Paprika Gazpacho met kip
Gazpacho is koude soep, wat een ideaal gerecht is om mee te nemen
Porties
3
Klaar in:
90 minuten
Kcal:
310
Kosten:
€ 3,25 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Soep is een ideaal gerecht om veel groenten in te verwerken. Koude soep is nog idealer omdat je het gewoon kunt meenemen in een goed afsluitbare pot of beker.
Je kunt soep in de avond warm eten en van het restant kun je dan voor de volgende dag een gazpacho maken.
Geschikt voor:
SlimLin, Paleo
Allergenen:
- 4 rode paprika’s
- 400 ml gezeefde tomaten
- 300 ml kippenbouillon
- 200 gram kipfilet, gaar gekookt in reepjes
- 2 lenteuitjes, in ringetjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
Voedingswaarden
Paprika’s zijn rijk aan vitamine C, bevatten veel gezonde vezels en zijn goed voor je ogen.
- Eiwit 32%
- Koolhydraten 28%
- Vet 40%
Hoe maak je het?
Stap 1
Verwarm de ovengrill voor en rooster de paprika’s onder de grill tot het vel zwart wordt. Laat de paprika’s afkoelen in een afgedekte kom. Verwijder het vel, de kronen en de zaadlijsten en hak het vruchtvlees in stukjes.
Stap 2
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de knoflook. Voeg de paprika toe en bak heel kort even mee. Voeg de tomaten, bouillon en azijn toe en breng net aan de kook.
Stap 3
Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Laat afkoelen en zet daarna in de koelkast.
Stap 4
Roer de kip en lenteui vlak voor het serveren door de soep.