Feeste van gerookte zalm
Dit heerlijke frisse gerecht heeft een frisse twist door het bedje van doperwtenpuree
Porties
2
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
342
Kosten:
€ 3,50 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Dit zijn van die gerechtjes die ontstaan als je niet weet wat je zal koken en er iets is dat op moet. Vandaag had ik erwtjes over die op moesten, omdat ze niet meer in de vriezer pasten.
Het werd een voedzaam feestje. Doperwtjes zijn heel voedzaam en gezond. Ze bevatten veel vezels, vitamines en mineralen.
Geschikt voor:
SlimLin, Pesco-vegetarisch, Suikervrij
Allergenen:
Vis
- 150 gram gerookte zalm
- 2 stuks ei, halfzacht gekookt
- 1 stuks sjalot, in halve ringen
- 0,25 stuks komkommer, in dunne plakjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram slamelange
- 200 gram doperwten, diepvries gekookt en afgekoeld
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 0,5 stuks citroen, uitgeperst
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 takje munt, alleen de blaadjes fijngehakt
- 1 theelepel tahin
- Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
Gerookte zalm is er in vele soorten. Ik kies het liefst voor wilde zalm en anders voor zalm van het verantwoord kweek keurmerk. Daarnaast kijk ik ook nog of er suiker is gebruikt bij de verwerking. Ik kies altijd voor zalm zonder suiker en andere toevoegingen. Een beetje zout is prima.
- Eiwit 29%
- Koolhydraten 23%
- Vet 48%
Hoe maak je het?
Stap 1
Doe de doperwten, munt, tahin, sinaasappelsap, citroensap en knoflook in de keukenmachine en mix tot een gladde puree. Voeg eventueel wat extra sinaasappelsap toe om smeuiger te maken.
Stap 2
Verdeel de plakjes komkommer over de borden. Leg daarbovenop een toef doperwtenpuree. Rol de plakjes zalm op en verdeel ze over de puree. Doe er een toef slamelange op, strooi de uiringen erover en leg het ei in 2 helften daarboven op. Bestrooi met versgemalen peper en zout en besprenkel met olijfolie.