Natuurlijke antibiotica

Effectief zonder dat je darmen worden aangetast.

Hypocrates zei het ruim 2300 jaar geleden al: “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding!” En hoe waar is dat? Denk aan alle welvaartsziekten waar wij in onze Westerse samenleving mee te maken hebben. Dit is een van de redenen dat ik ooit met SlimLin ben begonnen, om mensen duidelijk te maken wat voedsel voor je kan doen en waarom het belangrijk is om voor voedzaam eten te kiezen.

 
Introductie

Over dit recept

Recept van een vriend

Veel voedingsmiddelen hebben ook een heilzame werking. Ik schrijf daar regelmatig wat over in mijn recepten. Ik gebruik zo veel mogelijk heilzame ingrediënten in mijn gerechten. In de wintermaanden hebben veel mensen, vaak mede door gebrek aan zonlicht, last van griep en verkoudheden. Voor hen deel ik dit recept, dat ik van een goede vriend van mij kreeg. Ik weet niet van wie het origineel afkomstig is, maar dit tonicum dateert al uit de middeleeuwen. De tijd waarin veel ziekten en epidemieën heersten. Naast dat het een antibacteriële werking heeft (only the bad guys), verbetert het de bloedcirculatie en de lymfestroom.

Geschikt voor:

SlimLin, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch

Allergenen:

Wat zit erin?
  • 700 ml appelazijn
  • 0,25 kopje knoflook, fijngesneden
  • 0,25 kopje ui, fijngesneden
  • 0,25 kopje gemberwortel, geraspt
  • 0,25 kopje mierikswortel, geraspt
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 2 hete pepers

Dosering

Iedere dag 1 eetlepel gorgelen en doorslikken. Zorg dat je een schijfje citroen, sinaasappel of limoen klaar hebt liggen om het branden in de mond en keel te verzachten. Het is namelijk nogal pittig. Eén eetlepel per dag is voldoende om je immuunsysteem te versterken en je te wapenen tegen griep en verkoudheid. Je kunt de hoeveelheid opschroeven tot een borrelglaasje.

Als je al ziek bent kun je 5 tot 6 keer per dag een eetlepel nemen.

Hoe maak je het?

Stap 1

Meng alle ingrediënten in een kom, behalve de appelazijn.

Stap 2

Doe de ingrediënten in een pot en overgiet met de appelazijn. Sluit de pot (ik gebruik zelf een wekpot) en schud goed door elkaar. Zet de pot op een droge koele plaats gedurende 2 weken.

Stap 3

Schud dagelijks meerdere malen om.

Stap 4

Na 14 dagen kun je het mengsel door een kaasdoek drukken en goed uitknijpen. Je tonic is klaar.

Tip

De droge bestanddelen kun je gebruiken om mee te koken.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This