Romige soep van wortelloof

Een lekker soepje dat goed is voor je immuunsysteem en je darmstelsel

Porties

2

Klaar in:

30 minuten

Kcal:

287

Kosten:

€ 1,50 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van een vriendin

 

De steranijs geeft een fris smaakje aan deze soep.

Als je van de smaak van steranijs houdt dan zou ik het zeker regelmatig gebruiken in je gerechten. 

Steranijs heeft een geneeskrachtige werking. Zo heeft het bijvoorbeeld een antibacteriele werking

Geschikt voor:

SlimLin, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch, Vetarm

Allergenen:

Wat zit erin?
  • 1 liter kruidenbouillon
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 bos wortels, met loof of alleen loof
  • 1 steranijs
  • Keltisch zeezout en zwarte peper naar smaak
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 2 speltbroodjes

Voedingswaarden

wortelloof is heel voedzaam en heeft zelfs een heilzame werking op het lichaam. Wortelloof bevat veel vitamines en mineralen, zoals vitamine C en K, calcium en kalium.

Ook bevat wortelloof veel chlorofyl, dit is de stof die bladeren een groene kleur geven en wat een mooie intens groene kleur heeft wortelloof.

Chlorofyl beschermt je darmstelsel en is goed voor je immuunsysteem. Het zorgt er ook voor dat je lichaam meer rode bloedcellen aanmaakt en dat je meer energie krijgt.

Bovendien bevat chlorofyl heel veel magnesium en aangezien we daar in Nederland bijna allemaal tekort aan hebben, is een wortelloofsoepje een heel goed idee.

  • Eiwit 15% 15%
  • Koolhydraten 72% 72%
  • Vet 13% 13%

Hoe maak je het?

Stap 1

Verwarm de bouillon in een soeppan en breng net niet aan de kook. 

Stap 2

Voeg de knoflook, ui, steranijs, aardappel en wortelloof toe en laat zachtjes pruttelen totdat de aardappel zacht is geworden. 

Stap 3

Vis de steranijs er weer uit en pureer de soep. 

Stap 4

Voeg de mosterd toe en blend nog even door. Breng verder op smaak met Keltisch zeezout en zwarte peper. 

Serveer met de speltbroodjes

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This