Linzensalade met zoete aardappel

Een voedzame salade voor na het sporten bijvoorbeeld

Porties

3

Klaar in:

30 minuten

Kcal:

499

Kosten:

€ 3,50 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van een vriendin

Van origine zit er feta in dit gerecht, dus als je dat lekker vindt, voeg dat dan zeker toe. Zelf gebruik ik geen melkproducten en maak ik er altijd wat anders lekkers van.

De zoete aardappel in dit gerecht zorgt voor een extra voldaan gevoel.

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch, Vegan

Allergenen:

Citrus 

Wat zit erin?
  • 400 gram linzen, gekookt
  • 600 gram zoete aardappel, gekookt in blokjes
  • 6 stuks radijs, in plakjes
  • 100 gram waterkers
  • 200 gram cherry tomaten
  • 4 lente-uitjes, in ringen
  • 50 gram zwarte olijven
  • 3 eetlepels basilicum, grof gehakt
  • 85 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel Marokkaanse kruiden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden

Citrusfruit kun je prima gebruiken als smaakmaker in gerechten. Zo gebruik ik veel citroen- en sinaasappelsap in dressings voor salades.

  • Eiwit 12% 12%
  • Koolhydraten 66% 66%
  • Vet 22% 22%

Hoe maak je het?

Stap 1

Doe de linzen, aardappels, de radijsjes, waterkers, kerstomaatjes en de lente-uitjes in een grote kom en meng door elkaar. Voeg de olijven en de basilicum toe.

Stap 2

Meng in een aparte kom sinaasappelsap met de Marokkaanse kruiden, de knoflook en olijfolie. Giet de dressing over de salade. Schep even voorzichtig om, zodat alle ingrediënten zich goed vermengen en serveer direct.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This