Pastasalade met boontjes en dragon

Een heerlijke vullende salade die zich makkelijk mee laat nemen

Porties

4

Klaar in:

10 minuten

Kcal:

420

Kosten:

€ 1,95 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van een vriendin

Als je pasta over hebt, kun je er de volgende dag een heerlijke salade van maken. Eigenlijk kun je wel heel veel combineren met pasta. 

In dit gerecht is gewerkt met dragon. Het heeft een beetje een pittige anijssmaak en geeft dit gerecht daarmee een bijzondere smaak.

Geschikt voor:

SlimLin

Allergenen:

 Mosterd

Wat zit erin?
  • 200 gram sperziebonen, schoongemaakt

  • 200 gram penne, volkoren

  • 150 gram magere spekreepjes

  • 50 gram rucolasla

  • 2 stuks bosuitjes, in kleine ringetjes

  • 12 stuks cherry tomaatjes, gehalveerd

  • 2 eetlepels pijnboompitten

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels wijnazijn

  • 1 eetlepel droge sherry

  • 0,5 eetlepel mosterd zonder suiker

  • 2 theelepels dragon

  • 1 eetlepel kokosolie

  • Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Voedingswaarden

In dit gerecht is rucola gebruikt. Rucola is niet alleen lekker, het is ook gezond. Het heeft een zuiverende werking en helpt beschermen tegen kanker.

  • Eiwit 15% 15%
  • Koolhydraten 38% 38%
  • Vet 47% 47%

Hoe maak je het?

Stap 1

Breng een ruime pan water met wat Keltisch zeezout aan de kook. Blancheer hierin de sperziebonen in 4 tot 6 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken.

Stap 2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met een druppeltje olijfolie en wat Keltisch zeezout. Spoel in een vergiet af onder koud water en druppel er nog wat olijfolie door, zodat de pasta niet gaat plakken.

 

Stap 3

Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes uit, totdat ze bijna krokant zijn. Voeg de pijnboompitten toe en bak nog 3 minuten door. Klop de olijfolie, azijn, sherry en mosterd erdoor. Voeg de bosui en dragon toe en breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper. 

Stap 4

Schep de boontjes, pasta en dressing losjes door elkaar. Verdeel de rucola sla over de borden en schep er de pastasalade op. Garneer met de cherry tomaatjes.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This