Kerriekool met gehakt
Supersimpel gerecht met smaakmakers die goed zijn voor je spijsvertering
Porties
1
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
498
Kosten:
€ 1,65 p.p
Over dit recept
Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij, Paleo, Keto, Koolhydraatarm
Allergenen:
- 1/4 witte kool, fijngesneden
- 100 gram rundergehakt
- 1 eetlepel masala
- 1 theelepels kurkuma
- 1 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetlepel kokosolie
- Keltisch zeezout en zwarte peper naar smaak
Voedingswaarden
Als je gehakt koopt, kies dan altijd voor biologisch of van runderen waarvan je weet dat ze op een natuurlijke manier hebben geleefd. Buiten in de natuur waar ze vers gras hebben gegeten en ik gezondheid hebben geleefd. Geen binnenkoeien die antibiotica hebben gekregen.
- Eiwit 25%
- Koolhydraten 17%
- Vet 58%
Hoe maak je het?
Stap 1
Verhit de olie in een pan en fruit hierin kort de ui en knoflook.
Stap 2
Voeg de kool in delen toe en strooi er iedere keer wat masala, kurkuma, Keltisch zeezout en zwarte peper over. Roerbak continu en voeg steeds opnieuw toe totdat de kool en de kruiden op zijn.Stap 3
Roerbak op een half hoog vuur even door, tot de kool mooi glazig ziet.
Stap 4
Schuif de kool aan de kant en rul de gehakt met wat Keltisch zeezout en zwarte peper op een open plek in de pan.
Stap 5
Roer alles door elkaar als de gehakt gaar is. Nog even roerbakken en klaar is je gerecht.