leuk om daar soep van te maken.
Ik had nog een courgette liggen en dat bleek een gouden combi.
Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Allergenen:
- 1 liter groentenbouillon
- 1 venkel, met loof in stukken gesneden
- 1 courgette, in plakken
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel kurkuma
- 0,5 theelepel kerriepoeder
- 0,25 theelepel zwarte peper
- Keltisch zeezout naar smaak
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 speltpistolets, in plakjes
Voedingswaarden
Courgette is een absolute superfood en als je van soep houdt, dan zou ik hem lekker vaak in de soep verwerken.
Courgettes zitten boordevol vitaminen A, B1, B2, B3, foliumzuur of B11, C en K.
Deze soep van courgette en venkel is een vitaminebommetje en kun je zo vaak eten als je wilt.
- Eiwit 10%
- Koolhydraten 47%
- Vet 43%
Hoe maak je het?
Stap 1
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui. Bak de courgette en venkel even mee en blus af met de bouillon. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
Laat zachtjes pruttelen totdat de venkel en courgette zacht zijn.
Stap 2
Voeg de specerijen en Keltisch zeezout toe en blend tot een gladde soep. Voeg als laatste een klein scheutje witte wijnazijn toe en roer nog even door.
Serveer met het speltbrood in plakjes