Oosterse salade met rauwe zalm
Voor als je op de laatste minuut besluit dat rauw ook lekker is 😉
Porties
2
Klaar in:
10 minuten
Kcal:
385
Kosten:
€ 3,50 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Dit recept is ontstaan op een warme zomerdag, waarin we geen zin hadden om ook maar in de buurt te komen van een andere warmtebron dan de zon.
Het idee ontstond van een sashimi met een lekkere frisse salade, want we hadden zin in heel veel fris.
Het is een voedzame frisse salade geworden, die ik zeker vaker ga maken op warme zomerdagen.
Geschikt voor:
SlimLin, Pesco-vegetarisch, Paleo
Allergenen:
Vis, citrusfruitÂ
- 2 zalmfilets, ijskoud in plakjes gesneden
- 50 gram slamelange
- 1 sinaasappel, in kleine blokjes
- 1 komkommer, in kleine blokjes
- 1 sjalotje, fijn gesnipperd
- 2 eetlepels sesamzaad
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
- 0,5 eetlepel honing
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
Voedingswaarden
Zalm is veel in het nieuws geweest omwille van de hoeveelheid antibiotica die wordt gebruikt bij de kweek. Kies voor een ASC keurmerk wat staat voor bewuste kweek.
Een andere keuze is natuurlijk te kiezen voor zalm die in het wild gevangen.
- Eiwit 7%
- Koolhydraten 39%
- Vet 54%
Hoe maak je het?
Stap 1
Klop een dressing van de honing, de olijfolie, het citroensap en de helft van de sojasaus.
Stap 2
Leeg de salade op een bord en daarbovenop de komkommer en sinaasappel. Strooi de gesnipperde sjalot erover.
Stap 3
Verdeel de dressing over de salade.
Stap 3
Leg de plakjes zalm naast de salade en schenk daar de rest van de sojasaus over.
Stap 3
Strooi de sesamzaadjes over je gerecht