Bosvruchtenijs

Zelfgemaakt ijs is met een blender net zo makkelijk als een smoothie. Je hebt alleen iets meer bevroren fruit nodig.

Porties

2

Klaar in:

10 minuten

Kcal:

60

Kosten:

€ 0,75 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

Ik heb een gezin dat van ijs houdt, zeker in de zomer en aangezien wij vooral in warme gebieden vertoeven, is de kans dat ze iedere dag ijs eten groot.

Daarom heb ik wat ijsvarianten gemaakt die gezond zijn en waar ze van mij zoveel van mogen eten als ze zelf willen.

Deze ijssoort is vooral heerlijk fris en als je het te koud vind, kun je ook heel even wachten tot het een lekkere frisse smoothie is.

Als basis gebruik ik biologische troebele appelsap. Hier zitten alleen natuurlijke suikers in.

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch, Vegan

Allergenen:

 

Wat zit erin?
  • 200 ml appelsap, biologisch
  • 100 gram bosvruchten, bevroren

Voedingswaarden

Bosvruchten zijn gezond en voedzaam. Ze bevatten veel vitamines en mineralen. Ze zouden zelfs kankerwerend zijn. Dat komt door de stoffen ellaginezuur, anthocyanidinen en proanthocyanidinen die in deze vruchten aanwezig zijn. Lekker vaak eten dus, maar dat is in deze vorm vast geen straf.

  • Eiwit 3% 3%
  • Koolhydraten 96% 96%
  • Vet 1% 1%

Hoe maak je het?

Stap 1

Doe de appelsap met het bevroren fruit in de blender en mix tot een mooi glad ijs. Als het te dik is, doe je er nog wat water of appelsap bij en als het te dun is nog wat bevroren fruit.

Stap 2

Lekker gaan zitten op je favoriete stoel en genieten van deze heerlijke tractatie.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This