Kip Korma met spinazie
Een lekker gerecht bijvoorbeeld voor als je veel spinazie in je moestuin hebt
Porties
3
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
590
Kosten:
€ 3,85 p.p
Over dit recept
Recept van Ekoplaza
Dit gerecht vond ik in een van de magazines van Ekoplaza lang geleden. Geen idee precies meer welke, maar het gerecht is zo lekker dat het geregeld bij ons op tafel komt.
Je kunt er ook prima een vegetarische variant van maken met bijvoorbeeld kikkererwten.
Gebruik wel een curry zonder troep, bijvoorbeeld van Geo Organics

Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij, Pesco-vegetarisch
Allergenen:
–
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 300 gram wilde rijst
- 400 gram verse spinazie, gewassen en gedroogd
- 1 ui, gesnipperd
- 4 theelepels currypasta korma (Geo organics)
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- Keltisch zeezout naar smaak
Voedingswaarden
Spinazie is een absolute superfood. Het barst van de vitamines en mineralen. Zwangere vrouwen zouden er veel van moeten eten, omdat er veel foliumzuur in zit.
Andere vitamines die er in overvloed in zitten zijn vitamine A en K bijvoorbeeld.
- Eiwit 25%
- Koolhydraten 35%
- Vet 40%

Hoe maak je het?
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Fruit de ui in en beetje olijfolie, voeg de kip toe als de ui glazig ziet en bak rondom bruin.
Stap 3
Doe de currypasta erbij, bak al roerend even mee tot het geurt en blus dan af met de kokosmelk. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
Stap 4
Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
Stap 5
Strooi voor het serveren de pijnboompitten over de curry.
Stap 6
Serveer de kip korma met de wilde rijst.