Wintersoep van groenten
Het leuke van soep is dat je er alles in kunt verwerken
Porties
3
Klaar in:
40 minuten
Kcal:
150
Kosten:
€ 1,60 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Vroeger maakte ik zelf kippen- en kruidenbouillon en bewaarde dat in de vriezer. In onze camper is dat wat lastiger en daarom gebruik ik tegenwoordig verse kruiden, kruidenbuiltjes en Keltisch zeezout.
Soepen worden er heerlijk van en zijn bovendien erg voedzaam.
![](https://www.slimlin.nl/wp-content/uploads/2019/03/Schermafbeelding-2019-03-11-om-09.53.41.png)
Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Allergenen:
–
- 1 liter water
- 1 courgette, in blokjes
- 250 gram broccoli, in roosjes en stronk in schijfjes
- 1 winterwortel, in schijfjes
- 2 uien, grof gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 laurierblaadje
- 1 kruidenbuiltje voor kippensoep
- Keltisch zeezout & peper naar smaak
Voedingswaarden
Broccoli is een echte superfood en mag wat mij betreft in biologische vorm regelmatig op tafel komen. In soep is broccoli ook heerlijk en je kunt gewoon de stengel en bladeren meekoken. Allemaal voedzaam en gezond.
- Eiwit 22%
- Koolhydraten 72%
- Vet 6%
![](https://www.slimlin.nl/wp-content/uploads/2019/03/Schermafbeelding-2019-03-06-om-11.00.53.png)
Hoe maak je het?
Stap 1
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui. Voeg als de ui glazig ziet, de knoflook toe en bak even mee op middelhoog vuur.
Stap 2
Voeg vervolgens de courgette, broccoli en winterwortel toe en bak even mee. Voeg het laurierblad, kruidenbuiltje en Keltisch zeezout toe naar smaak (ik doe zelf ongeveer een eetlepel) en breng tegen het kookpunt.
Stap 3
Zet het vuur laag en laat garen tot de groenten zacht zijn.
Stap 4
Haal de soep van het vuur. Verwijder het laurierblad en het kruidenbuiltje. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer.
Stap 5
Breng op smaak met versgemalen peper en Keltisch zeezout.