Dronken zalm met asperges

Een vreemde combinatie die verbazingwekkend lekker is

Porties

2

Klaar in:

25 minuten

Kcal:

467

Kosten:

€ 3,65 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Bron: Lekker weten

Ik vond dit recept in de Lekker weten van Ekoplaza. Het was waarschijnlijk een voorgerecht, want de hoeveelheden die ik gebruik waren daar voor 4 personen in plaats van 2. 

Omdat het zo een lekker zomers gerecht is, heb ik de witte asperges vervangen door groene.

Het gerecht is verfrissend en door het bier krijgt het een eigenwijze smaak.

Geschikt voor:

SlimLin, Pescovegetarisch

Allergenen:

Vis, citrusfruit 

Wat zit erin?
  • 300 gram zalmfilet, in dikke plakjes
  • 200 gram doperwtjes, diepvries
  • 150 ml bier
  • 0,5 limoen, uitgeperst
  • 1 sinaasappel, uitgeperst
  • 8 stuks asperges, geschild
  • 4 stuks radijsjes, in plakjes
  • 2 handjes slamelange
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Voedingswaarden

Asperges zijn supergezond en helpen het lichaam om zich te reinigen, met name de urinewegen.

Door asperges te combineren met ei, zalm en/of avocado ontstaat er een mooi gerecht dat ook je lever helpt om zich te reinigen.

In asperges zitten ook veel salvestrolen, stofjes die je lichaam helpen zich te beschermen tegen ziektes zoals kanker. Veel van de salvestrolen blijven achter in het kookvocht, daarom is het altijd slim om kookvocht van je gezonde biologische groenten op te vangen en te gebruiken voor een bouillon.

  • Eiwit 35% 35%
  • Koolhydraten 24% 24%
  • Vet 41% 41%

Hoe maak je het?

Stap 1

Marineer de zalm circa 10 minuten in een mengsel van het bier, limoen- en sinaasappelsap, Keltisch zeezout en peper naar smaak.

Stap 2

Kook ondertussen de asperges in circa 8 tot 10 minuten gaar, giet af en laat afkoelen. Snijd daarna in stukken. Leg even weg.

 

Stap 3

Breng water met wat Keltisch zeezout aan de kook en kook hierin de doperwten beetgaar in circa 5 minuten. Giet af en vang het kookwater op. Pureer de doperwten in de keukenmachine met een beetje kookwater tot een mooie crème. Voeg Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak toe. 

Stap 4

Serveer de zalm op de doperwtencrème met de asperges. Garneer met de radijsjes en sla.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This