Krokante wrap met doperwtenpuree & tomatensalsa
Een heerlijk fris lunchgerecht dat ook nog eens supergezond is
Porties
1
Klaar in:
20 minuten
Kcal:
444
Kosten:
€ 1,45 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Doperwten zijn supervoedzaam. Ze bevatten veel vezels, vitamines en mineralen. Sinds ik doperwtenpuree heb ontdekt, staan ze bij ons regelmatig op tafel.
Als je doperwten koopt, koop ze dan vers of diepgevroren en dan het liefst van biologische afkomst. Zo weet je zeker dat je van alle aanwezige vitamines en mineralen kunt genieten.
Voor dit gerecht heb ik diepvries doperwten gebruikt.
Geschikt voor:
SlimLin, Vegetarisch, Vegan, Suikervrij
Allergenen:
Citrusfruit, noten
- 4 stuks volkoren wraps
- 2 stuks tomaat, in kleine blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram doperwten, diepvries gekookt en afgekoeld
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 1 stuks citroen, uitgeperst
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 takje munt, alleen de blaadjes fijngehakt
- 1 theelepel tahin
- Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
Voor dit gerecht heb ik volkorenwraps gebruikt. In volkorenproducten zitten meer voedingsstoffen dan in witmeelproducten.
- Eiwit 11%
- Koolhydraten 51%
- Vet 38%
Hoe maak je het?
Stap 1
Doe de doperwten, munt, tahin, sinaasappelsap, de helft van het citroensap en knoflook in de keukenmachine en mix tot een gladde puree. Voeg eventueel wat extra sinaasappelsap toe om smeuiger te maken. Zet even weg.
Stap 2
Meng in een kom de tomatenblokjes, ui, de rest van het citroensap, de olijfolie en Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak.
Stap 3
Verwarm de wraps om beurten in een koekenpan op middelhoog vuur aan weerskanten totdat de wraps knapperig zijn. Laat ze even afkoelen.
Stap 4
Het lekkerste is om de wraps in stukken te breken en steeds een stukje te beleggen met de doperwtenpuree en de tomatensalsa. Zo blijven de wraps lekker knapperig.