Salade met kip & cashewnoten

Deze salade bewijst hoe lekker simpel eten kan zijn

Porties

1

Klaar in:

30 minuten

Kcal:

542

Kosten:

€ 2,75 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

 

Gisteren was de kip met broccoli en cashewnoten veranderd in broccolisoep en daarmee hadden we kip en cashewnoten over. Geen probleem, dan maken we daar een salade mee.

Als je kip eet, kies dan voor kip die lekker buiten heeft kunnen rondschooieren. 

Geschikt voor:

SlimLin, Paleo, Koolhydraatarm, Suikervrij

Allergenen:

Noten, citrus 

Wat zit erin?
  • 50 gram slamelange
  • 150 gram kipfilet, in reepjes
  • 0,5 stuks citroen, uitgeperst
  • 8 stuks cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 stuks sjalot, in ringen
  • 20 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Voedingswaarden

In cashewnoten zitten veel voedingsstoffen. Ze bevatten veel mineralen zoals ijzer, magnesium, zink, calcium, kalium en seleen. Daarnaast komen bijna alle B-vitamines voor in cashewnoten.

  • Eiwit 37% 37%
  • Koolhydraten 8% 8%
  • Vet 55% 55%

Hoe maak je het?

Stap 1

Verhit de olie in een koekenpan en leg hierop de kipfiletreepjes. Bestrooi met paprikapoeder, peper en zout. Keer regelmatig om totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Stap 2

Haal de kipfilet uit de pan en laat even wat afkoelen. Rooster de cashewnoten in het overgebleven bakvet, goudbruin en knapperig.

Stap 3

Doe de sla op een bord en leg hierop de uienringen en tomaatjes. Besprenkel met citroensap.

Stap 4

Verdeel de kipfilet over de salade.

Stap 5

Strooi de cashewnoten over de salade.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This