Beefburger met een frisse koolsalade
Een heerlijk voedzaam gerecht voor hette zomeravonden
Porties
1
Klaar in:
25 minuten
Kcal:
545
Kosten:
€ 3,50 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Normaal maak ik koolsalades met witte kool, maar die kon ik niet vinden. Ik vond wel een spitskool en besloot daar een lekkere salade van te maken. En met succes, want dit is een heerlijke frisse salade geworden.
Spitskool is supergezond. Hij bevat veel vitamines, waaronder vitamine B1, B2, B6, B11, C en K. Ook bevat spitskool veel mineralen, zoals magnesium, fosfor, kalium, calcium, ijzer, koper en zink.

Geschikt voor:
SlimLin, Paleo, Suikervrij, Koolhydraatarm
Allergenen:
Noten, Citrusfruit
- 1 stuks beef burger
- 100 gram spitskool, geraspt
- 100 gram rode biet, rauw geraspt
- 100 gram winterwortel, geraspt
- 1 stuks ui, gesnipperd
- 10 stuks pecannoten, grof gehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 0,5 stuks citroen, uitgeperst
- Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
Rode biet kun je niet vaak genoeg eten. Het is supergezond en helpt je lichaam te ontgiften. Ik vind het heerlijk om rauwe rode biet te verwerken in salades.
Overigens kun je ook gekookte bietjes gebruiken in salades. Je krijgt dan wel een heel andere smaak.
- Eiwit 25%
- Koolhydraten 18%
- Vet 57%

Hoe maak je het?
Stap 1
Doe de kool, biet, wortel en ui in een schaal. Schenk er de olijfolie en citroensap overheen. Hussel door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper en Keltisch zeezout. Strooi er de pecannoten over.
Stap 2
Grill de beefburger op de bbq of in een grillpan aan weerskanten in circa 10 minuten medium. Hij mag best een beetje rauw zijn van binnen.
Stap 3
Serveer de beefburger met de koolsalade