Honing werd eeuwen geleden al gebruikt als hulpmiddel bij het genezen van wonden, maar er zijn nog veel meer kwaaltjes waar honing tegen zou helpen. Zo was het voordat moderne antibiotica op de markt verscheen, heel normaal om honing in te zetten om de strijd met bacteriën aan te gaan. Daarnaast werd het genuttigd als mineralenshot voor organen.

In een tijdperk waarin de reguliere medische wetenschap met de handen in het haar staat, over de immuniteit die steeds meer bacteriën lijken te vertonen tegen antibiotica, een goed moment om dit verder te onderzoeken. En dat hebben een aantal partijen dan ook gedaan, waaronder de VU in Amsterdam. Wat bleek? Honing is een fantastisch middel om in te zetten tegen allerlei kwalen! En gecombineerd met kaneel, zijn er nog meer voordelen.

Honing en kaneel kunnen helpen bij de volgende klachten:

Hartkwalen
Artritis
Blaasinfecties
Cholesterol
Verkoudheid en griep
Maagpijn en maagzweren
Gasvorming
Puistjes
Vermoeidheid
Slechte adem

Maar er is nog meer goed nieuws. Als je dagelijks ‘s morgens voor het ontbijt en ‘s avonds voor het slapen gaan thee drinkt van een theelepel honing, met een halve theelepel kaneel, dan helpt dat om af te vallen!

Daarnaast vertraagt deze drank het verouderingsproces bij gebruik in grotere hoeveelheden (4 theelepels honing met 1 theelepel kaneel op 3 kopjes heet water). Drie of vier maal daags een kwart kopje van deze thee drinken. De huid wordt frisser en zachter. Bovendien neemt de levensenergie toe.

Waar je het ook voor gebruikt, regelmatig gebruik  versterkt het immuunsysteem aanzienlijk. Wetenschappers hebben ontdekt dat honing diverse vitamines en ijzer bevat in grote hoeveelheden. Constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes die tegen bacteriële en virale ziekten vechten.

Kortom genoeg redenen om lekker aan de honing en kaneel te gaan en ik kan je vertellen, in theevorm is het erg lekker! Gebruik wel een biologische variant, zodat je zeker weet dat je een zuivere honing te pakken hebt.

Wil je nog meer afslanktips, meld je dan hier aan voor de gratis mini cursus van SlimLin

Translate »