Bonensalade met gegrilde vis

Een gezonde manier om kabeljauw te eten, is deze te grillen en te combineren met groenten.

Porties

4

Klaar in:

25 minuten

Kcal:

330

Kosten:

€ 3,80 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van Boodschappen

In de Boodschappen van mei 2016 vond ik dit heerlijke recept van kabeljauw .

Kabeljauw bevat veel vitamine A, D en B12. 

Om deze vitamines goed te kunnen opnemen, combineer je kabeljauw het beste met gezonde vetten, zoals de olijfolie in dit gercht.

Geschikt voor:

SlimLin, Suikervrij, Pesco-vegetarisch

Allergenen:

Vis 

Wat zit erin?
  • 200 gram tuinbonen

  • 200 gram sperziebonen

  • 200 gram doperwten

  • 4 kabeljauwfilets

  • 1 citroen, uitgeperst

  • 6 eetlepels olijfolie

  • 1 handje muntblaadjes

  • 1 handje basilicumblaadjes

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Voedingswaarden

Tuinbonen bevatten heel veel verschillende vitamines en mineralen. Bovendien bevatten ze veel vezels, wat weer goed is voor je stofwisseling.

Omdat er in tuinbonen een precursor van dopamine zit, zijn ze ook goed voor je brein. De fosfor in tuinbonen zorgt ervoor dat je vitamines en mineralen beter kunt opnemen.

  • Eiwit 46% 46%
  • Koolhydraten 27% 27%
  • Vet 27% 27%

Hoe maak je het?

Stap 1

Mix het citroensap met de olijfolie, muntblaadjes, basilicumblaadjes en knoflook in een keukenmachine tot een mooie gladde saus. Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper.

Stap 2

Kook de tuinbonen, sperziebonen en doperwten circa 3 minuten in heet water met wat Keltisch zeezout. Giet af en spoel kort onder koud water.

Stap 3

Meng 3/4 van de dressing met de groenten.

Stap 4

Verhit een grillpan op een hoog vuur en grill hierin de vis in 3 tot 4 minuten aan weerskanten gaar.

Stap 5

Serveer de vis met de bonensalade en besprenkel met de overgebleven dressing.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This