Linzensalade met zoete aardappel
Een voedzame salade voor na het sporten bijvoorbeeld
Porties
3
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
499
Kosten:
€ 3,50 p.p
Over dit recept
Recept van een vriendin
Van origine zit er feta in dit gerecht, dus als je dat lekker vindt, voeg dat dan zeker toe. Zelf gebruik ik geen melkproducten en maak ik er altijd wat anders lekkers van.
De zoete aardappel in dit gerecht zorgt voor een extra voldaan gevoel.

Geschikt voor:
SlimLin, Vegetarisch, Vegan
Allergenen:
Citrus
- 400 gram linzen, gekookt
- 600 gram zoete aardappel, gekookt in blokjes
- 6 stuks radijs, in plakjes
- 100 gram waterkers
- 200 gram cherry tomaten
- 4 lente-uitjes, in ringen
- 50 gram zwarte olijven
- 3 eetlepels basilicum, grof gehakt
- 85 ml sinaasappelsap
- 1 eetlepel Marokkaanse kruiden
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels olijfolie
Voedingswaarden
Citrusfruit kun je prima gebruiken als smaakmaker in gerechten. Zo gebruik ik veel citroen- en sinaasappelsap in dressings voor salades.
- Eiwit 12%
- Koolhydraten 66%
- Vet 22%

Hoe maak je het?
Stap 1
Doe de linzen, aardappels, de radijsjes, waterkers, kerstomaatjes en de lente-uitjes in een grote kom en meng door elkaar. Voeg de olijven en de basilicum toe.
Stap 2
Meng in een aparte kom sinaasappelsap met de Marokkaanse kruiden, de knoflook en olijfolie. Giet de dressing over de salade. Schep even voorzichtig om, zodat alle ingrediënten zich goed vermengen en serveer direct.