Pasta met tonijn en snijbonen
Voor als je extra energie nodig hebt
Porties
4
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
644
Kosten:
€ 3,87 p.p
Over dit recept
Recept van een vriendin
Ik eet alleen pasta als er een zware klus op me wacht. Mijn gezin houdt heel veel van pastagerechten en voor hen maak ik het vaker.
Als ik kies voor pasta, dan kies ik altijd voor een volkorenvariant van biologische afkomst. Pasta gemaakt van wit meel, bevat veel minder voedzame stoffen en de energie wordt niet gedoseerd afgegeven, zoals volkoren pasta dat doet.
Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij
Allergenen:
Gluten, noten, vis
- 350 gram pastasaus, zonder suiker met basilicum
- 400 gram tomatenblokjes
- 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- 400 gram snijbonen, gesneden
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 ansjovisfilets
- 250 gram volkoren pasta
- 400 gram groene kidneybonen, uitgelekt
- 320 gram tonijn in olijfolie
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram pijnboompitten, geroosterd
- 1 citroen, in partjes
Voedingswaarden
Dit gerecht bevat onder andere groene kidneybonen, die ook wel flageolets genoemd worden. Deze peulvruchten worden veel in Frankrijk gegeten.
Ze bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Bovendien zijn ze eiwitrijk.
- Eiwit 26%
- Koolhydraten 37%
- Vet 37%
Hoe maak je het?
Stap 1
Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de pasta circa 3 minuten. Voeg vervolgens de snijbonen toe en kook samen nog circa 10 minuten tot de pasta gaar is. Voeg in de laatste minuut de uitgelekte kidneybonen toe.
Stap 2
Fruit ondertussen de ansjovis in een hapjespan tot deze uit elkaar valt. Voeg ui toe en fruit tot deze glazig ziet. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes en pastasaus toe en breng net aan de kook.
Stap 3
Zet het vuur zacht, voeg een half kopje kookvocht toe van de pasta en laat nog 5 minuutjes pruttelen.
Stap 4
Meng de pasta, groenten en 2/3 van de tonijn door de saus. Verdeel de rest van de tonijn erover en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer met de citroenpartjes.