Japanse lasagne van zalm & courgette
Deze heerlijke lasagne heeft een verrassend lekkere smaak
Porties
2
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
498
Kosten:
€ 3,40 p.p
Over dit recept
Recept van onbekend
Ik vond dit recept in een Facebookgroep met lekkere gezonde recepten en had gelijk zin om het te maken. Natuurlijk is de mijne niet zo mooi geworden, omdat je het normaal in een ovenschaal maakt en die heb ik niet in de camper. De smaak is fantastisch!
Gebruik wilde zalm of zalm met het verantwoord kweek keurmerk.
Geschikt voor:
SlimLin, Pesco-vegetarisch, Paleo, Suikervrij
Allergenen:
Vis, citrus
- 1 stuks courgette, in heel dunnen plakjes
- 300 gram zalm, in dunne plakken
- 1 tomaat, in dunne plakjes
- 3 eetlepels kappertjes
- 0,5 stuks citroen, uitgeperst
- 3 eetlepels olijfolie
- 6 eetlepels sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- Versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
Courgette is zo een veelzijdige groente, ook qua textuur dat je er heel veel van kunt maken. Het is dus ook een uitstekende vervanger van lasagnebladen en dat is weer goed nieuws voor mensen die koolhydraatarm willen eten.
- Eiwit 26%
- Koolhydraten 9%
- Vet 65%
Hoe maak je het?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Vet de ovenschaal in met een beetje van de olijfolie en bouw hierin een lasagne op van 2 laagjes courgetteplakjes (als het goed is heb je die flinterdun gesneden) en een laag zalm.
Stap 3
Maal wat peper over de zalm, leg er wat kappertjes op en besprenkel met citroensap.
Stap 4
Hierbovenop komt weer een laagje courgette en daarop een laagje tomaat, dan weer een laagje courgette en dan weer een laagje zalm.
Stap 5
Herhaal stap 3 en leg daarbovenop weer een laagje courgette. Doe nog wat kappertjes op de courgette.
Stap 6
Meng de rest van de olijfolie, sojasaus, knoflook en citroensap naar smaak en giet dit over de lasagne.
Stap 7
Zet de schaal 20 minuten in de oven. Giet een paar keer de saus die vrij komt over de lasagne tijdens deze periode.
Tip
Maak er een lekkere frisse salade bij