Omeletrolletjes met feta

Een heerlijk gerecht wat je ook makkelijk kunt meenemen, dus ideaal voor de lunch.

Porties

1

Klaar in:

135 minuten

Kcal:

369

Kosten:

€ 1,15 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van Boodschappen

In de Boodschappen van mei 2016 vond ik dit heerlijke recept.

Ideaal om mee te nemen naar je werk, maar dan is het wel handig om het de avond van te voren te maken, omdat de omeletrol 2 uur moet opstijven in de koelkast.

Geschikt voor:

Suikervrij, Vegetarisch, Keto, Koolhydraatarm

Allergenen:

Melk, ei, citrusfruit

Wat zit erin?
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel basilicum, fijngehakt
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel olijfolie
  • 25 gram geitenkaas, verkruimeld

Voedingswaarden

Feta is een stuk gezonder dan kaas van de koe. Feta bevat veel vitamine D en B12, alsmede calcium en aminozuren. Maar het blijft kaas en dus niet te veel van eten. Dit gerecht heb ik toegevoegd voor mensen die af en toe snakken naar kaas.

  • Eiwit 19% 19%
  • Koolhydraten 3% 3%
  • Vet 78% 78%

Hoe maak je het?

Stap 1

Klop de eieren los in een kom. Voeg de basilicum, bieslook, citroenrasp, – sap en een snuf Keltisch zeezout toe. 

Stap 2

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin 1 dunne omelet. Laat de omelet afkoelen. 

Stap 3

Verdeel de geitenkaas over de omelet. Rol hem strak op en verpak in folie. 

Stap 4

Laat de rol minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en snijd dan in kleine rolletjes.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This