Wintersalade met kip & kool

Voor een salade heb je niet altijd sla nodig. Kool is ook een prima basis.

Porties

4

Klaar in:

25 minuten

Kcal:

409

Kosten:

€ 3,45 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

Biologische witte kool kun je de hele winter voor een prikkie kopen en je kunt er allemaal lekkere voedzame gerechten mee maken. Zelf maak ik er ook zuurkool van. Ik heb een speciale zuurkoolpot gekocht en vorige week aten we voor het eerst kruidenzuurkool uit eigen vat. Heerlijk! Witte kool kun je ook heel goed rauw eten, denk aan de koolsla.

Geschikt voor:

SlimLin, Suikervrij

Allergenen:

Wat zit erin?
  • 250 gram kippendijen, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 150 gram champignons, in vieren
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1  winterwortel in dun geschaafde plakjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 100 gram witte kool, in dunne reepjes
  • 200 gram rode kool, in dunne reepjes

Voedingswaarden

Kool bevat de mineralen calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan, selenium en zink. Ook vitamines in overvloed, zoals vitamine A, B-familie (behalve B12), C, E en K. Bovendien bevat kool ook heel veel vezels, waardoor je er snel een voldaan gevoel van krijgt. Het leuke van witte kool is dat er ook omega-3 vetten in zitten, dus als je niet van vis houdt, eet dan meer kool.

  • Eiwit 21% 21%
  • Koolhydraten 39% 39%
  • Vet 40% 40%

Hoe maak je het?

Stap 1

Verwarm de olie in een soeppan met dikke bodem op matig vuur, samen met  de ui, knoflook en aardappelen gedurende circa 10  minuten. Niet laten bakken, alleen zachtjes opwarmen.

Stap 2

Blus af met de bouillon en laat nog 20 minuten zachtjes doorpruttelen.

Stap 3

Zodra de aardappelen gaar zijn, mix je het geheel tot een gladde soep met de staafmixer.

Stap 4

Voeg nu de kool en de worst toe en laat nog even 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This