Mango Paksoi smoothie

Een heerlijk fris ontbijt voor een energieke dag

Porties

1

Klaar in:

10 minuten

Kcal:

297

Kosten:

€ 2,65 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van een vriendin

Paksoi is van oorsprong een Aziatische groente die bijzonder veel vitamine C bevat. 100 gram van deze groente, levert je al 75% van de aanbevolen dagelijks hoeveelheid (ADH) vitamine C. Van pro-vitamine A is zelfs 148% van de ADH aanwezig. Verder zit er vitamine B5, B6, B11 en K in. In paksoi zit ook veel calcium. En deze vorm van calcium wordt bijzonder goed door ons lichaam opgenomen. Andere mineralen in paksoi zijn ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium.

Met recht een vitamine bommetje en ik vond het een goed idee om hier maar eens een heerlijke smoothie mee te maken.

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch, Vegan, Paleo

Allergenen:

Citrus 

Wat zit erin?
  • 200 gram paksoi, in grove stukken
  • 125 gram mango, bevroren in stukjes
  • 1 stuks banaan, geschild
  • 1 stuks limoen, uitgeperst
  • 1 cm gemberwortel
  • 300 ml kokoswater, zonder toevoegingen

Voedingswaarden

Als je smoothies maakt kun je er altijd wat gember in doen. Gember is een echte superfood die het lichaam helpt gezond te blijven. Hoe vaker je het gebruikt hoe beter het is.

  • Eiwit 6% 6%
  • Koolhydraten 90% 90%
  • Vet 4% 4%

Hoe maak je het?

Stap 1

Doe de paksoi, gemberwortel en kokoswater samen in de blender en mix een paar minuten op de hoogste stand totdat de paksoi en gember fijngemalen zijn. 

Stap 2

Voeg de mangostukjes, banaan en limoensap toe en mix door tot een mooie gladde smoothie.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This