Omelet met spinazie en tomaat
Heerlijk voedzaam ontbijt waar je lang op kunt teren
Porties
1
Klaar in:
15 minuten
Kcal:
295
Kosten:
€ 2,60 p.p
Over dit recept
Recept van een vriend
Het leuke van dit soort omeletten is dat ze makkelijk zijn om mee te nemen naar je werk. Zo kun je dus altijd gezond en gevarieerd eten, ook als je ergens naar toe gaat. Deze omelet is bijzonder voedzaam, mede door de spinazie en de prei.

Geschikt voor:
SlimLin, Vegetarisch, Vegan
Allergenen:
Ei, melk
- 2 eieren
- 75 gram verse spinazie, gewassen en fijngesneden
- 0,5 stuks prei, in dunne ringetjes
- 4 cherrytomaatjes, in plakjes
- 0,5 eetlepel roomboter
- 0,5 theelepel paprikapoeder
- Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
In eieren zitten heel veel voedingsstoffen en ze zijn daarmee een perfecte start van de dag. Als je ontbijt met eieren heb je lang een voldaan gevoel.
- Eiwit 28%
- Koolhydraten 22%
- Vet 50%

Hoe maak je het?
Stap 1
Breek de eieren in een schaaltje. Voeg de tomaatjes, paprikapoeder, peper en zout naar smaak toe. Klop goed door elkaar.
Stap 2
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak hierin de prei circa 3 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat deze geslonken is. Voeg de prei en de spinazie toe aan het eimengsel. Meng goed door elkaar.
Stap 3
Verhit de rest van de roomboter in de koekenpan en giet het eimengsel voorzichtig in de pan. Laat 6 minuten op en laag vuur bakken en controleer regelmatig of je ei niet te bruin wordt.
Stap 4
Pak een grote snijplank, doe 2 ovenwanten aan en leg de snijplank op de pan. Draai de pan in een keer om zodat je ei op de snijplank ligt. Doe nu het ei met de bruine kant boven opnieuw in de pan en laat nog ongeveer 2 minuutjes bakken tot de onderkant lichtbruin is.