Rabarber crumble

Een heerlijk gerechtje uit de keuken van Chicks love food

Porties

4

Klaar in:

10 minuten

Kcal:

345

Kosten:

€ 1,25 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van Chicks love food

Ik zocht nog een lekker ontbijtrecept voor een van de weekmenu’s voor de BikiniFit Challenge en toen ontdekte ik dit heerlijke recept.

Als er rabarber in de winkels ligt, is het echt de moeite waard dit lekkere gerecht eens te maken. Bijvoorbeeld in het weekend.

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch

Allergenen:

Gluten 

Wat zit erin?
  • 3 rabarber stelen, (ongeveer 375 gram) gewassen in stukjes
  • 130 gram volkoren speltmeel
  • 75 gram havermout
  • 3 eetlepels koekkruiden
  • 2 eetlepels kaneel
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels honing

Voedingswaarden

De combinatie van kaneel en honing is bijzonder goed voor je gezondheid, daar heb ik al eens iets over geschreven.

Dit gerecht is naast heilzaam ook nog eens bijzonder voedzaam. Een lekker weekendontbijtje, waar je lichaam blij van wordt.

  • Eiwit 7% 7%
  • Koolhydraten 52% 52%
  • Vet 41% 41%

Hoe maak je het?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Stap 2

Doe de stukjes rabarber in een ovenschaal en meng er 1 eetlepel honing, 1 eetlepel koekkruiden en 1 eetlepel kaneel door.

Stap 3

Doe het meel en de havermout in een kom en doe er 2 eetlepels koekkruiden en 1 eetlepel kaneel bij. Roer goed door elkaar. 

Stap 4

Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur totdat deze gesmolten is (met warm weer is hij vaak al gesmolten) en meng er vervolgens 2 eetlepels honing doorheen. 

Stap 5

Kneed dit vervolgens met je handen door het meel en de havermout, totdat het een crumble wordt. 

Stap 6

Verdeel de crumble over je rabarber. Zorg dat de rabarber goed is bedekt.

Stap 7

Verdeel de crumble over je rabarber. Zorg dat de rabarber goed is bedekt.

Stap 8

Even laten afkoelen en dan heerlijk van genieten. Verdeel de crumble over je rabarber. Zorg dat de rabarber goed is bedekt.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This