Honing-mosterd dressing

De lekkerste honing mosterd dressing maak je natuurlijk gewoon zelf.

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

Toen ik me nog niet zo bezig hield met gezonde voeding, kocht ik altijd honing-mosterddressing van een bekend merk en die vond ik goddelijk. Bijna iedere salade die ik maakte, bevatte deze dressing. En dat heb ik jaren volgehouden, tot ik op een goed moment (lees meer bewust moment), de ingrediëntenlijst bestudeerde en erachter kwam, dat het niet de beste keuze was. Er zat weliswaar honing in (een drupje), het grootste gedeelte van de dressing bestond uit suiker. En ik maar denken dat ik een gezonde dressing at. Om nog maar te zwijgen over de smaakversterkers en de natuurlijke aroma’s en specerijen. Laat je hierin niet misleiden door het woordje natuurlijk. Fabrikanten mogen aroma’s die volledig chemisch tot stand zijn gekomen, toch natuurlijk noemen, omdat er ergens in de basis een natuurlijk ingrediënt is gebruikt om het tot stand te brengen. En specerijen, kunnen smaakversterkers bevatten, die niet specifiek op de ingrediëntenlijst hoeven worden te vermeld. In totaal zijn er zo’n 15.000 (veelal chemische) ingrediënten die de voedingsmiddelenindustrie niet op haar etiketten hoeft te vermelden. Dat houdt het lekker simpel, ten koste van jouw ingewanden.

Ik draaf een beetje door, want wat ik je eigenlijk wilde vertellen is dat je honing-mosterddressing heel makkelijk zelf kunt maken en dat de zelfgemaakte variant behalve voedzaam, ook nog eens heel erg lekker is!

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch

Allergenen:

Mosterd 

Wat zit erin?
  • 2 eetlepels appelazijn

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 3 theelepels honing

  • 2 theelepels grove mosterd zonder suiker

  • 2 theelepels dille

  • Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Hoe maak je het?

Stap 1

Doe de appelazijn met de dille, honing en mosterd in een kom. Klop goed door elkaar. Voeg vervolgens de olijfolie toe en klop tot een mooie gladde dressing. Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper. 

Stap 2

Als je extra wilt genieten van de dillesmaak, laat je de dressing even staan en klop je hem nog even op voor het serveren.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This