Quinoabrood

Een voedzame en lekkere broodvervanger

Porties

6

Klaar in:

2 uur

Kcal:

379

Kosten:

€ 0,65 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

Zoals je inmiddels al vaker hebt kunnen lezen in recepten van SlimLin is quinoa heel fijn als je wilt afvallen. Er zitten weinig kcal in en door de vezels krijg je er snel een vol gevoel van. Het barst van de voedingsstoffen en is daarmee dus erg voedzaam. In combinatie met chiazaad, wordt het eigenlijk een soort superfood brood.

zo helpt chiazaad om je bloedsuikerspiegel gelijk te houden en werkt het mee aan spieropbouw. Het is een goede bron van omega 3 vetzuren en helpt om calcium beter op te laten nemen door je botten.

 

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch, Vegan

Allergenen:

Noten 

Wat zit erin?
  • 350 gram quinoa
  • 30 gram chiazaad
  • 30 gram nigellazaad
  • 1 handje zonnebloempitten
  • 70 ml olijfolie
  • 0,5 citroen, uitgeperst
  • 0,5 theelepel baksoda
  • 1 snuf Keltisch zeezout

Voedingswaarden

Dit brood van quinoa is vrij van tarwe en heel eenvoudig om te maken. Als het al eventjes ligt, is het ook heerlijk om plakjes van het brood te roosteren en bijvoorbeeld te beleggen met verse avocado en tomaat.

  • Eiwit 10% 10%
  • Koolhydraten 45% 45%
  • Vet 45% 45%

Hoe maak je het?

Stap 1

Doe het chiazaad in een kom met 100 ml water. Roer goed en laat 30 minuten staan. Er ontstaat nu een soort gel.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Stap 3

Bekleed een klein broodbakblik (25,5 x 13,5 x 6 cm) met bakpapier.

Stap 4

Breng de afgewogen quinoa met driemaal zoveel koud water aan de kook en laat de quinoa 3 minuten zachtjes doorkoken. Giet de nog half rauwe quinoa af en spoel het onder koud stromend water af. Laat een paar minuten uitlekken.

 

Stap 5

Meng de chiagel met de quinoa in de keukenmachine. Voeg 150 ml water, de olijfolie, baksoda, Keltisch zeezout en citroensap toe en laat 5 minuten draaien. De consistentie van het deeg moet vrij vochtig zijn.

Stap 6

Schenk het mengsel in het broodblik en bestrooi met de zonnebloempitten en het nigellazaad. Bak het brood 1 uur in de oven, tot het stevig en lichtbruin is.

Stap 7

Haal het brood uit de oven en laat 15 minuten in het blik afkoelen. Stort het dan op een rooster en laat volledig afkoelen.

Stap 8

Verpak het quinoabrood in plasticfolie en bewaar in de koelkast.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This