Lofschuitjes met een rilette van sardines

Sardientjes passen heel goed in een gezonde leefstijl. Omdat sardientjes zo klein zijn, bevatten ze minder concentraten van zware metalen en kwik dan andere vissen. 

Porties

1

Klaar in:

15 minuten

Kcal:

323

Kosten:

€ 1,80 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

Sardines zijn rijk aan eiwitten, die ons weer voorzien van aminozuren. Ons lichaam gebruikt aminozuren als bouwstof voor eiwitten. Eiwitten vormen op hun beurt weer de basis voor spieren, bindweefsel en antilichamen die ons immuunsysteem sterk houden en transporteiwitten die zuurstof en voedingsstoffen leveren door ons lichaam.

Verder bevatten sardines veel vitamine D, fosfor en omega 3. Een goed idee dus om sardines regelmatig te eten, als je ervan houdt natuurlijk. Het volgende recept bevat sardines op olijfolie, omdat je lichaam beter overweg kan met olijfolie dan met zonnebloemolie.

Geschikt voor:

SlimLin, Suikervrij, Pescovegetarisch, Paleo, Koolhydraatarm, Keto

Allergenen:

vis 

Wat zit erin?
  • 1 stuks witlof
  • 1 blikje sardientjes in olijfolie
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt (vers)
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Voedingswaarden

Witlof is een echte superfood. Het struikje bevat veel vitamine C  en is rijk aan kalium; een mineraal dat samen met chloor en natrium betrokken is bij het regelen van de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Daarnaast bevat hij foliumzuur, fosfor, calcium, ijzer, natrium en vitamine B.

  • Eiwit 38% 38%
  • Koolhydraten 6% 6%
  • Vet 56% 56%

Hoe maak je het?

Stap 1

Prak de sardientjes met twee theelepeltjes van de olie fijn met een vork. Meng de azijn, kappertjes en peterselie erdoor en breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper.

Stap 2

Haal de bladeren los van de witlof. Spoel en dep ze af. Vul ze met de rilette van sardientjes.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This